Vinterpai med grillede grønnsaker

Det er februar, solen skinner og det er deilige plussgrader ute. Jeg blir rett og slett fristet til å skuffe en liten tørr flekk på terrassen for å kunne sitte der og late som om det er vår. Tror jeg skal vente litt med det. Det er dessverre ikke vår…
Men, mens jeg venter kan jeg kose meg med litt pai. Jeg har kalt den vinterpai, ikke fordi den er spesielt god om vinteren, bare fordi det er februar 🙂 Paien er fyllt til randen med deilige grillede grønnsaker. Ønsker du mindre tetthet kan du halvere mengde grønnsaker, eller lage to paier. Alltid kjekt å ha en pai på lur i frysen!
Når det gjelder paideigen, kan du enten lage den fra bunnen av (anbefales), bruke en paimiks eller kjøpe ferdig paideig. Ønsker du å lage egen paideig kan du følge denne oppskriften.
ingredienser
  • paideig
  • 1 mellomstor aubergin, skjært i terninger
  • 1 rød løk, skjært i 8 båter
  • 1 mellomstor søtpotet, skrellt og skjært i terninger
  • 2 rød paprika, skjært i brede strimler
  • 4 fedd hvitløk
  • olivenolje, salt, pepper
  • 3 egg
  • 200ml matfløte
  • 100g myk chevre
fremgangsmåte
ovn temp 200C
Ha alle grønnsaker i en ovnsfast form, strø med ca. 3ss olivenolje, salt og pepper. Gjerne litt timian også hvis du har. Bland forsiktig og sett i forvarmet ovn. Stek i 20 minutter til grønnsaker er myke. La de avkjøle.
Rull ut paideigen og legg den i en paiform. Dekk den med litt bakepapir, fyll med litt tørkede bønner og sett i ovnen (gjerne samtidig med grønnsakene) og stek i 20min. Fjern bønner og bakepapir og stek videre i 10-15 min. til paibunnen har fått litt farge. Ta ut og la den avkjøle.
Trykk ut hvitløksmassen fra hvitløkene og smør det utover den avkjølte paibunnen. Fordel grønnsaker jevnt i paibunnen. Pisk sammen egg og fløte og hell det over paien. Det kan hende at paideigen ikke er tett, så sett formen på et brett slik at det ikke drypper utover ovnen din. Bryt chevren i mindre biter og strø over paien.
Sett paien i ovnen (temp. 180C) og stek i 30 – 40 minutter. La den avkjøle en 10 minutters tid før du serverer den med rømmedressing og en liten grønn salat.
legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »