Pølse i (bakt) potet – et supert alternativ til pølse i brød

Pølse i potet - et bedre og sunnere alternativ til pølse i brød!

Se godt etter nå – ser du pølse i brød eller pølse i potet?

Det siste er selvsagt riktig! Her har du en nydelig varm og myk bakt potet toppet med grov pølse, sennepsdressing og stekt løk. Et ordentlig godt måltid som også er enkelt å diske opp med.

Oppskriften er hentet fra den nye kokeboken min POTETKOKEBOKA, 100 oppskrifter der potet er stjernen. Du finner selvsagt oppskrifter på klassikere som potetmos, pommes frites (fritert, ovnsstekt og laget i air fryer), gratinerte poteter, fondantpoteter, rösti, dillstuede poteter og så videre.

Men,jeg har også prøvd å tenke litt utenom boksen og disket opp med potet, ikke bare som tilbehør, men også som et måltid i seg selv. Flere varianter av bakt potet (også bakt søtpotet) er med i boken, men det er denne ideen som får mest oppmerksomhet. Å servere pølse i bakt potet i stedet for i brød.

Skulle du ha lite tid å diske opp med middag kan du bake potetene i forkant. Da trenger du bare å varme de opp igjen mens du steker pølse og løk. Og som jeg omtrent alltid foreslår – server en salat ved siden av! Og skulle du ønske en kjøttfri variant, bruker du en av de gode vegetarpølsene som du nå finner i butikkene.

POTETKOKEBOKA, en kjærlighetserklæring

Om du ikke har boken enda, eller kjenner noen som vil sette pris på den er den tilgjengelig i de fleste bokhandel. Bestill gjerne via klikk og hent hos for eksempel her hos Norli eller Ark for den beste prisen.

God pris får du også direkte hos forlaget, og klikker du her kan du også lese hva andre synes om boken.

Potetkokeboka, en kjærlighetserklæring

Tips – bak potet uten folie

Folie er etter min mening helt unødvendig når du baker poteter i ovnen. Poteten har skall som beskytter potet ‘kjøttet’ og smaker godt. De fleste næringsstoffer ligger også i, eller like under skallet, så det er synd å ikke få de med seg.

En annen fordel med å steke uten folie er at du får sprø skall. Smør den godt inn med olje, strø med salt og pepper og sett de gjerne på en rist med en bakeplate under. Husk også å stikke noen hull i poteten slik at den ikke eksploderer under steking….

Pølse i  (bakt) potet - et supert alternativ til pølse i brød

Pølse i (bakt) potet – et supert alternativ til pølse i brød – 4 porsjoner

ingredienser
  • 4 store bakepoteter
  • 4 grove pølser
  • 4-6 løk i skiver
  • 3 ss majones
  • 3 ss grov sennep
  • olje til steking, salt og pepper
  • ruccula eller annen robust salat
fremgangsmåte

Ovn temp. 200°C.

Bruk en gaffel eller kniv og stikk mange små hull i potetene. Pensle potetene med olivenolje og strø litt salt og pepper på de.

Sett potetene på en rist med en bakeplate under i ovnen, og stek i 60–90 minutter, avhengig av potetens størrelse.

Potetene er ferdige når de gir lett etter når du presser på dem. Alternativt kan du stikke en kniv i midten – glir den lett inn, er poteten ferdig.  

Mens potetene steker kan du tilberede løken. 

Skrell og skjær løken i skiver og stek i litt olivenolje. Krydre med salt og pepper og hold varme. 

Lag en liten saus ved å blande majones med grov sennep.  

Grill eller stek pølsene når potetene begynner å bli ferdigstekt. Hold varme.  

Ta potetene ut av ovnen. Skjær potetene i 2 på langs og lag en liten åpning.

Fyll potetene med ruccola, saus, pølse og løk.

Alternativt kan du sette alt på bordet, slik at man kan ordne det selv.  

Pølse i (bakt) potet - et supert alternativ til pølse i brød

Det spørs om du noen ganger går tilbake til pølse i brød….

Pølse i (bakt) potet - et supert alternativ til pølse i brød

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »