Du kan takke min søster for denne oppskriften på lettvinte energibarer med dadler og kokos. Eller det vil si, du kan takke venninnen hennes som igjen fant oppskriften hos Turia Pitt.
Oppskriften som du finner under er ikke helt lik den originale – jeg liker ikke å måle i cups, og jeg liker runde tall. Mengdene er altså ikke helt lik originaloppskriften.
I tillegg så har Turia brukt sjokolade med mynte, mens jeg har brukt kokesjokolade. Jeg skulle gjerne ha brukt sjokolade med mynte, men fant det ikke når jeg skulle gjøre innkjøp. Jeg tenker dog at det hadde smakt utrolig godt med en liten hint av mynte her, så jeg skal holde utkikk etter sjokoladen og lage en runde til etterhvert.
Som sagt, så har jeg brukt kokesjokolade her (Freia, Dronning) men du kan selvsagt bruke annet om du ønsker. Lysere sjokolade hadde jeg kanskje styrt unna – det er søtt nok allerede. Og så hadde jeg kanskje også strødd litt flaksalt på toppen, for det er jo alltid godt…
En annen ting. Du trenger selvsagt ikke lage dette som en bar, jeg synes bare det var enklest. Trill det gjerne til kuler eller lag ruter og dypp de i sjokolade. Her kan du finne på litt av hvert!
Kan jeg bruke kokosmel i stedet for kokosmasse?
Bør i prinsipp ikke være noe problem, men liker teksturen og smaken på kokosmasse bedre. 🙂
Hva kan bruke istedenfor kokosmasse? Ingenting, havregryn, frø?
Takk for svar.
Ja, anbefaler at du prøver med havregryn i stedet 🙂
hilsen
ina
Vi tåler ikke nøtter, men mandler er ok. Vil det fungere i denne oppskriften?
Det går fint med mandler her ja 🙂
hilsen
ina
Hei, skal det være 400g dadler med sten, eller 400g stenfrie dadler?
Det er med sten – står i fremgangsmåten at sten skal fjernes 😉
hilsen
ina
Kan jeg bruke tørket fiken istedenfor daddler?
Jeg opplever at fiken ikke er fullt så klisset som dadler, men jeg ville tro at det vil kunne funke likevel.
hilsen
ina
Er bare å prøve