Knasende gode tex-mex wraps (crunch wraps)

Knasende gode tex-mex wraps (crunch wraps)

Dette må jeg lage mer av.

Forhåpentligvis er disse bildene fristende nok til å få deg til å prøve knasende gode tex-mex wraps. For dette var jammen digg!

Utgangspunktet er en crunch wrap som serveres på Taco-Bell – en stor fastfood kjede i USA som serverer texmex mat. Bloggere i USA har tatt dette til sitt hjerte og laget egne sunnere og bedre varianter. Og det har jeg nå også!

Jeg har tatt utgangspunkt i en taco med kjøttdeig. Og masse grønnsaker. Og en del ost. Og litt hot sauce. Ja, du vet, det du hadde hatt i en wrap selv.

Jeg skal komme med en advarsel med en gang – det er lett å overfylle wrapsen! Jeg trodde jeg hadde vært forsiktig med å porsjonere ut fyllet, men neida. Den ble for stor. Skulle ønske det fantes større wraps….

Løsningen er ganske så iøyenfallende – ha mindre i så går det bra. Og selv om jeg har advart deg, så kan det godt hende at du gjør samme feil som meg. Da har du selv erfart hvor mye er for mye og kan lage neste wrap bedre.

Wrapsene er desidert best å spise ‘ferske’ dvs med det samme de er laget. Når det er sagt, smakte de også godt dagen derpå. Jeg pakket uspiste, stekte wraps i aluminium folie og varmet de opp neste dag i ovnen. De hadde mistet sin crunch, men så stekte jeg de i folien. Neste gang varmer jeg de opp i folien, tar de ut av folien og steker de videre i håp om å få tilbake litt krønsj. Kanskje det kan funke.

Lek gjerne med fyllet – det har jeg tenkt å gjøre. Jeg tenker at en variant med kylling og en vegetar utgave hadde gjort seg også…

Knasende gode tex-mex wraps (crunch wraps)

Knasende gode tex-mex wraps (crunch wraps) – 5-6 stykker

ingredienser
kjøttet
  • 400g kjøttdeig, gjerne økologisk
  • en løk, finhakket
  • 4 hvitløksfedd, finhakket
  • ca. 1 ts chilipulver (meksikansk)
  • ca. 1 ts spisskummen
  • en god spiseskje tomatpurée
  • salt, pepper
  • olje til steking
fyllet
  • 6-8 store tortilla lefser
  • ca. 100g crispisalat, grovhakket
  • ca. 20 nachochips
  • ca. 200g revet ost
  • ca. 100g cherrytomater i skiver
  • hot suace
  • 2 avokadoer
fremgangsmåte

Stek kjøttet i god og varm stekepanne slik at du får litt farge på kjøttet. Sett ned varmen og tilsett løk og kryddder. Stek til løken er myk. Ha oppi tomatpurée og ev. litt vann om det blir litt tørt. Det skal ikke være sausete. Smak til med salt og pepper.

Ha resten av ingrediensene klare, for nå er det på tide å sette sammen wrapsene.

Begynn med en stor lefse.

Knasende gode tex-mex wraps (crunch wraps)

Ha litt salat i midten

Knasende gode tex-mex wraps (crunch wraps)

og topp med kjøttblandingen.

Knasende gode tex-mex wraps (crunch wraps)

Topp med et lag nachochips og knus de slik at de ligger flatt på toppen av kjøttet.

Knasende gode tex-mex wraps (crunch wraps)

Topp med litt ost

Knasende gode tex-mex wraps (crunch wraps)

og noen skiver med tomater.

Knasende gode tex-mex wraps (crunch wraps)

Ha litt hot sauce på tomatene og topp med most avokado. Avokadoen kan gjerne smaksettes med litt salt og pepper.

Knasende gode tex-mex wraps (crunch wraps)

Klipp ut en sirkel fra en annen tortilla og sett den på toppen (jeg fikk 2 ‘nesten’ sirkler ut av en tortilla).

Knasende gode tex-mex wraps (crunch wraps)

Brett den nederste tortillaen opp over toppen så godt det lar seg gjøre.

Knasende gode tex-mex wraps (crunch wraps)

Det er lov å jukse litt….

Knasende gode tex-mex wraps (crunch wraps)

Stek wrapsene i en stekepanne med litt olje. Ikke ha for høy varme, de kan gjerne steke langsomt over relativt lav temperatur. Stek med brettsiden ned først, så snu de. Wraps kan holdes varme i ovnen (100°C) slik at du får stekt alle sammen. Vær obs på at de mister noe av sprøheten sin når de er i ovnen.

Knasende gode tex-mex wraps (crunch wraps)

Skjær de i to og server! Dette er fingermat så det er bare å finne frem servietter og spise med hendene .

Knasende gode tex-mex wraps (crunch wraps)

Kommentarer

  • Reply Mette 11. november 2020

    Fredags favoritt!
    Kjempe god og så enkel

    • Reply Mat På Bordet 12. november 2020

      Så hyggelig at du prøvde oppskriften Mette!
      Må få flere til å gjøre det samme, dette er så godt, og enkelt som du sier 🙂
      ina

  • Reply Rita 6. juni 2019

    Heisann! Tror du en smørbrødgrill kan gjøre stekingen enklere?

    • Reply Mat På Bordet 6. juni 2019

      Hei Rita
      ja, det kan det sikkert! Verdt et forsøk i hvert fall!
      ina

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »