Sitron- og limekake med valmuefrø

Mat på Bordet passerte en halv million sideanvisninger over helgen og det må feires – med kake selvsagt!
Dette er en enkel formkake – lett og fort å lage – supert for de gangene du trenger en kake raskt. Sitron og valmuefrø er en mer vanlig kombinasjon, men her har jeg også brukt lime. Har du ikke lime kan du bare bruke sitronsaft.
du trenger
250g myk smør
200g sukker
3 store egg
300g hvetemel
2ts bakepulver
finrevet skall av 1 sitron og 2 lime
saften av 1 sitron og 2 lime – ca. 100ml
2 ss valmuefrø
glasur
saften av 1 lime
melis
ovn temp 180C
Legg bakepapir i formen din. Min målte 20x25cm og ja, for den oppmerksomme leseren, jeg brukte den jeg kjøpte på loppemarkedet for en liten stund siden.
Rør smør og sukker hvit. Tilsett sitron og limeskallet.
Tilsett ett og ett egg av gangen. Rør godt mellom hvert egg. Tilsett mel, bakepulver og valmuefrø og bland forsiktig. Til slutt blander du inn sitron/limesaften.

Du vil får en relativ tykk deig.

Hell deigen i formen din

og bak ca. 40 minutter. Sjekk med kakepinne for å se om den er ferdigstekt. Ta kaken ut av formen og la den avkjøle på rist.
Når den er helt avkjølt lager du glasuren. Bland nok melis i limesaften til du har en passe tykk glasur. Spe den over kaken, la gjerne noe glasur renne nedover sidene.
Skjær kaken i skiver eller ruter. Smaker godt til jordbær!

Kommentarer

  • Reply SUNNERE SITRONMUFFINS MED VALMUEFRØ - Mat På Bordet 27. august 2018

    […] tittet litt på alle bakstoppskrifter på bloggen i går og fikk akutt lyst på denne sitron- og limekaken med valmuefrø. Det gikk da over, man kan liksom ikke spise kake hver gang man får lyst på, men tanken om å […]

  • Reply Anita 26. mars 2017

    Denne var helt fantastisk. ….FARLIG god

  • Reply Monica 23. september 2013

    Denne kaken ser kjempe god ut, men hvor får man kjøpt valmuefrø? Jeg har vært på diverse matbutikker uten hell :/

  • Reply Iselin Berstad Larsen 30. juni 2013

    Har lagd denne for tredje eller fjerde gang idag, og det var et bittelite stykke igjen når besøket hadde forsynt seg 🙂
    (er lite glad i valmuefrø, så har ikke det i.. )
    den kan fint spises uten glasur, men er best med et tykt lag med melisglasur med lime i (da er syrlig da – nesten som hele ansiktet snurper seg *deilig* )

  • Reply Mat på Bordet 9. februar 2012

    Mmmmm, ja 🙂

  • Reply Linda 9. februar 2012

    Takk for tips. Rørte litt mer varsomt på andre forsøk, og den sitter mye bedre, men som du sier så er det jo en «smulete» kake.

    Men kjære vene så god da 🙂

  • Reply Mat på Bordet 5. februar 2012

    Bare hyggelig!

  • Reply Villanelle 5. februar 2012

    Eg prøvde oppskrifta og kaka vart så god at eg måtte tipse vidare! Eg har lenka tilbake til deg. Håpar det går bra og tusen takk for gode oppskrifter! 🙂

  • Reply Mat på Bordet 14. januar 2012

    Hmmm, typiske grunner til at kaker faller fra hverandre er at deigen har blitt rørt for mye eller at den er bakt for lenge. Når det er sagt, så er nok denne kaken litt ‘smulete’, men den skal ikke akkurat falle fra hverandre…:)

  • Reply Linda 13. januar 2012

    Nydelig på smak, men jeg sliter med at den faller litt fra hverandre når den serveres. Noen tips?

  • Reply Mat på Bordet 25. august 2011

    Så hyggelig!!
    Tar det som en stor kompliment :))

  • Reply [kjøkkentjeneste] 25. august 2011

    Hei Ina. Nå har jeg denne kaken i ovnen og den lukter fantastisk. Håper det er greit at jeg blogger den også, jeg oppgir selvsagt kilde. 🙂 Hilsen Ina.

