Brokkolisalat (en frisk variant)

Brokkolisalat

Det er blitt en del brokkolisalat her på bloggen opp gjennom årene og de genererer like mye interesse som for 15 år siden da jeg publiserte den første oppskriften (føler meg litt gammel nå…) Men gode ting går aldri av mote…

Denne varianten laget jeg i anledning den nye kokeboken min Skikkelig gode salater (mer om den lenger nede i innlegget).

Originalsalaten har en kremet dressing laget med rømme og majones. Her får du en vinaigrette laget av sitron, sennep, honning litt hvitløk og en god olivenolje. Har du allerede en vinaigrette oppskrift som du liker smaken på, så for all del bruk den.

Ellers er brokkolisalaten ganske lik. Rå brokkoli skjæres i større eller mindre biter enten for hånd eller ved hjelp av en foodprosessor. Dette blandes med løk (jeg foretrekker rødløk), agurk og tranebær. Har du ikke tranebær kan du erstatte det med annen tørket frukt – rosiner eller aprikos i biter. Det er viktig å få inn noe søtt her i salaten for å balansere.

Jeg topper salaten her med ristede valnøtter, men her igjen er det muligheter om du ikke akkurat har valnøtter for hånd. Bruk hasselnøtter, mandler eller sprøstekte kikerter.


SKIKKELIG GODE SALATER

SPIS MER SALAT

Oppskriften er hentet fra boken min SKIKKELIG GODE SALATER. Her finner du over 100 oppskrifter på salater og dressinger. Fra enkle hverdagssalater til festsalater, fra salater med bare grønnsaker til salater med kjøtt, fisk, pasta, ris eller annet godt. Salater som du kan servere som tilbehør eller som hovedrett hele året rundt!

KLIKK her for mer info om boken eller stikk innom bokhandelen og ta en titt.


Brokkolisalat (en frisk variant)

Print

4- 6 porsjoner

Ingredienser

Skaler

1 mellomstor brokkoli

1 agurk, i små terninger

½ rødløk, finhakket

100 g tørkede tranebær(ev. rosiner), grovhakket

Dressing:

½ sitron

1 ts dijonsennep

1 ts honning

1 hvitløkfedd, finrevet

34ss god olivenolje

Salt og pepper

Topping:

En god håndfull ristede valnøtter som er grovhakket. Ev.mandler eller sprøstekte kikerter.

Fremgangsmåte

Brekk brokkolien i buketter og bruk en kniv til å skjære dem i mindre biter. Husk å bruke stammen også! Skrell den og skjær den i mindre biter. Alternativt kan du ha bukettene i en foodprosessor og kjør til de er et sted mellom grov-og finhakket.

Del agurken i to på langs og skrap ut frøene med en skje. Skjær agurken i lange ramser og så i terninger.

Finhakk løk og grovhakk tranebær. Bland brokkoli, agurk, løk og tranebær sammen i en bolle.

Lag dressingen. Rør sammen sitronsaft, sennep, honning og hvitløk. Tilsett olje mens du rører. Smak til med salt og pepper.

Hell dressingen over salaten og bland godt.

Strø ristede valnøtter over salaten og server.

Salaten kan oppbevares  kjølig i tett boks noen dager.

Brokkolisalat
legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »