Dillstuede poteter er perfekt tilbehør til gravlaks, men også fisk generelt, røkt kjøtt, spekemat, grove pølser og annet godt.
Enkle å lage er de og.
Poteter skrelles (eller ikke, dette velger du helt selv) og kokes møre. Mens potetene koker lager du en enkel hvit saus, tilsetter masse dill og smaksetter med salt og pepper før du har oppi potetene. Det er det hele. (Les gjerne tips nederst i oppskriften om du vil ‘pimpe’ oppskriften eller gjør den glutenfri).
Vil du korte ned prosessen kan du gjerne bruke poteter du har kokt dagen før. Kok de gjerne hele, med eller uten skall, skrell de (eller ikke) og skjær de i terninger før du vender de i den varme sausen. La de trekke litt slik at potetene blir helt gjennomvarme og server.
Oppskriften er hentet fra den nye boken min POTETEKOKEBOKA, en kjærlighetserklæring. Boken var finalist i Årets Kokebok og inneholder nesten 100 oppskrifter med potet.
I boken finne du klassiske potetoppskrifter som for eksempel dillstuede poteter og fløtegratinerte poteter, samt en hel del andre litt mer ukjente oppskrifter som for eksempel gratinerte hash brown-poteter, spiralpoteter og Boulangere poteter.
Boken er tilgjengelig i bokhandel hos for eksempel Norli og Ark og kan også bestilles direkte fra Frisk Forlag. Ta gjerne og besøk Frisk Forlag, der kan du også lese hva andre synes om boken.
Her får du oppskriften på dillstuede poteter: