Brødpudding med ost og skinke er en av 100 oppskrifter du finner i den nye boken min Eltefri bakst.
I boken finner du et helt kapittel med oppskrifter der du kan bruke opp diverse brødrester. Det beste er jo selvsagt å ikke ha brød til overs i det hele tatt, men det hender selvsagt at litt brød blir liggende igjen i brødposen eller gjemmer seg bort i et hjørne av brødskuffen.
Men hva om vi ikke tenkte på gammelt brød som ‘rester’, men heller som en ingrediens? Det er nemlig veldig mye godt man kan lage med brød og denne brødpuddingen er bare et eksempel.
Brødpudding kjenner du kanskje mest til som en dessert, men dette er selvsagt middag. Eller hva med å servere dette til frokost – perfekt når du har overnattingsgjester eller sultne ungdommer som trenger litt mat i magen etter en kveld/natt på byen. Brødpudding til lunsj er heller ikke dumt kanskje. Jeg lar deg bestemme anledningen.
I tillegg til å være en deilig rett, er dette også en enkel en – og kan forberedes på forhånd. Lag den gjerne dagen før, oppbevar den i kjøleskapet og sett den i ovnen 1 time før du skal spise. En salat er perfekt tilbehør til brødpuddingen og gjerne en tomatchutney.
Husk at det ikke er bare brødrester du kan bruke i denne retten, men også rester av diverse oster om du skulle ha det liggende i kjøleskapet. Har du ikke spinat, bruk gjerne en annen grønnsak – grønnkål for eksempel. Og har du ikke skinke, bruk pølse eller sløyf det helt for å lage en vegetarvariant.
Ble du litt nysgjerrig på den nye boken min Eltefri bakst ? Les anmeldelse her. Vil du kjøpe boken kan du gjøre det her.