ANNONSE

Aspargespizza

aspargespizza

Mens jeg venter på å få tak i norsk asparges i butikken nøyer jeg meg med (relativt) langreist asparges fra europa. Den spises selvsagt med andakt den og, men på en litt mindre høytidelig måte, nemlig på pizzaen. Nå har jeg skrevet om pizza med asparges før, men en god ting kan gjentas og denne gangen med en liten variasjon. Men ikke spør meg hvilken jeg foretrekker…

til pizzadeigen trenger du

  • 250g hvetemel
  • 50g hvetekli
  • 1/2 pakke tørrgjær
  • 1/2 ts salt
  • ca. 2.5 dl vann
  • 1 ss olivenolje

så trenger du

  • en bunt asparges
  • 2 gode spiseskjeer crema di carciofi
  • ca. 100g mozzarella
  • en gul løk i fine skiver
  •  fersk parmesan
  • olivenolje

 

ovn temp 250C og varm opp pizzastenen samtidig

Lag deigen. Rør hveteml, hvetekli, tørrgjær og salt sammen i en skål. Bruker du kjøkkenmaskin heller du i vann og olje mens manskinen går. Når du har en klissete deig lar du maskinen elte deigen godt, gjerne 5-10 minutter.

Lager du deigen for hånd heller du vannet og oljen i skålen og rører deigen sammen. Hell deigen så over på en melet benkeplate og elt den til du har en smidig deig. Tilsett mer mel eller vann under eltingen om du trenger. Dekk deigen til og la den hvile en times tid.

Skyll asparges og knekk av endene. Del de i to på langs. Rull deigen ut til en avlang pizza, gjerne samme bredde som lengden av aspargesen. Smør crema di carciofi utover pizzabunnen og strø løken jevnt over. Strø omtrent 2/3 av osten over løken. Plasser asparges på pizzaen. Fordel resten av mozzarellaen over og rasp godt med parmesan over. Hell litt olivenilje over det hele og sett pizzaen i forvarmet ovn på pizzastenen.

Stek i 5-7 minutter til osten bobler og pizzaen har fått fin farge.

aspargespizza

Kommentarer

  1. Reply Erik_30 27. november 2016

    Denne var kjempegod! Bytter ut 1/3 av melet med sammalt hvete fin, det fungerte også bra.

    • Reply Mat På Bordet 29. november 2016

      Ja, smart Erik å bytte ut noe av hvetemelet med en noe fiberrik variant – fungerer helt toppers!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »