Enhver salat blandet med green goddess-dressing kan i prinsippet kalles for en grønn gudinnesalat.
Her får du oppskriften på den jeg liker å lage. Selve dressingen ble utviklet av kjøkkensjefen Philip Roemer på Palace Hotel i San Francisco i 1923 i anledning suksessen til teaterstykket av samme navn. Siden den gang har oppskriften tålt å bli tuklet med, og finnes nå i mange variasjoner. Felles for dem alle er den nydelige grønnfargen.
For å forsterke det grønne inntrykket, får du her en salat som bygger på grønne ingredienser. Green goddess-dressing kan brukes til mange forskjellige salater. Prøv den blandet i en pastasalat, for eksempel. Og ikke vær redd for å lage for mye. Den egner seg også utmerket som dipp servert med gode grønnsaker og brød.
Et lite tips for deg som liker litt ekstra smak – smuldre fetaost over det hele og bland det inn.
Salaten holder seg godt om den oppbevares kjølig. Jeg liker å lage en stor porsjon og servere det til diverse måltider. Jeg elsker også å ha den med som lunsj, gjerne med litt eltefritt brød som tilbehør.
Oppskriften er hentet fra den nye boken min SKIKKELIG GODE SALATER. Her finner du over 100 oppskrifter på salater og dressinger. Her finner du salater du kan servere som tilbehør eller som et måltid i seg selv, men bare grønnsaker eller med kjøtt, kylling eller fisk. Boken finner du i bokhandel over hele landet, men kan også bestilles direkte fra forlaget. På forlagets side kan du også bla i boken og lese hva andre synes om den. Klikk her.
Grønn gudinnesalat
Print4-6 porsjoner
Ingredienser
1 isbergsalat, finhakket
¼ hodekål, finhakket
1 agurk, i små terninger
1 grønn paprika, i små terninger
1 bunt vårløk, finhakket
Dressing:
40 g kruspersille
65 g babyspinat (en liten pose)
2 ss frisk estragon, grovhakket, eller 1 ts tørket estragon
2 ss frisk gressløk, grovhakket
50 g diverse myke urter – koriander, mynte, dill, basilikum eller estragon
1 hvitløkfedd
2 ansjosfileter*
½ dl sitronsaft
1 dl majones
1 dl olivenolje
Salt og pepper
* Om ansjos ikke er din greie, kan den erstattes med 1 ss kapers
Fremgangsmåte
- Del agurken i to på langs og skrap ut alle frøene. Skjær agurken i terninger og bland med isbergsalat, hodekål, paprika og vårløk.
- Ha alle ingrediensene til dressingen i en foodprosessor og kjør til nesten glatt. Smak til med salt og pepper.
- Bland dressing med salatingrediensene og smak til med salt og pepper.
Her er en liten film som viser deg hvor enkelt det er å lage grønn gudinnesalat!