Jeg er forelsket.
I lun byggrynsalat med kylling selvsagt, men også disse nye grytene fra Norden serien fra Fiskars.
Jeg har vært så heldig å ha Fiskars som kunde en stund nå, og det er alltid en fryd å kunne fronte deres produkter. Denne gangen dog, tar de kaka. Med sin 370 års historie har Fiskars hentet inspirasjon i sine arkiver for den nye Norden serien. Vi snakker altså tradisjoner med en moderne tolkning her.
Grytene har stått fremme på kontoret mitt en stund, og alle kommenterer de. Så får de øye på knivene og kan ikke la være å sikle litt over de også. Første inntrykket er altså meget bra.
Men, nå har jeg også brukt og testet grytene og kan fortelle deg at de ikke bare er pene å se på, men er fantastiske i bruk. Grytene er kledd innvendig med Thermium™, en unik termisk behandling som gjør at den har gode non stick egenskaper. En gledelig bieffekt er at de da også er lette å rengjøre.
Grytene har et innvendig målestokk på innsiden og stekepannene har ingen ‘brennbare’ materialer som gjør at du kan sette de i ovnen om retten din krever en aldri så liten runde i stekeovnen.
Nevnte jeg at de var lekre også? Ingen problem altså å sette grytene og stekepannene på ferdig dekket bord.
Og la oss ikke glemme knivene (se de i øverste bildet). Knivenes blad er laget med rustfritt stål med høy karboninnhold og skaftet er laget av varmebehandlet finsk bjørk. Et skikkelig verktøy på kjøkkenet, som ligger godt i hånden og er i tillegg ganske så vakre.
Og hva er det jeg har laget med disse fine grytene og knivene? En fantastisk byggrynssalat med søtpotet og spinat, toppet med deilig sprøstekt kylling. Sjekk ut oppskriften under. Er du interessert i grytene finner du mer info om de her.
Lun byggrynsalat med kylling – 4-6 porsjoner
Les om hvilken kylling du bør kjøpe for best dyrevelferd her.