Kyllingvinger er godt, men asiatiske kyllingvinger er bare usannsynlig godt.
At de er så gode skyldes nok den utrolig digge grillsausen, som selvsagt kan brukes til mer enn bare kyllingvinger. Jeg anbefaler deg egentlig å lage dobbel- eller trippelporsjon av grillsausen med det samme egentlig. Den holder seg i kjøleskapet hele sommeren, og kan pensles på andre kyllingstykker så vel som kjøtt eller burgere.
Ja, og så egner grillsausen seg som dipp også. Server gjerne ekstra ved siden av kyllingvingene slik at de som vil ha det litt mer spicy kan dippe i vei…
Jeg har brukt gochujang-saus i grillesausen, en fermentert chili paste med opprinnelse i Korea. Det er ikke helt lett å få tak i dette, jeg fant det endelig hos Obento Box i Mathallen, den kan også kjøpes på nett her. Men jeg anbefaler virkelig å gjøre ditt ytterste å få tak i den. Den kan ertsattes med en annen chili paste inntil du får tak i gochujang.
Er du opptatt av dyrevelferd kan du ta en titt på denne listen over produsenter fra dyrevernalliansen. Jeg opplever at det er vanskelig å få tak i økologiske kyllingvinger (merket grønt hos dyrevernalliansen), men spør alltid i butikken om det kan taes inn.
Er du glad i kyllingvinger, vil jeg absolutt anbefale deg denne varianten som gir deg superspøe kyllingvinger bakt i ovnen.