Terrine av svinekjøtt har gjort stor suksess igjen denne julen.
Ikke bare er den rask og lett å lage, men den holder seg godt lenge og smaker for både store og små.
Jeg liker å sette den frem mens jeg holder på å ferdigstille middagen. Da får alle noe å småspise på mens huset fylles av godlukter og det er vanskelig å ikke bli ustyrtelig sulten.
Den egner seg selvsagt også som del av et koldtbord, frokostbord eller til lunsj. Jeg liker best å servere den med tynne skiver rugbrød, cornichons (små syltede agurker) og sølvløk.
Det smaker også fenomenalt godt servert med en chutney. Personlig synes jeg en litt spicy mango chutney gjorde susen.
Terrine av svinekjøtt med bacon og einebær
ingredienser
400g kjøttdeig av svin
100g bacon i skiver
1 hvitløksfedd
1 ss frisk timian, grovhakket
ca. 8 einebær + mer til pynt
1/2 ts hele pepperkorn
2 ss konjakk (valgfritt)
1/2 ts flaksalt
fremgangsmåte
ovn temp 150° C
Finhakk bacon og ha i en bolle sammen med kjøttdeig.
Knus einebær og pepperkorn i en mørtel, de kan gjerne forbli litt grove.
Riv hvitløken eller finhakk den.
Ha einebær, pepper, hvitløk, konjakk og salt opp i bollen med kjøttet og rør godt sammen. Jeg liker å bruke en kniv (spisekniv) til dette for å ikke overarbeide kjøttet.
Riv av et lite stykke av kjøttet og stek den. Smak. Tilsett mer krydder om du synes det er behov for det.
Ha farsen i en ildfast form (min måler 20cm i diam x 5 cm høyde) og press den godt og jevnt ned. Topp med noen einebær. Dekk til med aluminiumsfolie.
Sett formen i et bakebrett og fyll opp med kokende vann slik at den når halvveis opp på formen. Sett det hele i forvarmet ovn og stek i 1 time.
La terrinen avkjøle helt og server som foreslått over.