
Se godt etter nå – ser du pølse i brød eller pølse i potet?
Det siste er selvsagt riktig! Her har du en nydelig varm og myk bakt potet toppet med grov pølse, sennepsdressing og stekt løk. Et ordentlig godt måltid som også er enkelt å diske opp med.
Oppskriften er hentet fra den nye kokeboken min POTETKOKEBOKA, 100 oppskrifter der potet er stjernen. Du finner selvsagt oppskrifter på klassikere som potetmos, pommes frites (fritert, ovnsstekt og laget i air fryer), gratinerte poteter, fondantpoteter, rösti, dillstuede poteter og så videre.
Men,jeg har også prøvd å tenke litt utenom boksen og disket opp med potet, ikke bare som tilbehør, men også som et måltid i seg selv. Flere varianter av bakt potet (også bakt søtpotet) er med i boken, men det er denne ideen som får mest oppmerksomhet. Å servere pølse i bakt potet i stedet for i brød.
Skulle du ha lite tid å diske opp med middag kan du bake potetene i forkant. Da trenger du bare å varme de opp igjen mens du steker pølse og løk. Og som jeg omtrent alltid foreslår – server en salat ved siden av! Og skulle du ønske en kjøttfri variant, bruker du en av de gode vegetarpølsene som du nå finner i butikkene.
POTETKOKEBOKA, en kjærlighetserklæring
Om du ikke har boken enda, eller kjenner noen som vil sette pris på den er den tilgjengelig i de fleste bokhandel. Bestill gjerne via klikk og hent hos for eksempel her hos Norli eller Ark for den beste prisen.
God pris får du også direkte hos forlaget, og klikker du her kan du også lese hva andre synes om boken.

Tips – bak potet uten folie
Folie er etter min mening helt unødvendig når du baker poteter i ovnen. Poteten har skall som beskytter potet ‘kjøttet’ og smaker godt. De fleste næringsstoffer ligger også i, eller like under skallet, så det er synd å ikke få de med seg.
En annen fordel med å steke uten folie er at du får sprø skall. Smør den godt inn med olje, strø med salt og pepper og sett de gjerne på en rist med en bakeplate under. Husk også å stikke noen hull i poteten slik at den ikke eksploderer under steking….