  • Reply Mat på Bordet 12. august 2011

    Håper den smakte! 😀

  • Reply Anonymous 11. august 2011

    Hei Ina!

    Har i det siste sett en del rundt på oppskriftene dine og da jeg fant denne så klarte jeg ikke å la være!
    Kaka er i ovnen, gleder meg til den er ferdig! 😉

    Hilsen Ole Jørgen

  • Reply Mat på Bordet 1. august 2011

    Så bra! Alltid gøy å introdusere nye smaksvarianter og særlig når det slår an!!!

  • Reply Tale 28. juli 2011

    Stor suksess på jobb! 🙂 Mange hadde ikke smakt kombinasjonen sitron/lime og valmuefrø og var positivt overrasket. Prøvde å lage muffins også men fyllte formene litt for fulle så de ble ikke så fine.. (men smakte fortsatt godt da!)

  • Reply ina 13. juni 2011

    Oh, ja, det var en god idé!
    Ingenting slår vel en lunken lemon poppyseed muffin med en kopp kaffe til frokost….

  • Reply Hanne 10. juni 2011

    Dette er jo utrolig godt. Jeg lager ofte lemon poppy seed muffins og fryser dem ned. Veldig godt å varme opp til frokost 🙂 Lager glasur med melis og sitron etter at jeg har tint dem.

    Nå skal jeg jammen meg prøve din variant i formkake til neste kakeanledning.

  • Reply ina 7. juni 2011

    Alle voksne likte den godt – mine to barn var ikke særlig begeistret, de vil heller ha kake (sjokolade helst) med tonnevis av glasur…..

  • Reply Monica 7. juni 2011

    Denne kaken så skikkelig god ut. NAM!

  • Reply ina 7. juni 2011

    😀

  • Reply Anonymous 6. juni 2011

    Muffins var en knallidè – herved notert! Alltid kjekt å ha noe på lur i fryseren…. 😉 Hilsen Gunn (igjen)

  • Reply ina 6. juni 2011

    Og godt å vite at dbl oppskirft holder til en langpanne! Jeg tenker å bruke muffinsformer neste gang, fryse de uglasert og ta de ut ved behov….. 😀

  • Reply ina 6. juni 2011

    Heia Gunn!!
    Mannen som påstår at han ikke liker kake, nevnte i forbifarten at den derre sitronkaken var faktisk ikke så verst…..
    Glad for at du likte den også!!!

  • Reply Anonymous 6. juni 2011

    Denne oppskriften var bare for fristende til å la stå uprøvd! Jeg endte for sikkerhets skyld opp med dobbel porsjon i langpanna, det ble akkurat passe mengde røre. Og smaken ble akkurat så syrligsøt som jeg håpet på. Herlig! Denne kommer jeg til å lage flere ganger! Hilsen Gunn (hun med knivene….)

  • Reply ina 6. juni 2011

    Er det forberedelser til bikinisesongen som står for tur? 😀 Jeg baker også kun kaker når jeg vet at jeg får besøk…..

  • Reply Quiltefia 6. juni 2011

    Hei!! Fristende kake, men må vente med å bake til etter kaloriinnskrenkningen…… Men oppskriften skal jeg skrive inn i boka mi!! Formkaker er fint å ty till!! AnneK:-)

  • Reply ina 6. juni 2011

    Sitronkake i pinsen høres ut som en god idé Gry!!! 😀

  • Reply Anonymous 6. juni 2011

    Gratulerer Ina! Det er ikke rart da – alle oppskriftene dine er DEILIGE!! Skal bake sitronkake i pinsen!! 😉
    Gryklem

  • Reply ina 6. juni 2011

    Takk for det Maria!
    Mimret akkurat på Facebook med en leser om lemon poppyseed muffins fra Starbucks, mmmmmm….

  • Reply Maria 6. juni 2011

    Gratulerer med en halv million sidevisninger, Ina…!
    Jeg elsker lemon poppyseed cake, altfor lenge siden sist så den står på «to-do» lista mi 😛

    Maria

  • Reply ina 6. juni 2011

    Min favorittmuffins på Starbucks er lemon poppyseed 😀 Sikkert det samme de har på pret a manger – dødsgodt!

  • Reply Wilhelmine 6. juni 2011

    ..mm, den ser god ut, jeg pleier å kjøpe noe lignende på Prèt a manger i London, har du smakt den? Ha en fin dag videre, klem Wilhelmine

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »