Reisetips – Miami

Vi er tilbake fra en fantastisk tur til Miami – du verden som vi koste oss. Har du fulgt meg en stund, vet du at jeg reiser ofte til Florida (vi hadde på et tidspunkt hus der), men dette er første gang vi har virkelig gått inn for å utforske byen.

Det ble selvsagt mye gode mat, og det som ikke levde helt opp til forventning, ja, det gidder jeg ikke å skrive om her på bloggen. Alt jeg skriver om her anbefaler jeg altså!

Jeg tenker at dette innlegget kan være nyttig for deg som skal til Miami, men det fungerer faktisk som en dagbok for meg også. Drar jeg til Miami igjen (og det gjør jeg sikkert) kan jeg bare bygge videre på dette innlegget med flere gode erfaringer.

Når det er sagt, leser du dette og har noen tips til restauranter/spisesteder så kom med de i kommentarfeltet. Jeg legger de gjerne til listen!

Og ja, her handler det for det meste om mat og hvor vi gikk for å spise. Er du interessert i å gjøre annet enn å bare henge på stranden (som er deilig det og) vil jeg absolutt anbefale følgende utflukter:

miami

Pérez Art Museum Miami

En ikke så altfor stor museum som man kan bruke en time eller to på  – perfekt for de som lett får ‘museumsben’. Fin café i museet, men strålende utsikt utover havnen og er du heldig, båter og cruiseskip. Ligger like ved Phillip and Patricia Frost Museum of Science. Husk å kaste et blikk på One Thousand Museum over gata, som ikke er et museum men en boligblokk tegnet av den verdensberømte arkitekten Zaha Hadid.

Miami Design District

Møbler og mote – eller design som det heter – samlet i et og samme område. Mest dyre butikker(Louis Vuitton, Prada, Chanel, Cartier, osv) og en Cos butikk. Gøyalt sted å rusle i, masse å se på ikke minst folk og biler. Ta en lunsj på Michael’s eller dra til Mandolin Aegan Bistro som kommer høyt anbefalt. Sitt ute på Michael’s med utsikt til valet parking om du er interessert i flotte biler….

Wynwood

Ta deg en tur på måfå og rusle langs gatene. Eller gjør litt research først og dra på events når det skjer. Et interessant område som kan være øde som bare det til du runder et hjørne der det pulserer med liv. Få med deg Wynwood Walls, The Wynwood Yard eller ta del i ‘art walk’ hver annen lørdag. Og ikke glem å spise på Kyu – mer om den restauranten under.

Og for all del ikke glem å sette av tid til å bare rusle rundt Miami Beach. Lincoln Road og Collins Road er alltid morsomt å rusle i, til alle døgnets tider. Jeg oppdager nytt hver gang jeg er der.

 

Og så til restaurantanbefalingene mine:

ola miami

Ola Miami

Anbefalt av en av mine amerikanske venninner som regelmessig besøker Art Basel Miami. Spis gjerne ute på terrassen om det er varmt nok. Latin amerikansk mat, vidunderlig ceviche, bra stemning og hyggelig betjening. Litt stille beliggenhet, men samtidig litt mer genuint Miami. Rusle gjerne forbi Miami City ballet på veien dit (Ola er gåavstand fra South Beach) og se på danserne øve gjennom store vinduer vendt mot gaten.

Doraku

Sushi øverst i Lincoln Road. Litt vekk fra alle andre turister i den litt mer rolige enden av Lincoln. Supert sted å sette seg ned, bestille noe å drikke og sakte jobbe seg gjennom forskjellige retter. Anbefaler firecracker shrimp med noe godt å drikke til mens du bestemmer deg for hva mer du skal bestille.

Ta en god titt på 1111 Lincoln Road mens du er der. Et spektakulært parkeringshus designet av Herzog & de Meuron som også huser diverse restauranter og butikker. Les om Juvia under.

juvia

Juvia

Denne restauranten fant jeg på måfå, dvs. på google. Hovedattraksjonen var utsikten, som var upåklagelig. Vi kom tidlig, valgte å sitte ute og spise ved baren istedenfor inne (som også var fint). Tok en liten cocktail før maten og fikk servert mat etterhvert. Noen gode retter, noen ikke så gode. Men, utrolig bra stemning utover kvelden når kvelden senket seg, bra DJ, glade mennesker, mange å snakke med og ikke minst se på.

lucali miami

Lucali

Kanskje den beste pizzaen jeg har spist, ever. Hyggelig lokale som ligger i Sunset Harbour, igjen, gåavstand fra South Beach (gå til enden av Lincoln Road så til høyre, så til venstre, over en bro, til venstre og til høyre igjen, sånn cirka…). Ukomplisert, nabolagsrestaurant med pizza i en størrelse med valg av topping. Gode salater har de og.

