Sjokoladepepperkake med sjokoladepepperkakeglasur

Sjokoladepepperkake

Ja, jeg vet, jeg gikk kanskje litt «overboard» med navnet, men det er det er – sjokoladepepperkake med sjokoladepepperkakeglasur 🙂 Kaken har jeg laget før – klikk her for oppskriften – dog med en marshmallowglasur. Jeg lagde likegodt to kaker den gangen og la den ene i frysen, med tanke på at det var greit å ha en kake på lur i juletiden.

Men, jeg kan ikke lage samme kake to ganger, og dessuten synes jeg ikke at marshmallowglasur passet så godt til en julemiddag. Mer sjokolade er aldri en dum idé og pepperkakesyrup hadde jeg også.  Dermed ble en ny kakekombinasjon til.

du trenger

 • 200ml kremfløte
 • 85g smør
 • 3ss kakao
 • 2ss pepperkakesirup*
 • 200g kokosjokolade
 • 1ts vaniljeekstrakt
 • ca. 50g melis

*oppskrift på pepperkakesyrup finner du her. Ønsker du ikke å lage pepperkakesyrup kan du bruke mørk sirup istedet. Ønsker du pepperkakesmaken kan du tilsette krydder – litt nellik, litt kanel, litt allehånde, litt revet muskatnøtt og litt pepper. Her må du smake deg litt frem…

Ha kremfløte, smør, kakao og syrup i en gryte. Rør til smøret er smeltet og la blandingen komme bare akkurat opp under kokepunktet (ikke la det koke!). Ta gryten av varmen og tilsett sjokolade og vaniljeekstrakt. Rør til sjokoladen er smeltet. La glasuren avkjøle helt – rør gjerne av og til. Når glasuren er avkjølt pisker du inn melisen litt om litt til du har ønsket konsistens. Det kan hende du trenger mindre melis, kan hende mer – det bestemmer du. Smak glasuren. Synes du den trenger mer pepperkakekrydder kan du tilsette mer syrup.

Ta frem kaken. Hell ca. 2ss syrup over kaken. Bruk baksiden av skjeen til å «smøre» den utover kaken. Hell glasuren på toppen av kaken og bruk baksiden av en skje til å fordele den over kaken. Dekk først siden, fordel så resten på toppen. Strø gjerne litt melis på toppen like før servering hvis du vil ha litt snø effekt. Server gjerne med vaniljeis eller litt crème fraîche.

Kommentarer

 • Reply Mira 28. desember 2011

  Det ser jo ufattelig godt ut! 🙂

 • Reply Elisabeth 28. desember 2011

  Takk for svar, og takk for en flott blogg 🙂 Det skal jeg prøve 🙂

 • Reply Mat på Bordet 28. desember 2011

  Takk Gry – i like måte!!

  Elisabeth, så klart du kan! Sløyf krydder i kaken og bruk lys sirup istedenfor pepperkakesyrup i glasuren så får du en aldeles fantastisk sjokoladekake! 🙂

 • Reply Elisabeth 28. desember 2011

  Hei, kan man lage denne kaken uten alle kryddene ? Jeg tenkte mer på som en saftig vanlig sjokoladekake ?

 • Reply GryNoKa 27. desember 2011

  Den ser fantastisk ut!
  Ønsker deg flotte romjulsdager! : )

 • Reply Mat på Bordet 27. desember 2011

  Takk Pernille – i like måte!

 • Reply Pillan 26. desember 2011

  Dette høres helt klart spennende ut. Må nok prøve denne, takk for oppskrift!
  Ønsker deg noen fine romjulsdager!
  Pernilla

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »