Å du så deilige disse muffinsene var. Ja, jeg skriver var for de varte ikke særlig lenge. Vips så var de borte liksom.
I tillegg til å være gode var de også utrolig enkle å lage. De er aller lettest å lage om du har en food processor for da har du bare rett og slett alle ingrediensene opp i (med unntak av blåbærene), setter maskinen i gang og vips så er deigen ferdig. Har du ikke food processor må du ta et lite skritt ekstra nemlig å smelte og avkjøle smøret. Men det er jo ikke allverdens jobb det heller.
Muffins med blåbær og sitron
ingredienser
200g hvetemel
150g sukker
1 ts bakepulver
200g smør i biter
2 egg
saften og finrevet skall av en sitron
1 dl melk
250g blåbær (gjerne selvplukket)
fremgangsmåte
Ovn temp 200º
Muffinsbrett og/eller muffinsformer
Ha alle ingrediensene med unntak av blåbærene i en food processor. Sett maskinen i gang og kjør til du har en glatt deig.
Har du ikke food processor må smøret smeltes og avkjøles. Ha alle ingrediensene i en bolle (med unntak av blåbærene) og bland for hånd eller ved hjelp av en kjøkkenmaskin.
Rør halvparten av blåbærene forsiktig inn i deigen. Fordel deigen mellom 12 muffinsformer. Topp med resterende blåbær – press de gjerne litt inn i deigen.
Sett i forvarmet ovn og stek i ca. 15minutter.
La muffinsene avkjøle på rist. Når de er helt avkjølte kan de få litt melisglasur på toppen om ønskelig.