Lettvinte nudler med hvitløk og grønne grønnsaker

Lettvinte nudler med hvitløk og grønne grønnsaker

Lettvinte nudler med hvitløk og grønne grønnsaker ble til her på kjøkkenet for noen uker siden.

Vi hadde lyst på noe godt, men jeg hadde ikke lyst å bruke mye tid på kjøkkenet. Jeg bruker nok tid på kjøkkenet som det er…

Asiatisk mat gjør lykke her hjemme, og å spise med pinner i hverdagen gjør livet litt mer gøyal, synes nå vi. Om du ikke er like stor fan av å spise med pinner er det selvsagt ikke noe problem å spise dette med bestikk.

Og apropos pinner – jeg har lenge vært på utkikk etter noen fine spisepinner. Lykken var stor da jeg fant disse hos Hay. Har du tips om andre steder som selger fine spisepinner, kommenter gjerne i kommentarfeltet.

Dette er en rask og enkel middag å diske opp med. Av grønt har jeg bruke brokkolini og mini paksoi (begge dyrkes nå i Norge), men om ikke du skulle finne det finnes det fluks av andre grønnsaker som hadde passet godt her. Brokkoli for eksempel, eller gulrøtter skjært i staver, sukkererter delt i to på langs, spinat og bønnespirer for eksempel hadde alle passet godt her.

Av nudler foretrekker jeg å bruke asiatiske nudler, men om du bare har spaghetti funker det selvsagt også.

Lettvinte nudler med hvitløk og grønne grønnsaker

Lettvinte nudler med hvitløk og grønne grønnsaker – 3-4 porsjoner

ingredienser
  • 300g nudler
  • 200g brokkolini
  • 250g paksoi
  • 100g smør
  • 3 hvitløksfedd i fine skiver
  • 5 ss soyasaus
  • 1 ss thai fiskesaus
  • 2 ss brunt sukker (farin)
  • 3 vårløk i fin skiver
til servering
  • ristede sesamfrø
  • frisk koriander
  • lime
fremgangsmåte

Skjær brokollini og pak soi stilkene i biter.

Brokkolini blomstene og bladene på paksoi beholder jeg hele.

Skyll alt i kaldt vann og la det renne godt av.

Sett over vann til nudlene og kok de al dente.

Ha brokkolini oppi nudelvannet 2 minutter før nudlene er ferdige.

Behold noe av nudelvannet og hell av resten.

Lag sausen mens nudlene koker.

Smelt smør i en stor panne og tilsett hvitløk. La det steke noen minutter til hvitløken er myk og tilsett soyasaus, fiskesaus

og brunt sukker (farin). Rør sammen og la det få et oppkok.

Tilsett paksoi stilkene og la det surre et par minutter.

Tilsett nudlene og brokkolini og rør forsiktig sammen.

Tilsett paksoi bladene og vårløk og vend de inn i nudlene.

Trenger du mer væske i sausen tilsetter du noe av nudelvannet som du har spart på.

Når pak soi bladene har falt noe sammen og alt er gjennomvarmt er retten ferdig.

Dryss med ristede sesamfrø, frisk koriander og server med lime.

Lettvinte nudler med hvitløk og grønne grønnsaker

Se så godt!

Lettvinte nudler med hvitløk og grønne grønnsaker

Server i skåler og spis med pinner – eller med bestikk om du foretrekker.

Lettvinte nudler med hvitløk og grønne grønnsaker

 

 

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »