Annonse
Ny bok: Eltefri bakst. Klikk her for å lese mer om boka.

Steak sandwich – restemat!

Har du noen kjøttrester til overs fra gårsdagens grill er det bare en ting å lage : steak sandwich! Denne kan selvsagt varieres men personlig så synes jeg at kombinasjonen av grillet kjøtt, løk og smeltet ost klemt mellom to skiver brød eller i en baguette er uslåelig!
Du har kanskje noe hjemmebakt brød i frysen (spør jeg forhåpningsfullt…) ? Noe no knead brød for eksempel eller en en no knead baguette eller ciabatta?
Løkmarmelade bør du ha på lager – enkelt å lage og utrolig kjekt å kunne ty til når du for eksempel skal lage en blings. Oppskriften finner du her.
Så da er det bare å sette det sammen. Skjære brødet ditt, skjære kjøttet i skiver, smøre brødet raust med løkmarmelade og balansere så mye kjøtt du orker på toppen. Bruk osterestene dine (en vellagret jarlsberg, gruyère eller cheddar for eksempel) og rasp de over herligheten.
Sett det hele i ovnen – gjerne med litt overvarme – til osten er smeltet og har fått litt farge. Finn deg en plass i solen, ta med noe kaldt og drikke og nyt restemat deluxe.
God helg folkens!

Kommentarer

  • Reply Mat på Bordet 26. mars 2012

    Så morsomt – gleder meg å se!

  • Reply siv anita 25. mars 2012

    Åhh så lekkert. Nesten så jeg får lyst til å gå ut å kjøpe biff, bare for å lage meg dette! :)hehe..

    Jeg har akkurat tatt ut av ovnen min aller først no knead bread og den ble kjempeflott! 🙂
    Og det gikk med tupperwareformen jeg brukte 🙂 Ble kjempefint:)
    Kommer i bloggen min ikveld hvis du vil se:)

    klem fra swimzy

  • Reply Mat på Bordet 25. mars 2012

    Helt enig – ordentlig snadder 🙂

  • Reply myfoodpassion 23. mars 2012

    skikkelig snaddermat, virkelig fristende.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »