Biscotti med dadler, havregryn, kanel og kardemomme – steg for steg!

Biscotti, denne gangen med dadler. Denne søte, seige frukten som nå er å finne overalt i butikkene nå som vi nærmer oss jul. Sammen med havregyn og krydret med kanel og kardemomme har du en virkelig god bakst å knaske på før du setter i gang med mer tradisjonell julebakst.
du trenger
160g myk smør
150g sukker
2 store egg
1 1/2ts vaniljeessens
250g dadler , uten sten
350g hvetemel
75g havregryn
1 1/2ts bakepulver
1/2ts kanel
1/4ts kardemomme
ovn temp 180C

Hakk dadlene.

Har du glemt å ta smøret ut av kjøleskapet, skal jeg fortelle deg en liten triks. Rasp smøret og la det stå en 10 minutters tid (mens du hakker dadlene for eksempel) i romtemperatur. Smøret bør være myk nok til å bearbeide nå.
Rør sukker og smør til det er luftig og blekt – ca 10 minutter med kjøkkenmaskin (skrap sidene ned innimellom). Mens kjøkkenmaskinen gjør jobben sin bland hvetemel, havregryn, bakepulver, kanel og kardemomme i en stor skål.

Rør sammen og tilsett dadlene.

Bland dadlene i melblandingen. Bruk gjerne hendene for å bryte opp store klumper med dadler.
Rør egg og vaniljeessens sammen og hell litt om litt i smørblandingen mens kjøkkenmaskinen går.
Rør inn mel/daddel blandingen.Hell deigen over på et stykke bakepapir.
Del deigen i 2. (Deigen er delt i fire her, da jeg doblet oppskriften).

Lag 2 pølser

og press de lett ned til en ca. 2 cm tykkelse.
Sett i forvarmet ovn og stek i 20-25 minutter. De skal være gjennomstekt men fortsatt litt myke når du tar på de.
La de avkjøle til de er håndterbare og skjær brødene i skiver med ca. 1 1/2 cm tykkelse.
Fordel skivene på bakebrettet og sett tilbake i ovnen. Senk temperaturen til 150C. Stek i 10 minutter. Snu alle biscottiene og stek videre i 10 minutter. Får de for mye farge kan du sette temperaturen ned noe. Biscottiene skal være helt gjennomstekt og tørre. La de avkjøle på rist.

Oppbevar i kakeboks.

Kommentarer

  • Reply Mat på Bordet 1. desember 2011

    Hei Swimzy!
    Supert – lykke til!!

  • Reply swimzy 30. november 2011

    Tusen takk for så bra forklaring 🙂
    Jeg skal lage Biacotti i år, har aldri laget det før, men i år, er året:)

    Ha en fin siste dag i november:)

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »