På tide med en sjokoladekake igjen vel!
Sjokoladekake med ostekrem glasur er en enkel liten sak å lage, selv om det kanskje ikke ser sånn ut.
Kaken er rett og slett et sukkerbrød tilsatt kakao. Dette gir en meget lett og luftig kake og sammen med ostekremglasuren og masse bær er denne kaken en sikker suksess (bare spør gutta som jobber i samme etasje som meg og som får smake på det meste jeg lager).
Det du skal være litt nøye med er sukkerbrødet. Den er aller enklest å lage med hjelp av en kjøkkenmaskin. Det er nemlig avgjørende for kaken at du pisker egg og sukker til en lett og luftig eggedosis. Beregn 10-15 minutter pisking for å oppnå dette. Eggedosisen skal nemlig nærmest 4 doble seg i volum.
Når du så har bygget opp denne luftige massen er det om å gjøre å miste så lite luft som mulig når du blander inn resten av ingrediensene. Den beste måten å gjøre det på er å bruke en stor skje eller slikkepott og brette det inn med store bevegelser. Og snipp, snapp, snute så er kaken klar for steking. Vanskeligere er det altså ikke!
Jeg liker å bruke ostekremglasur for kaker, da den er mer stabil enn bare krem. Foretrekker du å bruke krem, så gjør du det.
Jeg liker også å smøre på et lag med marmelade. Denne trekker seg inn i kaken og gjør den enda mer saftig.
Av bær står du fritt til å velge hva du vil bruke. Bruk gjerne bare en type bær om du vil, eller flere slik jeg har gjort her. Har du noen spiselige blomster ville de gjort seg veldig godt på toppen de og. Alternativt bruker du litt tørkede blomster å pynte med, slik jeg har gjort her.