Naan brød med korianderchutney og aubergin dip

Naan brød med koriander chutney og en spicy aubergine dip

Jeg lagde naan brød med korianderchutney og en spicy aubergine dip i helgen, og nå er oppskriftene her etter stor etterspørsel på Instagram stories. Det er super hyggelig at dere følger meg der også – jeg ser fort på responsen og meldinger hva dere har lyst at jeg skal skrive om på bloggen. Og det er selvsagt kjekt!

Dette er supert å servere som en liten snack før et indisk måltid. Det fungerer også godt til drinks party eller bare noe godt å spise på mens man ser på film for eksempel.

Alt er veldig enkelt å lage og alt kan lages på forhånd. Chutneyen og dippen blir faktisk bedre om den får en natt i kjøleskapet.

Jeg liker også å servere begge samtidig, siden de er så forskjellig. Korianderchutney er ganske mild og litt søt mens aubergin dippen er kraftig, spicy og har litt kick. Kjør gjerne på med begge på et stykke naan brød samtidig – det er digg det og!

Naan brød med korianderchutney og aubergin dip

Skal du følge opp med et indisk måltid kan jeg anbefale følgende indisk curry med kyllinglår. Og hvis du har tenkt å ha stor fest med indisk mat kan du ta en titt på denne indiske menyen som jeg lagde for 50 stykker.

Oppskriftene er hentet fra boken Made in India skrevet av Meera Sodha – en bok jeg veldig gjerne anbefaler videre!

Naan brød med korianderchutney og aubergine dip, til 8-10 personer

ingredienser
naan brød
  • 500g hvetemel
  • 2 ts tørrgjær
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 2 ss rapsolje
  • 4 ss yoghurt naturell
  • 250 ml melk, lunken
Spicy aubergine dip
  • 2 mellomstore auberginer
  • 4 cm fersk ingefær, grovhakket
  • 5 hvitløksfedd, grovhakket
  • 1 grønn chili, grovhakket
  • 1 løk, finhakket
  • 2 tomater, grovhakket
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts malt koriander
  • frisk koriander
Koriander chutney
  • 100g frisk koriander
  • 50 g peanøtter eller cashewnøtter (helst usalted)
  • ca. 4 ss sitronsaft
  • 1 ts salt (hvis du bruker usaltede nøtter)
  • 4 ts brun sukker
  • 1/4 ts gurkemeie
  • 2 grønne (milde) chili
fremgangsmåte

Naan brød

Bland hvetemel, tørrgjær, bakepulver, sukker og salt i en bolle.

Bland melk med yoghurt og olje og hell oppi det tørre. Elt til du har en smidig deig.

Dekk deigen til og la den heve til doblet i størrelse.

Del deigen i 12 like stor emner og trill til boller.

Kjevle de til avlange brød. Varm opp en stekepanne – høy varme – og legg en (eller to om du får plass) naan brød oppi.

Stek den ene siden 1-2 minutter til den begynner å få farge og det begynner å danne seg bobler på toppen. Vend naan brødet og stek den andre siden. Trykk den gjerne litt ned i pannen.

Legg det ferdigstekte brødet på en rist.

Naan brødet kan gjerne serveres med en gang eller varmes opp igjen i ovn eller brødrister.

Naan brød kan også fryses. Legg frosne naan brød i brødristeren for en rask opptining og oppfriskning.

naan brød

Aubergine dip

Pensle auberginene med litt olje og bruk en gaffel eller kniv til å lage små hull i auberginen (auberginen kan ‘eksplodere’ om du glemmer dette viktige steget).

Auberginen kan enten stekes i ovnen (180°C) eller legges på grillen. Stek eller grill til auberginen er helt myk. I ovnen tar dette 35-40 minutter på grillen går det fortere – ca. 15 minutter. Husk å snu auberginen regelmessig om du velger å grille den.

La auberginen avkjøle litt og skrell så bort det mørke (og brente om du har grillet) skallet. Mos det myke kjøttet med en gaffel.

Ha ingefær, hvitløk og chili i en mørtel og knus til du har en grov paste.

Varm litt olje i en gryte og stek løken i 5-10 minutter til den er gyllen og myk. Tilsett tomatene og la det koke videre noen minutter. Tilsett ingefær/hvitløk/chili pasten og la det steke noen minutter.

Tilsett spisskummen og koriander og la det også steke et minutt eller to før du tilsetter den moste auberginen. Rør godt sammen og la det koke videre til du har en tykk dip. Smak til med salt.

Grovhakk en liten bunt med koriander og rør inn i dippet like før servering.

Dippet kan serveres lunken (det synes jeg er best) eller kald.

spicy aubergine dip

 

Koriander chutney

 

koriander chutney

 

Skyll koriander før bruk.

Grovhakk koriander (stilker og blader) og ha de oppi en food processor sammen med nøtter, sitronsaft, salt, sukker, gurkemeie og chili.

Sett food processoren i gang. Er chutneyen for tykk kan du tilsette litt vann for å løsne på blandingen. Smak til med salt, sukker, sitronsaft eller mer chili etter behov.

Oppbevar gjerne korianderchutney kjølig i et rent glass med lokk.  Der holder den seg godt en ukes tid.

Skulle du mot formodning ikke klare å spise alt kan den også fryses.

koriander chutney

Server korianderchutney, aubergin dip og naan brød sammen. Spe gjerne på med poppadoms og annen chutney om du ønsker.

Skal du servere et indisk måltid kan du gjerne ta me restene til bordet.

Brød, dip og chutney fungerer også godt som tilbehør.

naan brød med spicy aubergin dip

Da håper jeg at det smaker!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »