Krydderpoteter med spinat, egg og chili er så godt og så enkelt å lage at du raskt tyr til denne retten de dagene du skal ha noe i en fei. Og som også skal smake godt.
Ja, dette er en vegetarvariant, men om du vil kan du tilsette bacon (som stort sett alltid er godt kombinert med poteter), sprøstekt chorizo eller grove pølser for eksempel.
Oppskriften er hentet fra den nye kokeboken min ‘Potetkokeboka, en kjærlighetserklæring’ . Dette er en bok med nesten 100 oppskrifter der poteter er stjernen. Og ikke bare som tilbehør. I boken er jeg også opptatt acv å vise at poteter også fungerer utmerket som et måltid i seg selv. Som her for eksempel.
Jeg simplethen elsker denne oppskriften. Potetene fungerer som frokost (du vet, sånn dagen derpå – eller når du bare trenger en stor, god frokost), som lunsj (hva med en salat til..). Til middag selvsagt og som kveldsmat.
Potetene er ikke spicy, men kan bli det avhengig av styrken av den grønne chilien som du strør potetene med helt til slutt. Du kan også selvsagt velge å ikke strø chili over det hele. Chutney er godt til, og her står du selvsagt også fritt til å velge en spicy variant om du ønsker (en hot mango chutney er min favoritt).
Synes du denne oppskriften var spennende, så vil jeg absolutt anbefale at du sjekker ut den nyeste kokeboken min.
Potetkokeboka kan du handle direkte fra forlaget, men er også tilgjengelig i bokhandel. Bruk gjerne klikk og hent funksjonen hos for eksempel Ark eller Norli for beste pris. Er du nysgjerrig kan du klikke på bildet av boken. Lenken vil føre deg til forlaget der du kan lese mer om boken i tillegg til å lese hva andre synes om den. (spoiler alert – den får veldig gode tilbakemeldinger). Boken var også finalist i årets kokebok.