Blåskjell med ingefær, hvitløk, chili og kokosmelk

Blåskjell med chili, hvitløk, ingefær og kokosmelk

Det er vanskelig å forklare hvor godt det er med blåskjell med chili, hvitløk, ingefær og kokosmelk. Du må rett og slett stole på meg.

Om det er betryggende, kan jeg fortelle at jeg har servert dette flere ganger i sommer, til forskjellige gjester og det var uten unntak an svær tommel opp. Så det så …

Vanskelig er det heller ikke. Chili, hvitløk og ingefær stekes litt før kokosmelken tilsettes. Så tilsettes fiskesaus og limejus. Det hele kokes opp, så smaker du. Juster om du synes det trengs mer chili, syre (sitronsaft) eller salt (fiskesaus).

Så er det bare å helle oppi blåskjellene, sette på lokk og la det koke noen minutter. Så er det ferdig! Det er bare å ta en titt på videoen og se hvor enkelt det er å tilberede blåskjellene….

Server rykende varmt, gjerne med litt godt brød til. Pommes frites er heller aldri feil.

Husk skje, for sausen er god. Som alltid …

Blåskjell med chili, hvitløk, ingefær og kokosmelk

Blåskjell er ikke vanskelig å tilberede, men husk på et par ting

  •  har du sanket de selv er det alltid lurt å sjekke blåskjellvarslet (oppdateres hver fredag av Mattilsynet) for å se om blåskjell i ditt område er spiselige.
  • sjekke om blåskjellene er levende. Skjellene skal være lukket eller lukke seg selv om du gir de et lite kakk. Du kan også gi de en rask dusj i kaldt vann – skjellene som ikke lukker seg er døde.
  • Kast døde blåskjell. Blåskjell som ikke åpner seg etter koking/damping skal også kastes. 

Blåskjell med chili, hvitløk, ingefær og kokosmelk – 2-4 porsjoner

ingredienser
Blåskjell med chili, hvitløk, ingefær og kokosmelk
  • 1 nett ( 1 kilo) ferske blåskjell
  • kokosolje eller annen olje til steking
  • 1 ss finrevet fersk ingefær
  • 1 ss finrevet hvitløk
  • en god bunt frisk koriander
  • 1 chili i fine skiver*
  • 1 boks (ca. 300ml) kokosmelk
  • 1 ts fiskesaus
  • saften av 1/2 lime
fremgangsmåte

*fjern frø om du ønsker å ha det litt mindre sterkt (jeg hadde med og følte for litt ekstra chili)

Tilbered blåskjellene. Sjekk om blåskjellene er levende. Skjellene skal være lukket eller lukke seg selv om du gir de et lite kakk. Du kan også gi de en rask dusj i kaldt vann – skjellene som ikke lukker seg er døde. Kast døde og skadde blåskjell.

Stek ingefær og hvitløk i litt kokosolje eller annen olje. Finhakk korianderstilkene (spar på bladene, de skal brukes senere) og ha oppi gryta sammen med chili.

Tilsett kokosmelk og la det koke opp. Rør inn fiskesaus og limesaft.

Smak på sausen. Juster med mer chili, limesaft eller fiskesaus om du synes det trengs.

Ha de rensede blåskjell oppi den kokende sausen. Sett på lokk. La blåskjellene koke en 3-4 minutters tid eller til alle blåskjellene har åpnet seg.

Rør inn korianderbladene og server med limebåter.

 

Blåskjell med ingefær, hvitløk, chili og kokosmelk

Server gjerne brød eller pommes frites til.

Blåskjell med ingefær, hvitløk, chili og kokosmelk

Bare å kose seg….

 

Kommentarer

  • Reply Gyda Bjering-Strand 5. mai 2024

    Fantastisk godt – takk for oppskrift. Byttet ut fiskesaus med soyasaus, og det ble også helt nydelig

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »