Den har også blitt laget som en kake (stekt i ringform altså) for bursdagen til min nevø forrige uke. Du kan se den på Instagram her.
Og nå må det selvsagt bli en påskevariant med alt det fine påskegodteriet som er å få kjøpt nå!
I motsetning til de to andre crazy cakes der jeg jeg har laget en sjokoladekake, har jeg her valgt å lage en gulrotkake i stedet. Det passer liksom mer til påske. Dessuten ønsket jeg en lys bakgrunn for det pastellfargede påskegodteriet.
Skal du lage kaken selv, finner du et par dekoreringstips under i fremgangsmåten, men det vikitgste er å huske på at dette er en crazy cake. More is more, som en på Instagram kommenterte.
Ikke hold tilbake med pynting med andre ord!
Selve gulrotkaken er en enkel kake å lage. Alt røres sammen i en bolle og fordeles i 2 ringformer. Disse kan gjerne stekes dagen før. Gulrotkaken er så saftig at den holder seg godt flere dager. Skal du oppbevare kaken etter at den er pyntet anbefaler jeg at du oppbevarer den kjølig. Ta den gjerne frem litt før du serverer den slik at den kommer til romtemperatur.
Crazy gulrotkake – 🐰 påskeutgaven 🐰
ingredienser
gulrotkake
300 ml solsikkeolje
400g sukker
4 egg
300g hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts kanel
1/2 ts malt nellik
1/4 ts malt muskattnøtt
200g finrevet gulrot (2-3 gulrøtter)
kremostglasur
100g smør (romtemperatur)
400g kremost (romtemperatur)
100g melis
pynt
påskegodteri
fremgangsmåte
Ovn temp 180°C
2 ringformer Ø20cm, smurt.
Bland sammen hvetemel, bakepulver, kanel, nellik og muskattnøtt i en bolle.
Pisk solsikkeolje sammen med sukker. Ha så opp i ett egg om gangen mens du pisker.
Rør inn hvetemel, bakepulver og krydder.
Rør tilslutt inn gulrøttene.
Fordel deigen jevnt mellom de to smurte kakeformene. Sett i varm ovn og stek i ca. 45 minutter. Sjekk med kakepinne før du tar de ut av ovnen.
La kakene avkjøle noe i formen før du løsner de og la de avkjøle helt på rist.
Lag glasuren. Rør kremost og smør til en glatt blanding. Det er helt avgjørende at smøret og osten er ganske myk, ellers ender du opp med smørklumper i glasuren. Rør inn melisen.
Glasuren kan gjerne kjøles litt før du smører den på kaken.
Skjær toppen av den ene kaken slik at du får en rett topp.
Fordel ca 1/4 av glasuren på toppen og sett den andre kaken oppå.
Fordel resten av glasuren jevnt utover toppen og siden av kaken.
Pynting
Kjøp gjerne litt mer påskegodt enn det du trenger og pass på å kjøpe godteri i forskjellig størrelse. Du vil trenge mindre stort enn smått.
Legg gjerne all godteri i en langpanne slik at du får litt oversikt over hva du har.
Jeg ønsket å holde meg til pastelfarger og påskemotiver og plukket ut alt som ikke passet.
Begynn med å pynte et sted, dvs ikke plasser pynt litt histen og pisten. Begynn gjerne med noe stort og pynt rundt med litt smått. Husk at dette er en crazy cake, så slå deg litt løs.
Det er fint at noen ting er opp ned.
Mykt skumgodteri kan gjerne bøyes litt slik at den går over en kant.
Tenk litt annerledes – non stop trenger for eksempel, trenger ikke alltid å legges flatt i glasuren, men kan gjerne stikke litt ut.
Til slutt fylte jeg ‘hullene’ med pastellfarget strø.
Husk å trykke godteriet godt ned i glasuren slik at det sitter godt.
Og så til slutt noen flere bilder av crazy gulrotkake, for jeg tok så altfor mange….