Nydelige, dillstuede poteter ❤️

Nydelige dillstuede poteter ❤️

Dillstuede poteter er perfekt tilbehør til gravlaks, men også fisk generelt, røkt kjøtt, spekemat, grove pølser og annet godt.

Enkle å lage er de og.

Poteter skrelles (eller ikke, dette velger du helt selv) og kokes møre. Mens potetene koker lager du en enkel hvit saus, tilsetter masse dill og smaksetter med salt og pepper før du har oppi potetene. Det er det hele. (Les gjerne tips nederst i oppskriften om du vil ‘pimpe’ oppskriften eller gjør den glutenfri).

Vil du korte ned prosessen kan du gjerne bruke poteter du har kokt dagen før. Kok de gjerne hele, med eller uten skall, skrell de (eller ikke) og skjær de i terninger før du vender de i den varme sausen. La de trekke litt slik at potetene blir helt gjennomvarme og server.

Oppskriften er hentet fra den nye boken min POTETEKOKEBOKA, en kjærlighetserklæring. Boken var finalist i Årets Kokebok og inneholder nesten 100 oppskrifter med potet.

POTETKOKEBOKA - en kjærlighetserklæring

I boken finne du klassiske potetoppskrifter som for eksempel dillstuede poteter og fløtegratinerte poteter, samt en hel del andre litt mer ukjente oppskrifter som for eksempel gratinerte hash brown-poteter, spiralpoteter og Boulangere poteter.

Boken er tilgjengelig i bokhandel hos for eksempel Norli og Ark og kan også bestilles direkte fra Frisk Forlag. Ta gjerne og besøk Frisk Forlag, der kan du også lese hva andre synes om boken.

Her får du oppskriften på dillstuede poteter:

Nydelige, dillstuede poteter ❤️ – 4-6 porsjoner

ingredienser
  • 1 kg kokefaste poteter, skrelt og skjært i terninger
  • 2 ss. smør eller margarin
  • 2 ss hvetemel
  • 400ml melk
  • 4 ss grovhakket, frisk dill
  • salt, pepper
fremgangsmåte

Kok potetene møre i saltet vann. Hell av vannet og la de dampe seg tørre.

Lag stuingen mens potetene koker. Smelt smøret i en kjele og rør inn melet. La det surre litt for å bli kvitt melsmaken, men pass på at det ikke brunes.

Tilsett melken, litt om litt, mens du rører slik at du får en glatt saus. Bruk gjerne en visp om det danner seg klumper.

Rør inn dill og smak til med salt og pepper.

Vend de kokte potetene inn i sausen, og smak til med mer salt og pepper om nødvendig.

Pynt gjerne med litt mer frisk dill før servering.

Nydelige, dillstuede poteter ❤️

TIPS: 

For en glutenfri variant, bytt ut melet med potetmel.

Lyst på mer smak? Tilsett en ts Dijon sennep i stuingen, eller krydre med litt muskattnøtt.

Liker du ikke dill? Bytt ut dillen med persille for å lage persillestuede poteter!

 

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »