Alternativ Kvikk Lunsj – din nye turvenn!

Lyst på en ny turvenn? Hva med å lage din egen variant av Kvikk Lunsj’en? Lett å lage, sprøtt og søtt, og uten palmeolje:)
Helgen ble brukt til å teste noen varianter og det er delte meninger på hvilket var best. Men, her er basisoppskriften:

300g nugatti*
150g Rice Krispies**
150ml kremfløte
200g mørk sjokolade***

* lag gjerne din egen, oppskriften finner du her

**kan ertsattes med Cornflakes, Special K eller lignende

***kan erstattes med melkesjokolade men vi likte best mørk

Smelt nugatti i en mellomstor gryte til den er flytende. Rør inn Rice Krispies. Bruker du Corn Flakes bør disse knuses til grove smuler før det blandes med nugatti. Kle en form ca. 25x15cm med plastfolie eller bakepapir. Har du ikke en firkantet form i den størrelsen kan du bruke en rund kakeform. Fordel nugattiblandingen jevnt i formen. Brett plasten eller papiret over toppen. Finn noe som er samme eller nesten samme størrelse som formen og legg den opp på. Bruk hele din vekt til å presse ned blandingen slik at den er jevn og flat. Sett kjølig til stiv.

Varm kremfløten i en gryte – ikke la de koke – og ta av varmen. Ha sjokoladen opp i. La sjokoladen smelte noe før du rører fløte og sjokolade glatt. Gratulerer – du har nå laget ganache!

Hell ganachen over det stivnede nugatti blandingen og fordel jevnt over toppen. Sett kjølig til ganachen stivner.

Så er det bare å stykke opp ‘Kvikk Lunsj’en’ som du vil. Server den hel og skjær skiver av den. Alternativt kan du skjære den i Kvikk Lunsj størrelser og pakke de i matpapir, klar for tur. Oppbevar i kjøleskapet.

Jeg har som sagt lekt litt med oppskriften og laget flere forskjellige varianter. Tåler du ikke nøtter kan du istedenfor nugatti, blande Rice Krispies eller knuste Corn Flakes med ganache istedenfor. Smelt 200g sjokolade (lys eller mørk) med 150ml fløte og bland med Rice Krispies/Corn Flakes. Lag enda en porsjon med ganache for toppen eller smelt 100g sjokolade (lys eller mørk) i vannbad og fordel over toppen.
Ønsker du en konfekt variant (barnas favoritt) lager du dobbel mengde ganache for toppen. Ganachen bir fort myk i rom tempertur og egner seg mindre å ha med på tur.

Har du flere forslag på hvordan dette kan lages er det bare å legge igjen en kommentar.

Kommentarer

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »