Skikkelig gode salater – den nye kokeboken min

Skikkelig gode salater

Her er den, den nye kokeboken min SKIKKELIG GODE SALATER!

Om du ikke har fått med deg at jeg har jobbet med ny bok det siste året, så er det ikke så rart, for jeg har ikke fortalt så mye om det. Jeg har sakte kommet tilbake til jobb etter 1 år med sykemelding og dette bokprosjektet var akkurat det jeg trengte for å komme i gang igjen. Noe jeg kunne gjøre i mitt eget tempo, med en fleksibel deadline og med et tema som bare bringer glede.

For denne boken har virkelig vært en fryd å jobbe med!


SKIKKELIG GODE SALATER

Skikkelig gode salater kan kjøpes direkte fra forlaget eller i bokhandel.

klikk her for å bestille fra forlaget

klikk her for å bestille fra Norli

klikk her for å bestille fra ARK


Skal vi begynne fra starten av, så skulle min 6.kokebok egentlig handle om noe annet. Og jeg var godt i gang da jeg ble rammet av sykdom. Da jeg begynte å bli frisk prøvde jeg å ta opp trådene, men selv om boken var langt på vei så hadde jeg mistet litt motivasjon. Etter en god prat med redaktøren min, Anne Marie, ble vi enige om at jeg måtte finne et tema som jeg virkelig hadde lyst å skrive om. Og det visste jeg med en gang hva det var.

Salater!!

For, jeg elsker salater! Og det vet jeg at mange av mine lesere gjør også. Det er nemlig fordelen med en blogg – jeg ser hvilke oppskrifter besøkes titt og ofte. Og der ligger de fleste av salatoppskriftene mine høyt oppe på listen.

Salater er dessuten en fin måte å få i seg mere grønnsaker. Og målet mitt er at du ikke bare lager og spiser salater om våren og sommeren, som er salatens høytid, men hele året rundt.

Boken er ikke delt opp i sesonger, for mange av ingrediensene er tilgjenglig året rundt. Jeg har også gjort et poeng av at ingrediensene skal være tilgjengelig i de fleste dagligvarebutikker.

Boken er delt i 5 kapitler

  • hverdagssalater
  • salater som tilbehør
  • salater som måltid
  • sandwichsalater
  • dressinger

I hverdagssalater vil jeg introdusere deg til et konsept som jeg ble kjent med (og elsket) i Sveits. Hverdagssalater er nemlig enkle salater, ofte laget med kun en grønnsak, som er ukomplisert å lage og som kan oppbevares kjølig noen dager.

Lager du en hverdagssalat, har du nemlig ferdigsalat tilgjengelig som du kan spise før eller til et måltid.

Salater som tilbehør er de fleste av oss kjent med. Her finner du salater som består av bare grønnsaker, med litt ost, med litt «karbs» eller med litt kjøtt (tenk bacon).

Salater som eget måltid er noe som er blitt populært i den siste tiden med hjelp av «bowl» konseptet. Her finner du salater som kan spises som et fullverdig måltid – gjerne med litt eltefritt brød som tilbehør. Jeg har delt de inn i tre kategorier

  • med bare grønnsaker
  • med fisk eller skalldyr
  • med kylling eller kjøtt

En bok om salater er ikke komplett uten sandwichsalater. De passer selvsagt også godt til eltefritt brød.

Alle salatene i boken kommer med sin egen oppskrift på dressinger som er tilpasset i mengde til den aktuelle salaten. Bakerst i boken finner du også et 10-talls oppskrifter på dressinger som kan lages i større mengder og oppbevares i kjøleskapet. For har du nemlig en god dressing tilgjengelig, koster det ikke mye å lage en salat av det du har av grønnsaker.

Jeg er litt sent ute med å skrive denne lille oppsummeringen for boken har allerede rukket å kommet ut til over 4000 hjem. Boken trykkes nå i 2.opplag og har nå ligget på topplisten i 3 uker allerede.

Om det er stas? Det er så stas at jeg ikke helt vet hva jeg skal gjøre av meg. Om du er en av de som har kjøpt bok allerede – tusen takk! Jeg håper du blir inspirert til å lage mange gode salater! Og til deg som ikke har kjøpt enda, jeg håper denne innføringen var overbevisende!

Spis mer salat!

hilsen

ina

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »