Crostini med bondebønner og chevre

Sist jeg fikk tak i bondebønner var i Frankrike for noen år siden på et marked i Provence. Da visste jeg ikke hva de var eller hvordan de skulle tilberedes, men godt ble det likevel i en risotto som tilbehør til  grillet kjøtt.

Så dukket de opp igjen i Strømstad av alle steder. Ikke i butikken vel og merke, men på en stand som en lokal bonde hadde satt opp med nyplukkede jordbær og annet godt. Denne gangen søkte jeg på nettet, fant ut hvordan de skulle tilberedes og lagde en purée for å ha på ristet no knead brød. Veldig, veldig, veldig godt!

Får du ikke tak i bondebønner kan du bruke edamame (kan kjøpes på Japan torget). Tenker at du også kunne bruke grønne erter.
du trenger

  • ca. 500g bondebønner (belger)
  • 1 avokado
  • 25g ruccola
  • 1/2 ts finrevet sitronskall
  • 1ss sitronsaft
  • 2ss olivenolje
  • salt, pepper

 

for servering

 

Begynn med å forberede bønnene dine.

Snitt de opp på langs og ta ut bønnene. Kok bønnene i lettsaltet vann 3-4 minutter til de er møre. Slå ut vannet og skyll de med kaldt vann.

Press ut de grønne bønnene og kast den hvite «huden». Ha de grønne bønnene, avokado, ruccola, sitronskall, sitronsaft, olivenolje i en food processor og kjør til du har en jevn masse. Smak til med salt og pepper.

Skjær brødet i relativt tynne skiver, strø på med litt olivenolje og rist de i varm ovn 5 -10 minutter til de er sprø. De kan gjerne få litt farge. Ta ut skivene. Skrell hvitløksfedden og del den i to på langs. Gni hvitløken på brødskivene.

Anrett litt ruccola på brødet (du må kanskje grovhakke det litt), ha en skje av bønnemassen på toppen og en tynn skive chevre på toppen av det igjen. Anrett skivene på et fat. Hell olivenolje over det hele med lett hånd og kvern litt pepper over.

Server! Passer ypperlig til litt sprudlende drikke!

Kommentarer

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »