Brødpudding med ost og skinke

BRØDPUDDING MED OST OG SKINKE

Brødpudding med ost og skinke er en av 100 oppskrifter du finner i den nye boken min Eltefri bakst.

I boken finner du et helt kapittel med oppskrifter der du kan bruke opp diverse brødrester. Det beste er jo selvsagt å ikke ha brød til overs i det hele tatt, men det hender selvsagt at litt brød blir liggende igjen i brødposen eller gjemmer seg bort i et hjørne av brødskuffen.

Men hva om vi ikke tenkte på gammelt brød som ‘rester’, men heller som en ingrediens? Det er nemlig veldig mye godt man kan lage med brød og denne brødpuddingen er bare et eksempel.

Brødpudding kjenner du kanskje mest til som en dessert, men dette er selvsagt middag. Eller hva med å servere dette til frokost – perfekt når du har overnattingsgjester eller sultne ungdommer som trenger litt mat i magen etter en kveld/natt på byen. Brødpudding til lunsj er heller ikke dumt kanskje. Jeg lar deg bestemme anledningen.

I tillegg til å være en deilig rett, er dette også en enkel en – og kan forberedes på forhånd. Lag den gjerne dagen før, oppbevar den i kjøleskapet og sett den i ovnen 1 time før du skal spise. En salat er perfekt tilbehør til brødpuddingen og gjerne en tomatchutney.

Husk at det ikke er bare brødrester du kan bruke i denne retten, men også rester av diverse oster om du skulle ha det liggende i kjøleskapet. Har du ikke spinat, bruk gjerne en annen grønnsak – grønnkål for eksempel. Og har du ikke skinke, bruk pølse eller sløyf det helt for å lage en vegetarvariant.

Ble du litt nysgjerrig på den nye boken min Eltefri bakst ? Les anmeldelse her. Vil du kjøpe boken kan du gjøre det her.

Brødpudding med ost og skinke

Brødpudding med ost og skinke – 6-8 porsjoner

ingredienser
  • 10 - 12 skiver 'restebrød'
  • 1 løk, finhakket
  • 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 200 g frisk spinat
  • 150 g skinke i terninger
  • 150 g revet ost
  • 6 egg
  • 300 ml melk
  • salt, pepper
fremgangsmåte

Ovn 180 °C 

BRØDPUDDING MED OST OG SKINKE

 Ha brødskivene i ovnen og stek i cirka 20 minutter til de er helt tørre.  

I mellomtiden stekes løk og hvitløk myk i litt olje. Tilsett frisk spinat og stek til den faller helt sammen. Sett til side.  

Fordel halvparten av brødet i bunnen av en ildfast form. Brødet kan gjerne tilpasses i størrelse. Fordel halvparten av skinken, osten og spinatblandingen på toppen.  

Topp med resten av brødet og fordel resten av skinken, og spinatblandingen på toppen av det igjen. 

Pisk egg og melk sammen og tilsett litt salt og pepper. Hell eggeblandingen over brødet. Legg litt plastfolie på toppen. Sett en form eller et brett på toppen av det og vekt det ned med noe tungt. Sett kjølig minst en time og opptil 24 timer. 

Ta frem formen og fjern brettet og plastfolien. Strø med resten av osten og sett i varm ovn. Stek i cirka 1 time eller til midten har boblet noe opp og kanten har trukket seg litt vekk fra formen. 

La det gjerne stå og avkjøle 10 minutter før servering.  

BRØDPUDDING MED OST OG SKINKE

 

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »