Det har aldri vært så enkelt å lage is etter at jeg begynte med denne metoden. Litt som med eltefritt brød som viste seg å være en utrolig enkel metode å lage deilig brød på, gjør denne teknikken det samme for is.
Hemmeligheten er søtet kondensert melk. Den har den egenskapen at når den fryser så beholder den sin silkemyke konsistens. Blander du den med pisket fløte og setter den i frysen får du deilig silkemyk is uten å måtte bruke iskremmaskin eller røre i massen hver halvtime mens den fryser.
En helt genial teknikk altså som gjør det mulig for alle å lage hjemmelaget is. Og siden man ikke bare kan servere vaniljeis lager jeg nå varianter slik at du har flere is å velge mellom når du først skal lage. Helt nederst i innlegget finner du lenker til andre is oppskrifter laget uten iskremmaskin.
Men før du gjør det, la oss snakke litt om denne jordbærisen. Isen lagde jeg på snap forrige uke av jordbær som jeg hadde til overs fra 17.mai. Jordbær som ikke var så fristende å spise som de var men passet utmerket til sylting eller i dette tilfellet, is. Jordbærene moste jeg med gaffel og blandet med litt hjemmelaget rabarbrasyltetøyet med vanilje. Du kan selvsagt bruke det du vil av syltetøy – jordbærsyltetøy eller bringebærsyltetøy for eksempel, eller bare mose inn litt sukker om ikke bærene er søte nok.
Å så digg det ble….
Deilig jordbæris uten iskremmaskin
Koker du den kondenserte melka før den vispes? Jeg klarer ikke å piske den stiv sammen med fløte.. det resulterer i at kaken blir isete og ikke noe bra.
Hei Gwen-Marie
Nei, den kondenserte melken skal ikke kokes.
Pass på at kremfløten er kald og vil du være ekstra sikker (særlig i dette varme været) kan den kondenserte melken også være kald før du pisker den sammen.
Husk også at det er søtet kondensert melk som skal brukes ikke kondensert melk. Det er vesentlig forskjell på de to.
Lykke til!
hilsen
ina
Isen blei kjempe god. Jeg brukte friske bringebær som jeg moste og blanda med pasjonsfruktsyltetøy. Men jeg fikk litt rar konsistens. Kan jeg ha vispa for lenge. Eller for lite ?? Uansett, så ble det kjempe godt. Denne skal jeg prøve flere varianter av
Hei Kine
Hmmm, det kan hende at du vispet for lenge eller for lite, litt vanskelig å si. Hvordan var konsistensen? Men, bra at det smakte godt og ja, det er bare å lage flere varianter, kanskje du finner ut av hva som gikk feil 🙂
Hvordan tror du denne blir med blåbær? Og hvor mye blåbær ville vært passelig å bruke? Tenker da på selvplukkede fra skogen 🙂
Har selv tenkt å lage isen med blåbær men ikke kommet så langt – tror det kan være kanongodt og ikke minst ha en utrolig fin farge!
Hvor mye er vanskelig å si. Skulle jeg ha laget det hadde jeg most 3 eller 4 gode håndfull med blåbær, kanskje til og med kjørt de litt glatt med en stavmikser og rørt de forsiktig inn i isblandingen til jeg hadde en fin marmoret effekt. Så hadde jeg vurdert om jeg skulle legge inn noen hele blåbær også….
Lykke til! Send meg gjerne bilde om du lager den!
Tusen takk for tips! Skal prøve meg litt frem her, bilde kommer! 🙂