Krydderpoteter med spinat, egg og chili – din ‘go-to’ middag!

Krydderpoteter med spinat, egg og chili - din 'go-to' middag!

Krydderpoteter med spinat, egg og chili er så godt og så enkelt å lage at du raskt tyr til denne retten de dagene du skal ha noe i en fei. Og som også skal smake godt.

Ja, dette er en vegetarvariant, men om du vil kan du tilsette bacon (som stort sett alltid er godt kombinert med poteter), sprøstekt chorizo eller grove pølser for eksempel.

Oppskriften er hentet fra den nye kokeboken min ‘Potetkokeboka, en kjærlighetserklæring’ . Dette er en bok med nesten 100 oppskrifter der poteter er stjernen. Og ikke bare som tilbehør. I boken er jeg også opptatt acv å vise at poteter også fungerer utmerket som et måltid i seg selv. Som her for eksempel.

Jeg simplethen elsker denne oppskriften. Potetene fungerer som frokost (du vet, sånn dagen derpå – eller når du bare trenger en stor, god frokost), som lunsj (hva med en salat til..). Til middag selvsagt og som kveldsmat.

Potetene er ikke spicy, men kan bli det avhengig av styrken av den grønne chilien som du strør potetene med helt til slutt. Du kan også selvsagt velge å ikke strø chili over det hele. Chutney er godt til, og her står du selvsagt også fritt til å velge en spicy variant om du ønsker (en hot mango chutney er min favoritt).

Synes du denne oppskriften var spennende, så vil jeg absolutt anbefale at du sjekker ut den nyeste kokeboken min.

Potetkokeboka kan du handle direkte fra forlaget, men er også tilgjengelig i bokhandel. Bruk gjerne klikk og hent funksjonen hos for eksempel Ark eller Norli for beste pris. Er du nysgjerrig kan du klikke på bildet av boken. Lenken vil føre deg til forlaget der du kan lese mer om boken i tillegg til å lese hva andre synes om den. (spoiler alert – den får veldig gode tilbakemeldinger). Boken var også finalist i årets kokebok.

POTETKOKEBOKA - en kjærlighetserklæring

Krydderpoteter med spinat, egg og chili – din ‘go-to’ middag!

ingredienser
  • 800g kokefaste poteter
  • 2-3 ss olivenolje
  • 1 rødløk, finhakket
  • 4 hvitløksfedd, finhakket
  • 2 ts garam masala (se tips under)
  • 2 ts gule sennepsfrø
  • 1-2 ts salt
  • 100g frisk spinat
  • 4 egg
  • grønn chili, i fine skiver
fremgangsmåte

Tips

Garam masala er å få kjøpt i dagligvareforretningen, men om du ikke skulle få tak i det kan du blande 4 deler spisskummen med 1 del allehånde. Dette er ikke garam masala, men kan fungere som et godt alternativ.  

chili - din 'go-to' middag!

Ovn temp. 180°C

Skjær potetene i biter på 2–3 cm.  

Kok potetene i lettsaltet vann til de er nesten møre. Hell av vannet og la potetene dampe seg tørre. Sett de til side. (Har du poteter til overs fra dagen før som du ønsker å bruke, trenger du selvsagt ikke å koke de igjen).

Stek løken i litt olivenolje mens potetene koker. Stek på middelsvarme – løken skal ikke få farge.  

Tilsett hvitløk når løken er myk og stek noen minutter til.  

Rør garam masala og sennepsfrø i løken og stek et par minutter til.  

Ha potetene oppi stekepannen og vend de i krydderet og løken. Smak til med salt.  

Hell potetblandingen i en ildfast form og lag 4 ‘hull’ for eggene.  

Hell egg oppi hver sitt hull og krydre med litt salt og pepper.  

Sett formen i varm ovn og stek i 10-15 minutter eller til det eggehvitene er faste.  

Strø grønn chili over formen og server. 

chili - din 'go-to' middag!

Jeg elsker å servere et litt spicy mango chutney til – det synes jeg virkelig er prikken over i’en.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »