Lettvinte energibarer med dadler og kokos – nam!

Lettvinte energibarer med dadler og kokos - nam!

Du kan takke min søster for denne oppskriften på lettvinte energibarer med dadler og kokos. Eller det vil si, du kan takke venninnen hennes som igjen fant oppskriften hos Turia Pitt.

Oppskriften som du finner under er ikke helt lik den originale – jeg liker ikke å måle i cups, og jeg liker runde tall. Mengdene er altså ikke helt lik originaloppskriften.

I tillegg så har Turia brukt sjokolade med mynte, mens jeg har brukt kokesjokolade. Jeg skulle gjerne ha brukt sjokolade med mynte, men fant det ikke når jeg skulle gjøre innkjøp. Jeg tenker dog at det hadde smakt utrolig godt med en liten hint av mynte her, så jeg skal holde utkikk etter sjokoladen og lage en runde til etterhvert.

Som sagt, så har jeg brukt kokesjokolade her (Freia, Dronning) men du kan selvsagt bruke annet om du ønsker. Lysere sjokolade hadde jeg kanskje styrt unna – det er søtt nok allerede. Og så hadde jeg kanskje også strødd litt flaksalt på toppen, for det er jo alltid godt…

En annen ting. Du trenger selvsagt ikke lage dette som en bar, jeg synes bare det var enklest. Trill det gjerne til kuler eller lag ruter og dypp de i sjokolade. Her kan du finne på litt av hvert!

Lettvinte energibarer med dadler og kokos - nam!

Lettvinte energibarer med dadler og kokos – nam!

ingredienser
  • 200g valnøtter
  • 400g dadler
  • 150g kokosmasse eller kokosflak
  • 2 ss lønnesirup
  • 100g kokesjokolade
fremgangsmåte

Ha valnøtter, dadler (husk å fjerne stenen først), kokos og lønnesirup i en food processor.

Kjør til du har en grovhakket, litt klissete masse.

Lettvinte energibarer med dadler og kokos - nam!

Fordel massen i en form – min måler 11x35cm, men bruk gjerne det du har (en brødform, en liten langpanne, kakeform, eller annet)

Lettvinte energibarer med dadler og kokos - nam!

og press det ned jevnt ned i formen.

Lettvinte energibarer med dadler og kokos - nam!

Jeg begynte med å presse det ned med baksiden av en skje og gikk så over til å bruke fingrene. Er det klissete kan du fukte fingrene dine med vann.

Lettvinte energibarer med dadler og kokos - nam!

Smelt sjokoladen over vannbad og hell over toppen.

Lettvinte energibarer med dadler og kokos - nam!

og fordel det jevnt utover.

Lettvinte energibarer med dadler og kokos - nam!

Sett gjerne kjølig slik at sjokoladen stivner.

Skjær i staver eller biter når du har lyst på.

Lettvinte energibarer med dadler og kokos - nam!

Energibarer er godt til kaffe og passer også godt å ha med på tur.

Lettvinte energibarer med dadler og kokos - nam!

Pakk gjerne formen inn i matpapir og oppbevar kjølig.

 

 

Kommentarer

  • Reply Jeanette 10. november 2021

    Kan jeg bruke kokosmel i stedet for kokosmasse?

    • Reply Mat På Bordet 24. november 2021

      Bør i prinsipp ikke være noe problem, men liker teksturen og smaken på kokosmasse bedre. 🙂

  • Reply Renata 17. juni 2021

    Hva kan bruke istedenfor kokosmasse? Ingenting, havregryn, frø?
    Takk for svar.

    • Reply Mat På Bordet 30. juni 2021

      Ja, anbefaler at du prøver med havregryn i stedet 🙂
      hilsen
      ina

  • Reply Anita Haugen 16. juni 2021

    Vi tåler ikke nøtter, men mandler er ok. Vil det fungere i denne oppskriften?

    • Reply Mat På Bordet 30. juni 2021

      Det går fint med mandler her ja 🙂
      hilsen
      ina

  • Reply Astrid Stoltenberg 16. juni 2021

    Hei, skal det være 400g dadler med sten, eller 400g stenfrie dadler?

    • Reply Mat På Bordet 30. juni 2021

      Det er med sten – står i fremgangsmåten at sten skal fjernes 😉
      hilsen
      ina

  • Reply Veronica 28. mai 2021

    Kan jeg bruke tørket fiken istedenfor daddler?

    • Reply Mat På Bordet 30. juni 2021

      Jeg opplever at fiken ikke er fullt så klisset som dadler, men jeg ville tro at det vil kunne funke likevel.
      hilsen
      ina

    • Reply Hilde Sedolfsen 9. november 2021

      Er bare å prøve

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »