Brente hasselnøtter – med og uten sjokolade – enkel konfekt
0 kommentarer
Brente hasselnøtter med og uten sjokolade er et resultat av 2 spørrerunder på Instagram.
Den første var i forbindelse med et innlegg om brente mandler, der jeg spurte om det var noen som hadde forsøkt å ‘brenne’ andre nøtter. Joda, det var det mange som hadde prøvd. Valnøtter dukket opp flere ganger og hasselnøtter.
Valget falt, som du ser på hasselnøtter, og når de først hadde laget brente hasselnøtter, kjørte jeg en aldri så liten meningsmåling om de også skulle trekkes med sjokolade.
Overraskende nok var det mange som svarte nei! Heldigvis var det mange som svarte ja, og dermed ble det det også. For å være ærlig så tror jeg at jeg hadde gjort det uansett utfall, det hørtes alt for godt ut til å la være.
Så er spørsmålet – er sjokolade overkill? Langt i fra! Brent hasselnøtter gikk fra å være gode til være fabelaktig gode. Det ble rett og slett den beste konfekten!!
Liker du konfekten Ferroro Rocher, vil du garantert elske brente hasselnøtter trukket med sjokolade. Yum altså!
Men, siden det kanskje er noen som fortsatt mener det kan være overkill, disker jeg opp med begge varianter. Nå er det litt for en hver smak.
Brente hasselnøtter – med eller uten sjokolade
ingredienser
250g hasselnøtter
150g sukker
ca. 100ml vann
kokesjokolade (om du vil trekke de i sjokolade)
fremgangsmåte
Første steget er å riste hasselnøttene. Dette gjør jeg for å fjerne skallet av hasselnøttene og for å få frem enda bedre smak av nøttene.
Legg hasselnøttene på et stekebrett og sett i varm ovn (180°C). Stek i 10- 15 minutter til du ser at skallet løsner fra nøttene.
La de avkjøle og gni nøttene mot hverandre. Skallet vil løsne og du vil kunne plukke ‘nakne’ nøtter fra stekebrettet.
Ha sukker og vann i en kjele og sett på middelsvarme.
Når sukkeret har smeltet (du vil ikke kunne se noen sukkerkrystaller)
heller du nøttene i kjelen.
Sett over varmen igjen og hold et øye med nøttene.
Vannet vil fordampe og sukkeret vil krystallisere seg (se bilde til høyre).
Fortsett å røre. Sukkeret vil smelte igjen og du vil få klar karamell som klebrer seg til nøttene.
Vær veldig oppmerksom på dette steget – er platen din for varm vil sukkeret brenne, er den ikke varm nok vil ikke sukkeret smelte.
Pass også på å røre slik sukkeret smelter jevnt.
Hell nøttene på et stekebrett kledd med bakepapir når du er fornøyd og bruk 2 gafler for å dra de litt fra hverandre.
Jeg liker å ha noen ‘clusters’ med brente nøtter.
Når nøttene er avkjølt kan de oppbevares i et glass for eksempel.
Ønsker du å trekke de i sjokolade gjør du følgende.
Smelt sjokolade i en skål over vannbad. 100g sjokolade holder til å trekke ca. halvparten av nøttene.
Legg brente hasselnøtter i skålen med sjokoladen.
Rør nøttene rundt i sjokoladen slik at de er dekket.
Bruk 2 gafler til å fiske de ut av sjokoladen og legg de på et brett eller en tallerken dekket med bakepapir.
Jeg liker å legge nøttene litt opp på hverandre slik at man har 5-6 nøtter som klebrer sammen.
Strø sjokoladenøtter med havsalt før sjokoladen stivner.
La sjokoladen stivne og legg sjokoladetrukkede brente hasselnøtter i et glass til videre oppbevaring.