Pai med purre, spinat og bacon

Pai med purre, spinat og bacon

Pai er så kjekt!

Det er pent å se på, lett å spise, kan varieres i det uendelig (både bunn og fyll) og du kan enten spise det hjemme eller pakke den inn og ta den med deg hvor du nå enn skal hen.

Denne paien har masse deilig fyll. Purre, løk og bacon stekes sammen og legges lagvis i paibunnen med en egg-yoghurt blanding som gir en lett syrlig smak. Jeg kom over chevre ost med ramsløk i butikken og har lagt biter av denne på toppen av paien før den gikk i ovnen, bare som en liten ekstra. Om ikke du får tak i er det ingen krise, sløyf det eller bruk en annen ost – chevre naturell eller blåmuggost for eksempel.

Bunnen har jeg laget med litt kruskakli for å gjøre den litt ‘grov’. Dette kan også sløyfes om du vil, selv om jeg anbefaler det. Bytt ut kruskaklien da med hvetemel. Bunnen lager du raskt og enkelt i en food processor. Pass på to ting – ikke overarbeid deigen og la den hvile kjølig minst en halvtime før du setter den i varm ovn.

Pai med purre, spinat og bacon

Synes du paideig er vanskelig? Lag en pai uten bunn!

 

Pai med purre, spinat og bacon

ingredienser
Paibunn
 • 180g hvetemel
 • 20g kruskakli
 • 1/2 ts salt
 • 100g kaldt smør eller margarin i terninger
 • 1 egg
Fyll
 • 150g bacon i terninger
 • 2 purre i skiver
 • 1 hvitløksfedd, finhakket
 • 150g frisk spinat
 • 2 dl yoghurt naturell
 • 1 dl melk
 • 3 egg
 • salt, pepper
 • 50g chevre med ramsløk (kan sløyfes)
fremgangsmåte

Pai med purre, spinat og bacon

Ovn temp 180°

Lag paideigen. Ha hvetemel, kruskakli, salt og smør eller margarin i en food processor og kjør til du har en smulelignende blanding. Ha opp i egget og kjør på puls til du ser at deigen begynner å komme sammen. Ser den litt tørr ut kan du tilsette litt iskaldt vann.

Hell den smuldrete deigen over på benken og arbeid den lett og raskt sammen til en sammenhengende deig. Form til en ball og press den lett ned til en sirkel. Strø litt mel på benken og rull deigen ut til en stor sirkel som er stor nok til å dekke bunnen av paiformen din og kanten. Min paiform målte 24cm i diameter og fikk en 4 cm høy kant.

Løft deigen forsiktig av benken og legg den i formen. Press deigen godt oppover kanten og skjær av overflødig deig. Dekk paien lett til med plast og sett kjølig.

Lag fyllet. Stek bacon i litt olje eller margarin. Ha purre og hvitløk i pannen sammen med bacon og stek til purren er myk. Ha spinaten opp i pannen og stek til den visner. Smak til med salt og pepper og la det avkjøle.

Bland yoghurt, melk og egg i et målebeger og pisk sammen. Krydre lett med salt og pepper.

Blindstek paibunnen. Lag småhull i paibunnen med en gaffel. Ta et stykke bakepapir og klem den sammen som en ball (som om du skulle kaste papiret). Brett papiret ut og legg den over paideigen. Hell ris (ukokt) eller tørkede erter på toppen for å tynge ned paideigen. Sett i forvarmet ovn og stek i 20 minutter. Løft papiret med ertene/risen av paibunnen og stek videre i 10 minutter.

Ta paibunnen ut av ovnen. Fordel halvparten av bacon blandingen over bunnen. Hell egg blandingen over og så resten av bacon blandingen.

Bryt chevren i biter og fordel rundt på paien. Sett paien i forvarmet ovn og stek i 30-40 minutter til fyllet er gjennomstekt.

La paien avkjøle en halvtime før servering.

Pai med purre, spinat og bacon

Paien kan også avkjøles helt og spises kaldt eller varmes opp igjen.

Håper det smaker! ♥

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »