Cacio e pepe poteter (ost- og pepperpoteter)

Cacio e pepe poteter (ost- og pepperpoteter)

Cacio e pepe – en kjent romersk rett bestående av pasta, pecorino (ost) og pepper–får her en aldri så liten vri.

I stedet for pasta er det poteter som blir svøpt i denne vidunderlige kombinasjonen av salt ost og pepper. Og her gjelder det å være generøs med både ost og pepper–potetene tåler det!

Tips – lag gjerne oppskriften med småpoteter og server dem som snacks ned cocktailpinner for eksempel. Supergodt!

Cacio e pepe poteter (ost- og pepperpoteter)

Oppskriften er hentet fra boken min Potetkokeboka, en kjærllighetserklæring. Du kan lese mer om boken på bloggen min ved å klikke her. Du kan også lese mer om (og bla i ) boken hos forlaget ved å klikke her eller på bildet av boken under. Der finner du også 116 vurderinger av boken fra de som har boken allerede. Boken finner du også i bokhandel.

Potetkokeboka

Cacio e pepe poteter (ost- og pepperpoteter)

Print

4 – 6 porsjoner

Ingredienser

Skaler

1 kgkokefaste små poteter, skrubbet rene

23 ss olivenolje

100g pecorino eller parmesan

1 ss grovkvernet pepper

Salt

Fremgangsmåte

Kok potetene møre.

Hell av kokevannet og bland de fortsatt fuktige potetene med olivenolje,⅔ av osten og pepper.Smaksett med salt.

Legg potetene på et fat og strø resten av osten på toppen. Kvern gjerne litt mer pepper over det hele.

Server

Cacio e pepe poteter
legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »