Proteinrike rundstykker med 4 ingredienser og 30 minutter

Proteinrike rundstykker med 4 ingredienser og 30 minutter

Proteinrike rundstykker lager du på 30 minutter med kun 4 ingredienser :

  • mel
  • salt
  • bakepulver
  • og LIBERTÉ NATURELL – en ny, fyldig og glatt yoghurt som er kommet på det norske markedet.

Liberté naturell er helt perfekt til denne oppskriften nettopp fordi den er ekstra fyldig og mild i smaken. Høyt proteininnhold har den også, takket være produksjonsteknikken basert på gresk yoghurtteknologi. Mer om Liberté kan du lese om her.

Yoghurten er vidunderlig og kan nytes i bakst (som her), som dip, i sauser, i desserter, med granola og frukt og masse mer. Mere forslag kommer fra meg på Instagram – følg med der!

Men, la oss nå ta fatt på disse rundstykkene. Prinsippet er enkelt. Liberté yoghurt naturell, mel, bakepulver og salt røres sammen i en bolle til du har en smulete deig. Deigen helles over på benken (strø gjerne litt mel på benken først) og arbeides lett sammen. Det er viktig å ikke overarbeide deigen. Har du laget scones før, er det samme prinsipp her. Deigen skal henge sammen, men vil ikke se glatt og smidig ut.

Deigen deles så i emner, som igjen rulles til pølser. Pølser formes til en ring, settes på et stekebrett og pensles med egg.

Strø bagels gjerne med en blanding av frø. Bruk det du har og det du liker. Så er det bare å sette brettet i varm stekeovn og la de steke i ca. 25 minutter.

Resultatet er luftige, velsmakende rundstykker som smaker fenomenalt godt! De anbefales altså på det sterkeste.

Proteinrike rundstykker med 4 ingredienser og 30 minutter

Vil du lage grove rundstykker har jeg også testet oppskriften med finmalt sammalt hvetemel – det funket utmerket!

Liberté naturell kan kjøpes på: Obs, Mega, Extra, Prix, Meny, Spar og Joker. Spør butikken hvis du ikke finner yoghurten!

Proteinrike rundstykker med 4 ingredienser og 30 minutter – 6 bagels

ingredienser
rundstykker
  • 1 beger Liberté Naturell yoghurt
  • 1 beger hvetemel
  • 1 ss bakepulver
  • 1/2 ts salt
topping
  • egg til pensling
  • frø, gjerne en blanding
fremgangsmåte

ovn temp 180°C

Hell innholdet av et beger med Liberté naturell yoghurt i en bolle.

Fyll begeret med like mye mel som det var yoghurt. Mål opp bakepulver og salt og ha det også oppi begeret.

Hell melblandingen i en finmasket sil og sikt det over yoghurten.

Bland til du har en smulete deig.

Strø litt mel på kjøkkenbenken og hell deigen over på benken. Arbeid deigen raskt sammen til en sammenhengende deig.

Proteinrike rundstykker med 4 ingredienser og 30 minutter

Del deigen i 6 emner og rull til pølser. Form pølsene til ringer og sett på et stekebrett dekket med bakepapir.

Proteinrike rundstykker med 4 ingredienser og 30 minutter

Visp sammen egget med gaffel og pensle rundstykkene.

Proteinrike rundstykker med 4 ingredienser og 30 minutter

Strø med frø.

Proteinrike rundstykker med 4 ingredienser og 30 minutter

Sett rundstykkene i varm ovn, midterste rille og stek i ca. 25 minutter til gylne.

La de avkjøle på rist.

Proteinrike rundstykker med 4 ingredienser og 30 minutter

Rundstykker egner seg fint for frysing og oppskriften kan gjerne dobles.

Proteinrike rundstykker med 4 ingredienser og 30 minutter

Har du lyst på grove, proteinrike rundstykker kan hvetemel byttes ut med finmalt sammalt hvetemel.

Proteinrike rundstykker med 4 ingredienser og 30 minutter

Tips: bruk gjerne Liberté naturell som pålegg også og topp med grønnsaker eller jordbær.

Kommentarer

  • Reply Marlene 10. mai 2020

    Jeg måtte bare teste ut og det ble kjempegodt! Deilig søndagsrundstykker! Takk!

    • Reply Mat På Bordet 14. mai 2020

      Så hyggelig å høre Marlene 🙂
      De er blitt en favoritt her i huset også.

  • Reply Lesya Jørgensen 13. april 2020

    Veldig gode rundstykker! Brukte en annen yoghurt i oppskrifter. ( tykk gresk yoghurt med litt melk). Anbefaler

    • Reply Mat På Bordet 17. april 2020

      Så hyggelig å høre at de smakte Lesya!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »