Hvis du ikke har fått det med deg enda, så er det aspargessesong nå!! Asparges kan spises på mange måter men etter å ha laget pizza med asparges, hadde jeg også lyst å lage en salat med disse fine båndene full av smak.
du trenger (for 2 pers)
- 1 pakke bacon
- 2 bunter grønn asparges
- 2 egg
- 1 sjalottløk
- 2 ss olivenolje
- saften av en halv sitron
- salt, pepper
Skjær bacon i biter og stek til sprøtt.
Ha baconbitene på et stykke tørkepapir og spar på fettet – sil det gjerne.
Knekk aspargesen. Oppbevar nederste delene – de kan du koke suppe av senere.
Ta frem potetskrelleren, hold godt fast i aspargeshodet og skrell tynne bånd av aspergesen.
Du ender opp med en hel del bånd og aspargeshoder. Ha aspergeshodene i kokende vann. Etter 30 sekunder legger du oppi båndene også. Kok i 1 minutt til. Hell av vannet og ha aspargesene umiddelbart opp i iskaldt vann slik at du stopper kokingen. Når de er avkjølt, heller du av vannet igjen og legger de på noen lag med kjøkkenpapir. Tørk aspergesen forsiktig.
Skjær sjalottløk fint.
Ha løken oppi sitronsaften og la det stå en 5 minutters tid. Tilsett 1 ss av baconfettet, 2 ss olivenolje og litt salt og pepper. Pisk dressingen godt sammen. Smak til med evt. mer sitronsaft, salt eller pepper.
Bland dressingen med aspargesen. Bland i baconbiter og server med et posjert egg på toppen.
Er du ikke komfortabel med å posjere egg, kan du steke et egg og legge den på toppen. Kvern gjerne over litt salt og pepper før servering.
Ja, du har helt rett – skal finne en annen oppskrift å legge under «favoritt vegetarrett» 😀
Det er litt misvisende når du poster denne retten på vegetarretter – da bacon i aller høyeste grad er kjøtt! 😉 Men det andre så godt ut
Ja, min damer, her er det bare å fråtse i asperges!!!
aspargis er kjempegodt! 🙂
Mmmm, dette så veldig deilig ut! Takk for at du deler 🙂
hilsen gudrun
Dette så nydelig ut! Det er bare å fråtse nå som det er sesong. 🙂
Hei Ina
Dette så veldig godt ut,laget noe lignende etter oppskriften på smittenkitchen.com med parmesan og pinjekjerner.
Det er jo asparges tid og den må nytes! Jeg laget også en suppe her om dagen ,med litt parmesan og tilsatte noen frosne grønne erter- en god kombinasjon også ble den så grønn og fin.BB