Smith & Wallensky

Lei eller lån en sykkel og dra til enden av South Beach der den møter kanalen der mange store cruise ship segler inn og ut av Miami. Sitt ute, gjerne ved bord om du får eller ved baren som vi gjorde. Bestill en drink og en steak sandwich med pommes frites eller onion rings. Slå av en prat med bartenderen eller de som sitter ved siden av deg. Sykle tilbake til hotellet ditt og ta en dypp i den varme sjøen før du planlegger hvor du skal spise middag. Om du kan.

rosetta miami

Rosetta bakery

En italiensk bakeri i Miami. Lange køer ved frokost- lunsjtider, stikk innom når det ikke er kø. Et utvalg av focaccia med fantastisk topping i tillegg til sandwicher og søtt å velge mellom. Jeg valgte å ta med meg focaccia, kjøpe litt oppskjært frukt i nabobutikken samt litt drikke og ha en liten picnic på stranden. Perfekt!

kyu miami

Kyu

Et absolutt høydepunkt, to år på rad. Ligger i Wynwood (ta Uber eller Lyft) for å komme dit. Restauranten ligger rett rundt hjørnet for Wynwood Walls. Du kan reservere, gjør det noen uker i forkant eller glem det. Vi har klart å få bord begge ganger ved bare å troppe opp og vente til det ble noe ledig. Sett deg utenfor eller i baren med en drink mens du venter. Altfor mye godt å velge mellom på menyen, vi har gått for ‘The Kyu experience’ begge ganger. Vær forberedt på å ikke orke alt – eneste ulempen er at det er altfor mye mat (9 retter). Utrolig bra stemning, god miks av folk og meget hyggelig betjening.

Spisesteder som jeg ville besøke, men ikke rakk, men setter på listen neste gang jeg er i Miami:

Phuc Yeah  – vietnamesisk/cajun

Seaspice  -restaurant ved Miami River, kom i båt om du har (eller venner som har)

Casa tua – klassisk (dyr) italiensk i gården bak hekken til hotellet ved samme navn.

Lucky 1-800 – asiatisk mathall i Wynwood

Prime 112 – for en god steak

The Surf Club restaurant – klassisk amerikansk fra Thomas Keller. Ligger ved siden av Four Seasons Hotel The Surf Club on en drink der først hadde ikke vært så dumt.

For de som beveger seg nordover i Florida har jeg følgende tips:

Kapow! noodle bar, Boca Raton

En av våre favoritter i Boca Raton (nå også åpnet i West Palm Beach). Alt er godt her. Sitt ute eller inne (om det er for varmt) og smak så mye du orker å smake på. Vanskelig å si hva som er min favoritt her, jeg elsker alt omtrent. Dra med flere, bestille masse forskjellig slik at du får smakt på det meste. Ligger i Mizner Park, et litt fornemt område med diverse butikker (de har Sur la Table der, alltid verdt en tur innom) og ypperlig anledning til å titte på biler i øverst prisklasse….)

El Camino, Delray Beach

Her, her skal du spise om du er i Delray Beach! Vanligvis ganske umulig å bestille bord, så det er bare å sette seg på ventelisten når du kommer. Benytt ventetiden med å rusle opp eller ned Atlantic Avenue, eller ta en drink et sted og titt på folk (og biler). Ikke spis deg mett på chips, salsa og guacamole når du først får satt deg ved bordet ditt, det er så mye annet spennende å fylle opp med på menyen. Alt er godt. Stemningen er bra og høylytt, stedet er alltid busy. Vær forberedt på å bli ordentlig mett.

grandview public market

Grandview public market, West Palm Beach

Herlig sted i et ‘up and coming’ industriområde utenfor West Palm Beach. Tenk Vippa, bare Florida style. Flere forskjellige matboder å velge mellom (vi valgte poke) og hyggelig ute- og inneplasser å sitte og spise. Noen butikker tilknyttet markedet, men ikke mye enda. Det skal visst komme mer…..

RH rooftop restaurant, West Palm Beach

RH som i Restoration Hardware – en fabelaktig møbelbutikk over flere etasjer midt i West Palm Beach. Nå er jeg spesielt svak for møbelbutikker og denne er ganske så spektakulær. Jobb deg oppover til øverste etasje og spis i restauranten (bord bør bestilles), eller ta en drink på terrassen og nyt utsikten av byen og folka.

 

Jeg har selvsagt ikke oppdaget alt på egenhånd (selv om jeg glatt innrømmer flere timer med surfing på google og Pinterest) og vil rette en stor takk til mine venninner Kristin, Kathrine og Arnhild for tips og anbefalinger. Takk også til Tonje @introducing_tonje som tok kontakt via Instagram når jeg postet fra Lucali og kom med flere gode tips. Jeg ♥ Instagram….

wynwood

God tur til Miami!

ina♥

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »