
Cacio e pepe – en kjent romersk rett bestående av pasta, pecorino (ost) og pepper–får her en aldri så liten vri.
I stedet for pasta er det poteter som blir svøpt i denne vidunderlige kombinasjonen av salt ost og pepper. Og her gjelder det å være generøs med både ost og pepper–potetene tåler det!
Tips – lag gjerne oppskriften med småpoteter og server dem som snacks ned cocktailpinner for eksempel. Supergodt!

Oppskriften er hentet fra boken min Potetkokeboka, en kjærllighetserklæring. Du kan lese mer om boken på bloggen min ved å klikke her. Du kan også lese mer om (og bla i ) boken hos forlaget ved å klikke her eller på bildet av boken under. Der finner du også 116 vurderinger av boken fra de som har boken allerede. Boken finner du også i bokhandel.

Cacio e pepe poteter (ost- og pepperpoteter)
Print4 – 6 porsjoner
Ingredienser
1 kgkokefaste små poteter, skrubbet rene
2–3 ss olivenolje
100g pecorino eller parmesan
1 ss grovkvernet pepper
Salt
Fremgangsmåte
Kok potetene møre.
Hell av kokevannet og bland de fortsatt fuktige potetene med olivenolje,⅔ av osten og pepper.Smaksett med salt.
Legg potetene på et fat og strø resten av osten på toppen. Kvern gjerne litt mer pepper over det hele.
Server
