POTETKOKEBOKA – 100 oppskrifter med potet ! 🥔🥔🥔

Potetkokeboka

POTETKOKEBOKA er her om ikke du har fått det med deg enda. Jeg føler i hvert fall at jeg har snakket langt og lenge om den nye kokeboken min, men jeg får fortsatt høre – «å, har du skrevet ny kokebok?»

Dette er boken jeg lenge har hatt lyst å skrive og endelig ble den en realitet!

For når man kan skrive (eller kjøpe) en bok som har brød – eller pasta – eller pizza – eller pannekaker – som tema, må det gå an å skrive en bok som handler om alt det gode man kan lage med potet. Ikke sant?

Og ja, de fleste har et forhold til poteter og helt sikkert noen gode oppskrifter også som de flittig bruker. Men nå skal det bli flere. Mitt mål er å løfte den norske poteten opp og frem og vise hvor usannsynlig mye godt man kan lage med den.

Om du ikke har hatt anledning til å bal i boka enda, så tar jeg en liten gjennomgang her. Så får vi se om det frister til å kjøpe den til deg selv, eller andre som er glad i poteter…

Potetkokeboka - en kjærlighetserklæring

Boken er delt inn i flere kapitler og den første og største er

poteter som tilbehør

Dette kapitelet er igjen delt opp i flere underkapitler rett og slett for å få litt orden på det hele.

Jeg starter med ovnsbakte poteter og her finner du for eksempel oppskrifter på ordentlig sprøstekte poteter (det finnes et par triks for å få de ordentlig sprøstekt og de deles selvsagt i boken), klassiske Anna poteter, Hasselbackpoteter (med en vri selvsagt), flere varianter på bakte poteter, potet på pinne (spiral- eller tornadopoteter som Jamie Oliver har nettopp gjort populære igjen på Instagram), greske poteter og mange flere oppskrifter der poteter tilberedes i ovnen.

Gratenger er selvsagt også med og her finner du selvsagt fløtegratinerte poteter (med mine beste tips) og flere varianter på gratinerte poteter. Her er det så mye godt, at dette kanskje er min favoritt samling av oppskrifter i boken.

Kokte poteter er mer enn bare kokte poteter. Her finner du oppskrifter på potet som er kokt før de tilberedes på forskjellige måter. Her finner du selvsagt oppskrifter på potetmos (og mine aller best tips på hvordan du lykkes med og kan variere den). Klassikere som dillstuede poteter og karamelliserte poteter (brunede kartofler) finner du også her i tillegg til noen litt nye vri som Cacio e pepe (ost- og pepperpoteter) og Bombaypoteter med et snev av India.

Så kommer vi til pannestekte og friterte poteter, og her tenker jeg at mange vil finne noen godbiter. Pommes frites, potetkroketter og rösti er å finne i dette kapitelet og igjen så deler jeg mine beste tips om hvordan du lykkes med disse.

Som siste underkapitel i poteter som tilbehør finner du potetsalater. Det finnes uendelig med oppskrifter på potetsalater, og jeg har valgt ut en liten knippe som jeg synes viser litt variasjon. Her finner du potetsalater med kremet dressing og med vinaigrette. Du finner salater der poteter er kokt, og der de er bakt. Du finner kalde og lune potetsalater, potetsalater med og uten kjøtt. Litt for enhver smak med andre ord.

poteter som eget måltid

Et helt kapitel er viet poteter servert som et eget måltid. Her er det poteten som står i sentrum – ingen gryteretter med lokk av potetmos altså – men måltider bygget rundt poteten. Her finner du to veldig gode, men veldig ulike oppskrifter på potetsuppe for eksempel. Potetkaker og potetvafler er også med og er ypperlig å lage med poteter du ev. skulle ha til overs fra gårsdagens måltid. Tartiflette – en fransk rett gjerne servert etter en lang dag på ski – og potetlasagne bør også friste.

poteter som snacks

Man kan ikke skrive en potetkokebok uten oppskriften på potetgull, kan man vel? Den finner du selvsagt i boken, igjen sammen med mine beste triks på hvordan du skal lykkes med de om du har frityrkoker eller ikke. Du finner også andre potetretter som gjerne kan serveres som noe godt å knaske på om det er før et måltid eller litt kos foran Tv’en.

den andre poteten

Den andre poteten – søtpotet – må selvsagt med i en bok med potetoppskrifter. Dessverre så dyrkes ikke denne i stor omfang i Norge enda, men kanskje det snart blir en endring på det. Jeg har i alle fall noen gode oppskrifter til deg.

poteter i bakst

Boken avsluttes med oppskrifter på bakst – med potet selvsagt. Ikke bare er dette en fin måte å bruke opp poteter, men det gir også en veldig saftig bakst. Jeg anbefaler at du prøver alle oppskriftene her, men kanskje spesielt myke burgerbrød og pannekakene…

Potetkokeboka kan bestilles direkte fra forlaget , eller i bokhandel – ark.nonorli.noadlibris.no

Vil du lese mer om boken? Klikk her.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »