En vårlig potetsalat med asparges og erter !

Vårlig potetsalat med asparges og erter

Vårlig potetsalat er midt i blinken til all grillmat som serveres i løpet av våren og sommeren.

Godt til hamburger og pølser såvel som til finere stykker kjøtt eller fisk.

Oppskriften er hentet fra den nye kokeboken min Potetkokeboka (nå også oversatt til dansk) og er en av mange potetsalater du finner der. Det er selvsagt i tillegg til alle de andre oppskriftene (nesten 100…) med potet, der poteten er stjernen!

Boken har allerede rukket å bli en bestselger, og har også samlet en hel del gode tilbakemeldinger

I den nye Potetkokeboka finner du alle oppskrifter du har tenkt på og de du ikke har tenkt på. Oppskrifter, framgangsmåte og lekre bilder som inspirerer til å gyve løs !Og best av alt; boka avliver gamle myter om at potet er kjedelig og traust. – Takk kjære forfatter. Du bør tildeles Nobelprisen i POTET !

Er du interessert i å vite mer om boken, finner du alt du trenger å vite her hos forlaget her.

Potetkokeboka, en kjærlighetserklæring

Og så tilbake til akkurat denne salaten. Asparges har så vidt begynt å komme i butikkene (det er en liten stund til norsk asparges er å få kjøpt) og det er så godt i potetsalat! Det er også en liten stund til du får tak i norske nypoteter, men bruk de gjerne når de kommer i sesong.

Får jeg ikke tak i nypoteter, så skreller jeg ofte potetene for denne salaten. Mest for syns skyld, så om ikke du føler for å prioritere dette, så lar du være å skrelle. Smaken er god uansett! 

Vårlig potetsalat med asparges og erter – 6-8 porsjoner

ingredienser
ingredienser
  • 800g poteter - gjerne nypoteter
  • en bunt asparges
  • 100g frosne selskapserter
  • 100g frosne edamamebønner (uten skall)
  • 150g sukkererter, i biter
  • 100g reddik, i fine skiver
  • frisk dill og gressløk, grovhakket
dressingen - en klassisk vinaigrette
  • 1 ss grov sennep
  • 1 ss honning
  • 50ml sitronsaft eller hvitvinseddik
  • 150ml olivenolje
  • salt og pepper
fremgangsmåte

Vårlig potetsalat med asparges og erter

Kok potetene møre. Løft potetene ut av vannet og la dem dampe seg tørre (spar på kokevannet). 

Lag dressingen mens potetene koker. Bland sennep, honning, sitronsaft og olje sammen. Smak til med salt og pepper.  

Skjær (og skrell om du ønsker) potetene i biter mens de fortsatt er varme, og bland med noen spiseskjeer dressing. La potetene avkjøles helt. 

Skjær asparges i biter (la gjerne aspargestoppene være hele), og kok dem i 1–2 minutter i potetvannet. Løft aspargesene ut av kjelen og legg kort i iskaldt vann for å stoppe kokeprosessen. Løft de ut av det iskalde vannet og la de renne godt av.  

La potetvannet koke opp igjen, og kok erter og edamamebønner i 1–2 minutter. Hell av vannet og legg ertene og bønnene kort i iskaldt vann for å stoppe kokeprosessen. Hell av vannet og la dem renne godt av.  

Bland poteter med de øvrige grønnsakene. Legg salaten på et fat eller i en bolle, og topp med frisk dill og gressløk. Hell litt dressing over det hele og server resten av dressingen ved siden av.  

Vårlig potetsalat med asparges og erter

 

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »