Asiatiske kyllingvinger – spicy, sprøe og vanvittig gode!

Spicy kyllingvinger - sprøe og vanvittig gode!

Kyllingvinger er godt, men asiatiske kyllingvinger er bare usannsynlig godt.

At de er så gode skyldes nok den utrolig digge grillsausen, som selvsagt kan brukes til mer enn bare kyllingvinger. Jeg anbefaler deg egentlig å lage dobbel- eller trippelporsjon av grillsausen med det samme egentlig. Den holder seg i kjøleskapet hele sommeren, og kan pensles på andre kyllingstykker så vel som kjøtt eller burgere.

Ja, og så egner grillsausen seg som dipp også. Server gjerne ekstra ved siden av kyllingvingene slik at de som vil ha det litt mer spicy kan dippe i vei…

Jeg har brukt gochujang-saus i grillesausen, en fermentert chili paste med opprinnelse i Korea. Det er ikke helt lett å få tak i dette, jeg fant det endelig hos Obento Box i Mathallen, den kan også kjøpes på nett her. Men jeg anbefaler virkelig å gjøre ditt ytterste å få tak i den. Den kan ertsattes med en annen chili paste inntil du får tak i gochujang.

Er du opptatt av dyrevelferd kan du ta en titt på denne listen over produsenter fra dyrevernalliansen. Jeg opplever at det er vanskelig å få tak i økologiske kyllingvinger (merket grønt hos dyrevernalliansen), men spør alltid i butikken om det kan taes inn.

Asiatiske kyllingvinger - spicy, sprøe og vanvittig gode!

Er du glad i kyllingvinger, vil jeg absolutt anbefale deg denne varianten som gir deg superspøe kyllingvinger bakt i ovnen.

Asiatiske kyllingvinger – spicy, sprøe og vanvittig gode!

ingredienser
kyllingvinger
  • 800g rå kyllingvinger
  • olivenolje
  • salt, pepper
  • sesamfrø
  • vårløk, i fine skiver
grillsaus
  • 250ml ketchup
  • 250ml risvin- , eplecider- eller hvitvinseddik
  • 150ml soayasaus
  • 2 ss gochujang- saus eller annen chili paste
  • 2 ss honning
fremgangsmåte

Ovn temperatur 180°C.

Lag grillsausen.

Bland alle ingrediensene i en kjele, kok det opp og la det småkoke til det tykner noe. Cirka en halvtime. Sett til side.

Bland kyllingvingene med litt olivenolje (1 spiseskje cirka) og krydre med salt og pepper.

Legg kyllingvingene på et stekebrett, pass på at de ligger i et lag.

Sett i varm ovn og stek i 30 minutter. Ta kyllingvingene ut av ovnen og sett temperaturen på 220° C.

Bland kyllingvingene med 3-4 ss grillsaus.

Legg kyllingvingene på en rist som du setter opp på stekebrettet igjen.

Sett i varm ovn og stek i 5-10 minutter til kyllingvingene har fått litt farge. Pass godt på kyllingvingene, grillsausen kan fort få litt for mye farge.

Legg kyllingvingene på et fat og dryss med sesamfrø og fine skiver vårløk.

Asiatiske kyllingvinger - spicy, sprøe og vanvittig gode!

Husk å servere ekstra grillsaus ved siden av for de som vil ha det litt ekstra spicy….

Asiatiske kyllingvinger - spicy, sprøe og vanvittig gode!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »