Det er vanskelig å forklare hvor godt det er med blåskjell med chili, hvitløk, ingefær og kokosmelk. Du må rett og slett stole på meg.
Om det er betryggende, kan jeg fortelle at jeg har servert dette flere ganger i sommer, til forskjellige gjester og det var uten unntak an svær tommel opp. Så det så …
Vanskelig er det heller ikke. Chili, hvitløk og ingefær stekes litt før kokosmelken tilsettes. Så tilsettes fiskesaus og limejus. Det hele kokes opp, så smaker du. Juster om du synes det trengs mer chili, syre (sitronsaft) eller salt (fiskesaus).
Så er det bare å helle oppi blåskjellene, sette på lokk og la det koke noen minutter. Så er det ferdig! Det er bare å ta en titt på videoen og se hvor enkelt det er å tilberede blåskjellene….
Server rykende varmt, gjerne med litt godt brød til. Pommes frites er heller aldri feil.
Husk skje, for sausen er god. Som alltid …
Blåskjell er ikke vanskelig å tilberede, men husk på et par ting
- har du sanket de selv er det alltid lurt å sjekke blåskjellvarslet (oppdateres hver fredag av Mattilsynet) for å se om blåskjell i ditt område er spiselige.
- sjekke om blåskjellene er levende. Skjellene skal være lukket eller lukke seg selv om du gir de et lite kakk. Du kan også gi de en rask dusj i kaldt vann – skjellene som ikke lukker seg er døde.
- Kast døde blåskjell. Blåskjell som ikke åpner seg etter koking/damping skal også kastes.
Fantastisk godt – takk for oppskrift. Byttet ut fiskesaus med soyasaus, og det ble også helt nydelig