Mat på Bordet passerte en halv million sideanvisninger over helgen og det må feires – med kake selvsagt!
Dette er en enkel formkake – lett og fort å lage – supert for de gangene du trenger en kake raskt. Sitron og valmuefrø er en mer vanlig kombinasjon, men her har jeg også brukt lime. Har du ikke lime kan du bare bruke sitronsaft.
du trenger
250g myk smør
200g sukker
3 store egg
300g hvetemel
2ts bakepulver
finrevet skall av 1 sitron og 2 lime
saften av 1 sitron og 2 lime – ca. 100ml
2 ss valmuefrø
glasur
saften av 1 lime
melis
ovn temp 180C
Legg bakepapir i formen din. Min målte 20x25cm og ja, for den oppmerksomme leseren, jeg brukte den jeg kjøpte på loppemarkedet for en liten stund siden.
Rør smør og sukker hvit. Tilsett sitron og limeskallet.
Tilsett ett og ett egg av gangen. Rør godt mellom hvert egg. Tilsett mel, bakepulver og valmuefrø og bland forsiktig. Til slutt blander du inn sitron/limesaften.
Du vil får en relativ tykk deig.
Hell deigen i formen din
og bak ca. 40 minutter. Sjekk med kakepinne for å se om den er ferdigstekt. Ta kaken ut av formen og la den avkjøle på rist.
Når den er helt avkjølt lager du glasuren. Bland nok melis i limesaften til du har en passe tykk glasur. Spe den over kaken, la gjerne noe glasur renne nedover sidene.
Skjær kaken i skiver eller ruter. Smaker godt til jordbær!
Denne var helt fantastisk. ….FARLIG god
Så hyggelig å høre Anita!
Jeg er spesielt svak for kombinasjonen, elsker den simpelthen.
Prøv også denne oppskriften : https://matpaabordet.no/2017/02/11/saftig-sitronkake-med-valmuefro-2/
Denne kaken ser kjempe god ut, men hvor får man kjøpt valmuefrø? Jeg har vært på diverse matbutikker uten hell :/
Har lagd denne for tredje eller fjerde gang idag, og det var et bittelite stykke igjen når besøket hadde forsynt seg 🙂
(er lite glad i valmuefrø, så har ikke det i.. )
den kan fint spises uten glasur, men er best med et tykt lag med melisglasur med lime i (da er syrlig da – nesten som hele ansiktet snurper seg *deilig* )
Mmmmm, ja 🙂
Takk for tips. Rørte litt mer varsomt på andre forsøk, og den sitter mye bedre, men som du sier så er det jo en «smulete» kake.
Men kjære vene så god da 🙂
Bare hyggelig!
Eg prøvde oppskrifta og kaka vart så god at eg måtte tipse vidare! Eg har lenka tilbake til deg. Håpar det går bra og tusen takk for gode oppskrifter! 🙂
Hmmm, typiske grunner til at kaker faller fra hverandre er at deigen har blitt rørt for mye eller at den er bakt for lenge. Når det er sagt, så er nok denne kaken litt ‘smulete’, men den skal ikke akkurat falle fra hverandre…:)
Nydelig på smak, men jeg sliter med at den faller litt fra hverandre når den serveres. Noen tips?
Så hyggelig!!
Tar det som en stor kompliment :))
Hei Ina. Nå har jeg denne kaken i ovnen og den lukter fantastisk. Håper det er greit at jeg blogger den også, jeg oppgir selvsagt kilde. 🙂 Hilsen Ina.
Håper den smakte! 😀
Hei Ina!
Har i det siste sett en del rundt på oppskriftene dine og da jeg fant denne så klarte jeg ikke å la være!
Kaka er i ovnen, gleder meg til den er ferdig! 😉
Hilsen Ole Jørgen
Så bra! Alltid gøy å introdusere nye smaksvarianter og særlig når det slår an!!!
Stor suksess på jobb! 🙂 Mange hadde ikke smakt kombinasjonen sitron/lime og valmuefrø og var positivt overrasket. Prøvde å lage muffins også men fyllte formene litt for fulle så de ble ikke så fine.. (men smakte fortsatt godt da!)
Oh, ja, det var en god idé!
Ingenting slår vel en lunken lemon poppyseed muffin med en kopp kaffe til frokost….
Dette er jo utrolig godt. Jeg lager ofte lemon poppy seed muffins og fryser dem ned. Veldig godt å varme opp til frokost 🙂 Lager glasur med melis og sitron etter at jeg har tint dem.
Nå skal jeg jammen meg prøve din variant i formkake til neste kakeanledning.
Alle voksne likte den godt – mine to barn var ikke særlig begeistret, de vil heller ha kake (sjokolade helst) med tonnevis av glasur…..
Denne kaken så skikkelig god ut. NAM!
😀
Muffins var en knallidè – herved notert! Alltid kjekt å ha noe på lur i fryseren…. 😉 Hilsen Gunn (igjen)
Og godt å vite at dbl oppskirft holder til en langpanne! Jeg tenker å bruke muffinsformer neste gang, fryse de uglasert og ta de ut ved behov….. 😀
Heia Gunn!!
Mannen som påstår at han ikke liker kake, nevnte i forbifarten at den derre sitronkaken var faktisk ikke så verst…..
Glad for at du likte den også!!!
Denne oppskriften var bare for fristende til å la stå uprøvd! Jeg endte for sikkerhets skyld opp med dobbel porsjon i langpanna, det ble akkurat passe mengde røre. Og smaken ble akkurat så syrligsøt som jeg håpet på. Herlig! Denne kommer jeg til å lage flere ganger! Hilsen Gunn (hun med knivene….)
Er det forberedelser til bikinisesongen som står for tur? 😀 Jeg baker også kun kaker når jeg vet at jeg får besøk…..
Hei!! Fristende kake, men må vente med å bake til etter kaloriinnskrenkningen…… Men oppskriften skal jeg skrive inn i boka mi!! Formkaker er fint å ty till!! AnneK:-)
Sitronkake i pinsen høres ut som en god idé Gry!!! 😀
Gratulerer Ina! Det er ikke rart da – alle oppskriftene dine er DEILIGE!! Skal bake sitronkake i pinsen!! 😉
Gryklem
Takk for det Maria!
Mimret akkurat på Facebook med en leser om lemon poppyseed muffins fra Starbucks, mmmmmm….
Gratulerer med en halv million sidevisninger, Ina…!
Jeg elsker lemon poppyseed cake, altfor lenge siden sist så den står på «to-do» lista mi 😛
Maria
Min favorittmuffins på Starbucks er lemon poppyseed 😀 Sikkert det samme de har på pret a manger – dødsgodt!
..mm, den ser god ut, jeg pleier å kjøpe noe lignende på Prèt a manger i London, har du smakt den? Ha en fin dag videre, klem Wilhelmine