Ovnsbakte, sprøe og saftige kyllingvinger

Ovnsbakte, sprøe og saftige kyllingvinger

Sprøe og saftige kyllingvinger – ikke sant at du fikk lyst på det nå?

Jeg har vært fristet til å kjøpe kyllingvinger en stund nå, og nå måtte jeg bare. Det er masse man kan gjøre med kyllingvinger – marinader, sauser, dipper, og så videre, men det mangler en oppskrift her på bloggen på skikkelig sprøstekte kyllingvinger, stekt i ovnen.

Et raskt søk på nettet ga meg også en ‘hemmelig’ ingrediens som garanterte sprøe kyllingvinger uten at de måtte friteres. Bakepulver!

Ja, bakepulver. Nå er ikke fysikk eller kjemi min sterke side, men bakepulveret reagerer med skinnet som igjen gir sprø og gyllen skorpe, sånn enkelt forklart.

Det måtte bare prøves. Bakepulver ble behørig blandet med krydder og fordelt jevnt på kyllingvingene. Rett i ovnen gikk de og jammen ble de ikke sprøe og fine. Skikkelig sprøe og fine!

Kyllingvinger ble servert med ris, salat og en rømmedressing og gikk ned på høykant. Lurer på om ikke dette skal bli en sommerfavoritt for dette var ikke bare godt, men veldig lett å lage.

Ovnsbakte, sprøe og saftige kyllingvinger

Glad i kyllingvinger? Her har du flere oppskrifter:

Kjøp gjerne økologisk kylling eller sjekk her hos dyrevernalliansen hvilke kyllingprodusenter som er best på dyrevelferd før du går og handler.

Ovnsbakte, sprøe og saftige kyllingvinger – 4 porsjoner

ingredienser
  • 800g kyllingvinger
  • 1 ss bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 1 ts paprika
fremgangsmåte

Ovn temp. 220°

Tørk kyllingvingen godt med tørkepapir.

Bland bakepulver med krydder, hell over kyllingvingene og bland godt.

Ovnsbakte, sprøe og saftige kyllingvinger

Legg kyllingvingen på en rist med et stekebrett under (for å fange opp drypp fra kyllingen under stekingen).

Ovnsbakte, sprøe og saftige kyllingvinger

Sett kyllingen i varm ovn og stek i 20 minutter. Ta de ut av ovnen og vend kyllingvingene.

Ovnsbakte, sprøe og saftige kyllingvinger

Sett tilbake i ovnen og stek i ytterlig 20 minutter. Ta de ut av ovnen og vend kyllingvingene igjen.

Sett kyllingvingene tilbake i ovnen og stek i 10-20 minutter til, til kyllingvingen har fått fin farge. Legg de på et fat og dryss gjerne med litt finhakket persille.

Ovnsbakte, sprøe og saftige kyllingvinger

Se så godt…..

Ovnsbakte, sprøe og saftige kyllingvinger

Jeg vet du har lyst på….

Ovnsbakte, sprøe og saftige kyllingvinger

Så det er i grunnen bare å sette i gang og lage!

Kommentarer

  • Reply Ingrid Marie 1. juni 2023

    Dette er for lang tid i ovnen – 15 min på begge sider er nok. Man kan jo også ta ut èn og sjekke. Kyllingvinger varierer også mye i størrelse.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »