Potetkaker

Potetkaker

Du vet jeg er glad i poteter ikke sant?

Og at det finnes et eget kategori for poteter her på bloggen der jeg samler alle mine potetoppskrifter? Hvis ikke. så vet du det nå og du finner den ved å klikke her.

Her fylles det jevnlig opp med nye potetoppskrifter og i dag kommer det enda en. Potetkaker.

Ja, du leste riktig, ikke kjøttkaker eller fiskekaker, men potetkaker.

Her er det potetmos som gjelder, blandet med litt egg for å binde ‘farsen’, urter, hvitløk og parmesan for smak og litt andre diverse greier.

Bruk gjerne dagsgamle poteter om du har til overs fra gårsdagens middag, eller kok poteter for oppskriften.

Oppskriften er ganske så rett fram, det eneste jeg vil gjøre deg litt oppmerksom på her er å ikke overarbeide farsen. Da får du seige potetkaker, og det er ikke noe godt. Det er litt samme prinsipp som når du lager gnocchi.

Når det er gjort så er det bare snakk om å forme farsen til kaker.

Mens jeg gjorde det, og tenkte på neste steg – stekingen – tenkte jeg at det sikkert hadde vært godt å panere potetkakene også. Halaparten av kaken ble derfor dyppet i en eggeblandingen for så å legges i en blanding av griljermel og krydder.

Av de to kakene – med panering og uten panering – må jeg si at jeg likte de med panering best. Gjør gjerne det samme du og, så kan du bedømme hvilken variant du liker best.

Potetkaker

Potetkaker – ca. 15 stykker

Potetkokeboka - en kjærlighetserklæring
ingredienser
potetekaker
  • ca. 500g kokte poteter, skrelt og most
  • 1 egg
  • 2 hvitløksfedd, finrevet
  • 50g hvetemel
  • 1/2 ts tørket oregano
  • 1/2 ts tørket basilikum
  • 1 ss finhakket frisk persille
  • ca. 30g revet parmesan
  • ca. 1/2 ts salt
  • litt pepper
panering
  • 1 egg
  • ca. 100g griljermel
  • ca. 10g revet parmesanost
  • salt, pepper
fremgangsmåte

Lag potetkakene.

Ha poteter, egg, hvitløk, urter, krydder og ost i en skål. Rør lett sammen til du har en farse som klumper seg sammen (se bilde av farsen under). Smak gjerne på farsen og juster med mer salt og pepper om nødvendig.

Lag potetkaker av farsen og legg de på et brett.

Potetkaker

Skal du panere noen, eller alle kakene, visper du sammen egget med litt salt og pepper i en dyp skål.

Bland griljermel med parmesanost, og godt med salt og pepper i en annen skål.

Dypp potetkakene først i egget, så i griljermelet. Legg på fatet.

Potetkaker

Stek potetkakene på middelsvarme i litt olivenolje eller margarin 3-4 minutter på hver side.

Potetkaker

Legg gjerne potetkakene på litt tørkepapir før du legger de over på et serveringsfat. Alternativt kan du holde de varme i ovnen.

Potetkaker

Potetkakene kan gjerne serveres med en salat for en vegetarmiddag eller serveres som tilbehør til kjøtt og andre grønnsaker.

Potetkaker

Jeg innbiller meg at de også hadde smakt i et pitabrød med litt frisk salat, tynne løkskiver, tomater, agurk og en rømmedressing….

Kommentarer

  • Reply Jens onerva 11. desember 2020

    Hei, brukte din oppskrift men tilførte ris i, å stekte de på stekepanna, å jeg ble meget overrasket . Det ble kjempegodt, så her etter blir det ikke kastet noen poteter eller ris.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »