Sjokoladekake med ostekremglasur og bær

Sjokoladekake med ostekremglasur og bær

På tide med en sjokoladekake igjen vel!

Sjokoladekake med ostekrem glasur er en enkel liten sak å lage, selv om det kanskje ikke ser sånn ut.

Kaken er rett og slett et sukkerbrød tilsatt kakao. Dette gir en meget lett og luftig kake og sammen med ostekremglasuren og masse bær er denne kaken en sikker suksess (bare spør gutta som jobber i samme etasje som meg og som får smake på det meste jeg lager).

Det du skal være litt nøye med er sukkerbrødet. Den er aller enklest å lage med hjelp av en kjøkkenmaskin. Det er nemlig avgjørende for kaken at du pisker egg og sukker til en lett og luftig eggedosis. Beregn 10-15 minutter pisking for å oppnå dette. Eggedosisen skal nemlig nærmest 4 doble seg i volum.

Når du så har bygget opp denne luftige massen er det om å gjøre å miste så lite luft som mulig når du blander inn resten av ingrediensene. Den beste måten å gjøre det på er å bruke en stor skje eller slikkepott og brette det inn med store bevegelser. Og snipp, snapp, snute så er kaken klar for steking. Vanskeligere er det altså ikke!

Jeg liker å bruke ostekremglasur for kaker, da den er mer stabil enn bare krem. Foretrekker du å bruke krem, så gjør du det.

Jeg liker også å smøre på et lag med marmelade. Denne trekker seg inn i kaken og gjør den enda mer saftig.

Av bær står du fritt til å velge hva du vil bruke. Bruk gjerne bare en type bær om du vil, eller flere slik jeg har gjort her. Har du noen spiselige blomster ville de gjort seg veldig godt på toppen de og. Alternativt bruker du litt tørkede blomster å pynte med, slik jeg har gjort her.

 

Sjokoladekake med ostekremglasur og bær

 

Sjokoladekake med ostekremglasur og bær

ingredienser
kakebunnen
  • 4 egg
  • 100g sukker
  • 100g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1.5 ss kakao
ostekremglasur
  • 150g kremost
  • ca. 50g melis
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 200ml kremfløte
annet og pynt
  • 3-4 ss syltetøy
  • bær
fremgangsmåte

Ovn temp. 180°C.

1 rund kakeform, diam. 20cm,  bunn og sider kledd med bakepapir.

Lag sukkerbrødet.

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Bruker du kjøkkenmaskin kan dette gjerne ta 10 minutter. Eggedosisen skal være lysegul og luftig.

Bland hvetemel, bakepulver og kakao sammen og sikt over eggedosisen. Brett melet inn i eggedosisen med en stor sleiv og store bevegelser. Målet er å beholde så mye luft i deigen som mulig. Rør til slutt inn vaniljeekstrakten.

Hell røren i formen og sett i forvarmet ovn. Stek i ca. 30 minutter. Test gjerne med kakepinne før du tar kaken ut av ovnen.

La den avkjøle på rist opp ned i formen.

Lag ostekremglasuren.

Rør kremost, melis og vaniljeekstrakt sammen i en bolle. Bruk gjerne en håndmikser og pisk mens du heller i fløten. Pisk til du har en stiv krem.

Del kaken i to.

Sjokoladekake med ostekremglasur og bær

Smør bunnen med marmelade.

Sjokoladekake med ostekremglasur og bær

Topp med litt krem

Sjokoladekake med ostekremglasur og bær

og skiver med jordbær. Sett gjerne jorbærene så nærme inn til kanten som mulig slik at de blir litt synlig gjennom glasuren.

Sjokoladekake med ostekremglasur og bær

Sett på den andre kakehalvdelen

Sjokoladekake med ostekremglasur og bær

og fordel resten av kremen på toppen og sidene.

Sjokoladekake med ostekremglasur og bær

Jeg liker å ha et tynt lag på sidene, slik at man ser litt av kaken og jordbærene i mellom. Sett gjerne kaken kjølig noen timer slik at glasuren kan stivne.

Sjokoladekake med ostekremglasur og bær

Pynt med bær før servering. Jeg liker å lesse godt opp med bær, men pynt slik du føler for.

Sjokoladekake med ostekremglasur og bær

Så er det bare å skjære generøse porsjoner og kose seg.

Sjokoladekake med ostekremglasur og bær

Lykke til med kakebakingen og kos deg med pyntingen!

Kommentarer

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »