Jeg oppdaget sprøstekt sesam scampi på Instagram og måtte bare prøve!
Du skjønner, jeg har lenge hatt prawn toasts på listen av oppskrifter som må på bloggen, men for en eller annen grunn er de blitt på listen. Vet du ikke hva prawn toasts er? Det er små skiver med brød, toppet med finhakket scampi som igjen er toppet med sesamfrø og stekt.
En skikkelig digg liten forrett som man ofte får servert på kinesiske restauranter.
Og så så jeg Instagram innlegget til Sarah Tiong – du vet hun fra Australian Masterchef (2020 sesong på TV nå om du ikke har fått det med deg….)
I mitt hode, var dette en forenkling av prawn toast og måtte bare prøves. Når jeg så noen dager etter fant ASC sertifisert Scampi på min lokale KIWI til en forholdsvis rimelig penge, tok jeg det som et tegn. Jeg er jo i grunnen ikke vanskelig å be, så det er virkelig ikke mye som skal til…..
Og nå vil jeg selvfølgelig at du pgså skal prøve for dette er enkelt å lage – og godt folkens!
Perfekt når du vil diske opp med noe fingermat som du kan kose deg med før middag (gjerne med en liten dip). Eller kanskje dette skal være middagen din? Server da gjerne med masse grønnsaker – eller hva med en stir fry? Eller hva med å servere disse med lettvinte nudler med hvitløk?
Jeg lar det være opp til deg når og hvordan du skal spise disse, de smaker godt uansett. Bare lov meg at du prøver.
Litt om ASC sertifisering : ASC er et uavhengig sertifiseringsprogram for ansvarlig havbruk, stiftet i 2010 av WWF og IDH (Dutch Sustainable Trade Initiative). Miljømerket viser forbrukerne at sjømaten kommer fra oppdrettsanlegg som har minimert påvirkningene på miljøet og samfunnet. Les gjerne mer om ASC sertifisering her.
Se altså etter denne logoen når du kjøper scampi.
Hei! Kan de stekes i en Airfryer? Da bare med å spraye på litt olje før steking.
Hei Olav
Ja, det burde kunne gå.
Usikker på hvor mye tid de trenger….
ina
Vi testet denne som middag i dag – kjempegodt! vi hadde nudler, agurkstaver, mango, babybladspinat og søt chilisaus til. Falt i smak hos små og store her i huset og det at jeg hadde scampi hvor tarmen alt var fjernet gjorde det jo enda raskere / enklere.
Det hørtes superdeilig ut Christine!
Og ja, det er lykke når tarmen er fjernet allerede 🙂
ina