Har du noen gang hatt lyst til å lage lasagne, men ikke hatt tilgang til ovn?
Eller har du hatt lyst å lage lasagne og tenkt, nei, det tar for lang tid?
Vel, jeg har løsningen. Lasagne laget i en stekepanne!
Kort fortalt så lager du kjøttsausen i en stor stekepanne. Jeg har laget en ‘hybrid’ kjøttsaus med halvparten kjøtt og halvparten linser. Når den er ferdig så bryter du lasagne plater i mindre biter og dytter de ned i sausen.
Lokk settes på og lasagnen koker videre til lasagnen er al dente. Om du ikke du har lokk, kan du løse dette med folie eller en stor tallerken.
Jeg fordeler så litt mozzarella på toppen og lar det smelte inn i lasagnen før den serveres med revet parmesanost og fersk pepper på toppen.
Jeg slo jeg meg også litt løs og strødde godt med ruccola på toppen av det igjen og helte en god dæsj med deilig olivenolje på toppen.
Da er lasagnen klar til servering! Alt i alt tar det ca. 40 minutter å lage, og du har kun brukt en stekepanne.
Rask lasagne i stekepanne (uten stekeovn) – 4-6 porsjoner
ingredienser
lasagne
1 løk, finhakket
1 gulrot i små terninger
1 selleristang i små terninger
2-3 hvitløksfedd, finhakket
olje til steking
400g kjøttdeig
1 ts flaksalt
nykvernet pepper
1/2 ts tørket basilikum
1/2 ts tørket oregano
1 boks (300g) rød linser, uten lake
2 bokser (400g) hakkede tomater
en god spiseskje hakkede soltørkede tomater i olje
ca. 150g lasagneplater
toppin
ca. 100g mozzarella ost
revet parmesan ost
nykvernet pepper
ruccola
din beste olivenolje
fremgangsmåte
Ha løk, gulrot, selleri og hvitløk i pannen med litt olje.
Stek på middelsvarme til myk. Grønnsakene skal ikke ha farge.
Løft ut grønnsakene og varm opp stekepannen. Ha litt mer olje i pannen og stek kjøttdeigen.
Kjøttdeigen skal ha farge, stek derfor over høy varme og uten å røre for mye under stekingen. Krydre med salt, pepper og urter.
Slå ned varmen og legg grønnsakene tilbake i stekepannen.
Tilsett linser
og rør sammen.
Tilsett hakkede og soltørkede tomater, rør det hele sammen og la det koke opp igjen. Smak og juster med salt og pepper om nødvendig.
Bryt lasagne platene i mindre biter
og rør de inn i sausen. Fordel de så godt du kan. Pass på at det ikke ‘klumper’ seg sammen og dytt de så langt som mulig ned i sausen.
Sett på lokk og la lasagnen småkoke til pastaen er al dente (ca. 20 minutter). Løft gjerne på lokket et par ganger mens det koker for å røre litt rundt.
Fordel mozzarella på toppen av lasagnen og sett på lokket slik at osten smelter.
Topp med revet parmesanost, nykvernet pepper
ruccola og hell litt god olivenolje over det hele før servering.
Ser nydelig ut! Og så lurte jeg så veldig på, hvilken stekepanne er dette?
Hei Julia – det er en stekepanne fra Le Creuset 🙂
hilsen
ina