Du vet jeg er glad i poteter ikke sant?
Og at det finnes et eget kategori for poteter her på bloggen der jeg samler alle mine potetoppskrifter? Hvis ikke. så vet du det nå og du finner den ved å klikke her.
Her fylles det jevnlig opp med nye potetoppskrifter og i dag kommer det enda en. Potetkaker.
Ja, du leste riktig, ikke kjøttkaker eller fiskekaker, men potetkaker.
Her er det potetmos som gjelder, blandet med litt egg for å binde ‘farsen’, urter, hvitløk og parmesan for smak og litt andre diverse greier.
Bruk gjerne dagsgamle poteter om du har til overs fra gårsdagens middag, eller kok poteter for oppskriften.
Oppskriften er ganske så rett fram, det eneste jeg vil gjøre deg litt oppmerksom på her er å ikke overarbeide farsen. Da får du seige potetkaker, og det er ikke noe godt. Det er litt samme prinsipp som når du lager gnocchi.
Når det er gjort så er det bare snakk om å forme farsen til kaker.
Mens jeg gjorde det, og tenkte på neste steg – stekingen – tenkte jeg at det sikkert hadde vært godt å panere potetkakene også. Halaparten av kaken ble derfor dyppet i en eggeblandingen for så å legges i en blanding av griljermel og krydder.
Av de to kakene – med panering og uten panering – må jeg si at jeg likte de med panering best. Gjør gjerne det samme du og, så kan du bedømme hvilken variant du liker best.
Hei, brukte din oppskrift men tilførte ris i, å stekte de på stekepanna, å jeg ble meget overrasket . Det ble kjempegodt, så her etter blir det ikke kastet noen poteter eller ris.