Sprøstekt sesam scampi – superdigg fingermat (eller middag)

Sprøstekt sesam scampi - superdigg fingermat!

Jeg oppdaget sprøstekt sesam scampi på Instagram og måtte bare prøve!

Du skjønner, jeg har lenge hatt prawn toasts på listen av oppskrifter som må på bloggen, men for en eller annen grunn er de blitt på listen. Vet du ikke hva prawn toasts er? Det er små skiver med brød, toppet med finhakket scampi som igjen er toppet med sesamfrø og stekt.

En skikkelig digg liten forrett som man ofte får servert på kinesiske restauranter.

Og så så jeg Instagram innlegget til Sarah Tiong – du vet hun fra Australian Masterchef (2020 sesong på TV nå om du ikke har fått det med deg….)

I mitt hode, var dette en forenkling av prawn toast og måtte bare prøves. Når jeg så noen dager etter fant ASC sertifisert Scampi på min lokale KIWI til en forholdsvis rimelig penge, tok jeg det som et tegn. Jeg er jo i grunnen ikke vanskelig å be, så det er virkelig ikke mye som skal til…..

Og nå vil jeg selvfølgelig at du pgså skal prøve for dette er enkelt å lage – og godt folkens!

Perfekt når du vil diske opp med noe fingermat som du kan kose deg med før middag (gjerne med en liten dip). Eller kanskje dette skal være middagen din? Server da gjerne med masse grønnsaker – eller hva med en stir fry? Eller hva med å servere disse med lettvinte nudler med hvitløk?

Jeg lar det være opp til deg når og hvordan du skal spise disse, de smaker godt uansett. Bare lov meg at du prøver.

Sprøstekt sesam scampi - superdigg fingermat!

Litt om ASC sertifisering : ASC er et uavhengig sertifiseringsprogram for ansvarlig havbruk, stiftet i 2010 av WWF og IDH (Dutch Sustainable Trade Initiative). Miljømerket viser forbrukerne at sjømaten kommer fra oppdrettsanlegg som har minimert påvirkningene på miljøet og samfunnet. Les gjerne mer om ASC sertifisering her.

Se altså etter denne logoen når du kjøper scampi.

Sprøstekt sesam scampi – 15-20 stykker

ingredienser
  • 15-20 ASC sertifisert rå scampi
  • 1-2 egg
  • 4-5 ss hvetemel
  • 8-10 ss sesamfrø
  • salt, pepper
  • olje til steking
fremgangsmåte

Om dine scampi er frosne, må de tines.

Jeg lar de stå litt under kaldt vann før jeg legger de på avis- eller kjøkkenpapir på kjøkkenbenken. Hvor lang tid det tar å tine er litt avhengig av størrelse.

Skrell scampi, men la gjerne skallet på halen stå igjen (godt å holde i når du skal tilberede og spise scampi).

Lag en lang snitt i ‘ryggen’ og fjern den svarte tarmen.

Pisk sammen egget og krydre med litt salt og pepper.

Ha mel (også krydret med litt salt og pepper) i en skål, sesamfrø i en annen.

Dypp scampi i mel. Rist av overflødig mel og dypp i egg. Vend scampi i sesamfrø og legg på en tallerken.

Varm opp olje i en stekepanne. Ha oppi nok olje slik at bunnen av stekepannen er dekket med ca. 1/2 cm olje.

Stek scampi i omganger og tilpass varmen. Scampi trenger bare ett minutt eller to på riktig temperatur.

Målet er lett gyldne sesamfrø (ikke så mørke som noen av mine ble….)

Legg ferdigstekt scampi på kjøkkenpapir.

Server varme scampi med saus (jeg dipper de gjerne i en søt chilisaus) eller server som del av et måltid med grønnsaker, ris eller nudler.

Herlighet så godt!

Sprøstekt sesam scampi - superdigg fingermat!

Får du ikke spist opp alle scampi, kan de varmes opp igjen i ovnen.

Varm opp ovnen til 200°C og stek i 3-5 minutter.

Sprøstekt sesam scampi - superdigg fingermat!

Kommentarer

  • Reply Olav Aga 7. februar 2021

    Hei! Kan de stekes i en Airfryer? Da bare med å spraye på litt olje før steking.

    • Reply Mat På Bordet 8. februar 2021

      Hei Olav
      Ja, det burde kunne gå.
      Usikker på hvor mye tid de trenger….
      ina

  • Reply Christine 6. februar 2021

    Vi testet denne som middag i dag – kjempegodt! vi hadde nudler, agurkstaver, mango, babybladspinat og søt chilisaus til. Falt i smak hos små og store her i huset og det at jeg hadde scampi hvor tarmen alt var fjernet gjorde det jo enda raskere / enklere.

    • Reply Mat På Bordet 8. februar 2021

      Det hørtes superdeilig ut Christine!
      Og ja, det er lykke når tarmen er fjernet allerede 🙂
      ina

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »