Lun byggrynsalat med kylling

Lun byggrynsalat med kylling

Jeg er forelsket.

I lun byggrynsalat med kylling selvsagt, men også disse nye grytene fra Norden serien fra Fiskars.

Jeg har vært så heldig å ha Fiskars som kunde en stund nå, og det er alltid en fryd å kunne fronte deres produkter. Denne gangen dog, tar de kaka. Med sin 370 års historie har Fiskars hentet inspirasjon i sine arkiver for den nye Norden serien. Vi snakker altså tradisjoner med en moderne tolkning her.

Grytene har stått fremme på kontoret mitt en stund, og alle kommenterer de. Så får de øye på knivene og kan ikke la være å sikle litt over de også. Første inntrykket er altså meget bra.

Men, nå har jeg også brukt og testet grytene og kan fortelle deg at de ikke bare er pene å se på, men er fantastiske i bruk. Grytene er kledd innvendig med Thermium™, en unik termisk behandling som gjør at den har gode non stick egenskaper. En gledelig bieffekt er at de da også er lette å rengjøre.

Fiskars Norden steel

Grytene har et innvendig målestokk på innsiden og stekepannene har ingen ‘brennbare’ materialer som gjør at du kan sette de i ovnen om retten din krever en aldri så liten runde i stekeovnen.

Nevnte jeg at de var lekre også? Ingen problem altså å sette grytene og stekepannene på ferdig dekket bord.

Og la oss ikke glemme knivene (se de i øverste bildet). Knivenes blad er laget med rustfritt stål med høy karboninnhold og skaftet er laget av varmebehandlet finsk bjørk. Et skikkelig verktøy på kjøkkenet, som ligger godt i hånden og er i tillegg ganske så vakre.

Fiskars Norden Steel

Og hva er det jeg har laget med disse fine grytene og knivene? En fantastisk byggrynssalat med søtpotet og spinat, toppet med deilig sprøstekt kylling. Sjekk ut oppskriften under. Er du interessert i grytene finner du mer info om de her. 

Lun byggrynsalat med kylling – 4-6 porsjoner

Les om hvilken kylling du bør kjøpe for best dyrevelferd her. 

ingredienser
  • 200g byggryn
  • 500ml kyllingkraft eller -buljong
  • 600g kyllingfilet
  • salt, pepper, røkt paprika
  • olivenolje til steking
  • 1 mellomstor søtpotet, i terninger
  • 1 løk, finhakket
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 200g fersk spinat, grovhakket
  • granateplekjerner (valgfritt, men godt)
  • frisk basilkum (valgfritt, men godt)
fremgangsmåte

Tilbered byggryn etter pakkens anvisninger. Bruk buljong istedenfor vann.

Mens byggryn koker tilberedes resten av retten.

Krydre kylling med salt, pepper og røkt paprika. Stek kyllingfiletene i en større stekepanne eller en traktørpannen fra Fiskars Norden serien som jeg har gjort her. 

Pass på å få god farge på kyllingen og at de er gjennomstekte. Løft de ut av pannen når de er ferdige og la de hvile på en tallerken mens du gjør resten av retten ferdig.

Ha søtpoteten i pannen som du stekte kyllingen i. Tilsett litt mer olje om nødvendig. Stek på middelsvarme til de har fått litt farge og er myke når du stikker de med kniv.

Lun byggrynsalat med kylling

Tilsett løk og hvitløk og stek videre til løken er myk.

Lun byggrynsalat med kylling

Byggryn er kanskje feridgkokt på dette tidspunktet. La det gjerne avkjøle i gryta. Her har jeg brukt 3liters gryta fra Norden serien – er den ikke fin?

Lun byggrynsalat med kylling

Tilbake til stekepannen – ha spinat opp i pannen. Det vil se voldsomt mye ut i begynnelsen, men spinaten faller raskt sammen under stekingen.

Lun byggrynsalat med kylling

Rør inn byggryn og noen granateplekjerner om du bruker de. Smak til med salt og pepper.

Lun byggrynsalat med kylling

Skjær kyllingfiletene i skiver og legg de pent på toppen. Pynt gjerne med noen friske urter og flere granateplekjerner.

Lun byggrynsalat med kylling

Da er det bare håpe på at dette fristet.

Og er du i beite etter nye stekepanner og gryter kan jeg virkelig anbefale Norden serien fra Fiskars.

Innlegget er skrevet som ledd i et samarbeid med Fiskars. 

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »