Proteinrike rundstykker lager du på 30 minutter med kun 4 ingredienser :
- mel
- salt
- bakepulver
- og LIBERTÉ NATURELL – en ny, fyldig og glatt yoghurt som er kommet på det norske markedet.
Liberté naturell er helt perfekt til denne oppskriften nettopp fordi den er ekstra fyldig og mild i smaken. Høyt proteininnhold har den også, takket være produksjonsteknikken basert på gresk yoghurtteknologi. Mer om Liberté kan du lese om her.
Yoghurten er vidunderlig og kan nytes i bakst (som her), som dip, i sauser, i desserter, med granola og frukt og masse mer. Mere forslag kommer fra meg på Instagram – følg med der!
Men, la oss nå ta fatt på disse rundstykkene. Prinsippet er enkelt. Liberté yoghurt naturell, mel, bakepulver og salt røres sammen i en bolle til du har en smulete deig. Deigen helles over på benken (strø gjerne litt mel på benken først) og arbeides lett sammen. Det er viktig å ikke overarbeide deigen. Har du laget scones før, er det samme prinsipp her. Deigen skal henge sammen, men vil ikke se glatt og smidig ut.
Deigen deles så i emner, som igjen rulles til pølser. Pølser formes til en ring, settes på et stekebrett og pensles med egg.
Strø bagels gjerne med en blanding av frø. Bruk det du har og det du liker. Så er det bare å sette brettet i varm stekeovn og la de steke i ca. 25 minutter.
Resultatet er luftige, velsmakende rundstykker som smaker fenomenalt godt! De anbefales altså på det sterkeste.
Vil du lage grove rundstykker har jeg også testet oppskriften med finmalt sammalt hvetemel – det funket utmerket!
Liberté naturell kan kjøpes på: Obs, Mega, Extra, Prix, Meny, Spar og Joker. Spør butikken hvis du ikke finner yoghurten!
Jeg måtte bare teste ut og det ble kjempegodt! Deilig søndagsrundstykker! Takk!
Så hyggelig å høre Marlene 🙂
De er blitt en favoritt her i huset også.
Veldig gode rundstykker! Brukte en annen yoghurt i oppskrifter. ( tykk gresk yoghurt med litt melk). Anbefaler
Så hyggelig å høre at de smakte Lesya!