Egentlig er kveiten underordnet i dette innlegget – det er salsaen jeg har lyst å fortelle om. Det er den som løfter en ellers enkel middag bestående av grillet fisk (og her kunne man saktens også bruke breiflabb eller laks hvis man ikke får tak i kveite) og ris. Salsaen kan man lage på forhånd – oppbevar i kjøleskapet men server ved romtemperatur.
For å lage nok salsa til 4 fiskeserveringer trenger du
4 rød paprika
1 fedd hvitløk
en håndfull basilikum blader
1ss rødvinseddik eller balsamico eddik
3ss god olivenolje
salt, pepper
Grill paprika svart på grillen på alle sider
Legg de i en plastpose
lukk, og la de avkjøle.
Ta de ut av posen når de er avkjølt og skrell av huden. Ta vare på paprikasaften som har samlet seg i posen.
Skjær paprikaen i strimler, så i ruter. Ha de opp i en bolle og bland med finhakket hvitløk, eddik, olje og paprikasaften. Skjær basilikum blader i strimler og bland i salsaen. Smak til med litt salt og pepper. La salsaen stå en halvtimes tid slik at smakene får utvikle seg. Lager du salsaen på forhånd oppbevarer du den i kjøleskapet, tar den frem en time før servering og blander i litt mer nystrimler basilikum. Smak til igjen før servering.
Ha ris på en tallerken, legg fisken oppå og hell en skje eller to salsa på toppen av det. Server med mer salsa på bordet.
Ikke glem å prøve ananas salsa som også passer fantastisk godt til fisk!