Cake pops bukett

Ja, da er vi her igjen! Slutten av nok et skoleår skal feires som seg hør og bør. I år er cake pops på menyen igjen, denne gangen i litt mindre format og annen presentasjon. Samme oppskrift, litt annen fremgangsmåte, men like enkelt. Tidskrevende ja, hvis du sammenligner med å lage en enkel langpannekake men så mye mer morsomt. Og så kan du få god hjelp av barna! Det er vel få barn som ikke synes det er morsomt å presse kake ned i en form eller strø på pynt.
Oppskriften og fremgangsmåten finner du her. En porsjon kake med glasur gir ca. 50 småblomster. Istedenfor å rulle ut kuler presset jeg kaken ned i en isterningsform.
Jeg har bare en form og den ble fylt og tømt i omganger. Kakemassen presses godt ned i formen, overflødig kakemasse skrapes av. Sett pinner ned i kakemassen – jeg trykket de helt ned til bunn – og sett i frysen. Etter en halvtime kan de taes ut. Er de vanskelig å ta ut av formen, dypper du bunnen raskt ned  i varmt vann. Da bør de løsne ganske enkelt.
Oppbevar de ferdig formede cake pops i en boks eller lignende  i frysen.
Smelt sjokolade i vannbad. Jeg brukte hvit kuvertyr sjokolade som hadde helt perfekt konsistens. Bruker du vanlig sjokolade kan det hende at den blir litt tykk – den kan tynnes ut med litt kokosfett.
Ta cake pops ut av frysen og dypp de en etter en i sjokoladen.
Sjokoladen stivner raskt og pynt må derfor strøs på umiddelbart. Her er det fritt frem for hvordan du vil pynte de, jeg har brukt forskjellig farget strø. Når de er ferdige kan du stikke de ned i en oasis (bakerst i bildet).
Hvis du vil lage en blomsterbukett fyller du en blomsterpotte eller vase (ikke gjennomsiktig) med oasis og stikker ‘blomstene’ ned i den. Oppbever hele buketten kjølig.
En slik blomsterbukett passer til mange forskjellige anledninger, ikke bare skoleavslutninger. Du kan også gjøre den litt mer ‘voksen’ ved å holde deg til en farge for eksempel. Denne buketten taes nå men i skoleavslutningen – tenker at jeg kommer tomhendt hjem 🙂

 

Kommentarer

 • Reply Eva 6. april 2017

  Linken til oppskriften virker ikke! Jeg skal bake cake pops til barnebursdag i dag, og vil gjerne prøve din oppskrift. Kan du hjelpe meg?

  • Reply Mat På Bordet 13. april 2017

   Hei Eva! Sorry, så dette litt sent. Lenken funker nå, men i prinsipp kan du bruke hvilken som helst sjokoladekake 🙂

 • Reply Mat på Bordet 24. juni 2012

  @Therese – helt enig – du trenger ikke vente på en anledning 🙂 just do it!

  @Anonym – de kjøper jeg på Cacas men mener også å ha sett de på Panduro.

  @Kort & Søm – ja, det kan du si!

 • Reply Kort og Søm 21. juni 2012

  Dette må jo ha fått bein å gå på :O)

 • Reply Anonymous 19. juni 2012

  Ser helt fantastisk ut, men hvor får du tak i pinnene?

 • Reply Therese 19. juni 2012

  Utrolig lekkert! Dette skal absolutt prøves. Trenger man en bursdag eller skoleavslutning for å gå i gang med dette? Jeg sier nei og tenker et lite kaffeslaberas er unnskyldning god nok. That´s all I need ihvertfall. :o)

 • Reply Mat på Bordet 19. juni 2012

  Yepp, kom tomhendt hjem 🙂

 • Reply Monica 18. juni 2012

  Det tenker jeg og! (at du kommer tomhendt hjem).
  Simply fabolous!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »