Yoghurt & eksotiske frukter

yoghurt & eksotiske frukter

Yoghurt & eksotiske frukter er mitt siste bidrag i et samarbeid jeg har hatt gående med TINE. Jeg ble nemlig utfordret til å komme med ideer på hva man kunne blande med yoghurt naturell for å lage en god frokost/snack/dessert/mellommåltid/osv.

I dag handler det om eksotiske frukter. Du kan selvsagt blande yoghurt med all slags frukt og bær. Hold det enkelt ved å mose noen bringebær med en gaffel og rør de inn i litt yoghurt for eksempel. Hvis du vil gjøre som jeg har gjort her, lage purée av frukten for så å blande de i yoghurten er det viktig å velge frukt som ikke er for ‘vannete’. Ananas eller melon (som jeg også prøvde meg på ) fortynner yoghurten og du ender opp med en drink istedenfor noe du har lyst å spise med skje. Det kunne forsåvidt vært et nytt innlegg – yoghurtdrinker…

Jeg har laget pakistansk mango-, papaya- og granatepleyoghurt. De kan gjerne spises  hver for seg men kan også legges lagvis opp på toppen av hverandre – en form for yoghurt tricolor.

Blandingsforhold frukt til yoghurt må jeg nesten overlate litt til deg. Det kommer an på hvor intens fruktsmak du ønsker.

For å lage pakistansk mango yoghurt kjører du mangokjøttet glatt med en stavmikser. Rør inn yoghurt etter smak.

Gjør det samme med papaya. Skjær opp kjøttet og kjør det glatt med en stavmikser. Papaya er forholdsvis mild i smaken, tilsett derfor gjerne en halv banan og en liten dæsj vaniljeekstrakt. Har du ikke vaniljeekstrakt kan du bruke vaniljesukker.

Tøm granateplet for frø. Ha frø og evt saft i et beger og bruk en stavmisker til å bryte ned frøene. Dette tar bare et par sekunder – frøene skal ikke moses. Hell over i en fin sil og press ut saften. Ha saften i en gryte, tilsett 1 ss sukker og rør ut. Kok saften ned til syrup. Avkjøl. Rør yoghurt inn i sirupen.

Vil du lage en tricolor yoghurt er det bare å legge disse tre yoghurtene lagvis opp på hverandre. Pynt gjerne med litt  granateple.

yoghurt & eksotiske frukter

Flere yoghurt ideer:

Yoghurt & grillet ananas og kokos

Yoghurt & eplesmør med smuldretopping

Yoghurt & kakao, havregryn og banan

Yoghurt & hjemmelagd lemoncurd

Yoghurt & quinoa, kokos og pistasjnøtter

 

Kommentarer

 • Reply Anne S 15. april 2014

  Hei igjen
  Jeg skrev om det første gang i boken «Frie kaker» (i forbindelse med muffins med melkefri krem på toppen), men har også brukt ideen på bloggen. Riktignok uten å understreke poenget med at Certo gjør det mulig å få farge på smørkremen uten å bruke fargepasta. Her er et par eksempler: Rullekake med bringebærkrem http://www.friekaker.no/?p=2484 og Tropisk kremkake http://www.friekaker.no/?p=2023. Du får jo ikke like sterk farge som med fargepasta, men det synes jeg er like greitt. Jeg synes ikke de sterke fargene minner om mat.
  Anne S

  • Reply Ina Johnsen 17. april 2014

   Definitivt noe å prøve neste gang jeg skal lage en kake med farget smørkrem – sender deg en link når den en gang blir laget. Og helt enig med deg, jeg foretrekker også naturlige farger i maten min.

 • Reply Anne S 4. april 2014

  Hei igjen Ina
  De som selger «Certo frysepulver» (det er vel Freia) mener jo at det blir syltetøy når du blander det med bær. Jeg for min del tenker at ved å bruke Certo får du mindre flytende frukt eller bær, men det er fortsatt frukt eller bær det er snakk om. Jeg synes syltetøy skal smake søtt, mens Certo frysepulver gjør det jo mulig å lage «syltetøy» uten sukker. Dette er jo bare semantikk selvsagt. Men en annen sak med Certo frysepulver som jeg virkelig har likt, er at Xanthan binder både vann og fett. Det er et emulsjonsmiddel. Så når du har blandet Certo med fruktsaften og har fått en fyldig «grøt» kan du blande den inn i smørkremer faktisk så mye som 1:1 uten at det skiller seg. Da får du naturlig farge og smak på smørkremen.
  Anne S

  • Reply Ina Johnsen 5. april 2014

   Hei Anne
   Det var et genialt tips! Jeg er ikke særlig glad i å farge smørkrem med fargepasta eller lignende og dette løser jo problemet! Har du skrevet om dette på bloggen din?

 • Reply Anne S 31. mars 2014

  Problemet med vandig frukt kan løses ved å blande frukten med litt Certo frysepulver. Det inneholder fortykningsmidler (xanthan og modifisert stivelse) som gjør at (fryse)syltetøy ikke renner. For å unngå klumper er det best å blande frysepulveret med litt sukker eller melis før det kommer i kontakt med fruktsaften. En pose Certo (70g) er nok til 2 kg bær, så da bør 1 ts (7g) holde til 200 g frukt. Etter at jeg omsider skjønte at jeg kunne bruke Certo frysepulver til å lage syltetøy og ikke bare til baking (!), har jeg spist en god del yoghurt med bær fra fryseren som jeg tiner og blander med sukker og Certo.

  Anne S

  • Reply Ina Johnsen 1. april 2014

   Hei Anne!
   Takk for tips! Jeg har brukt Certo i forbindelse med syltetøy-laging men har ikke brukt frysepulveret tidligere. I prinsipp blir det en form for syltetøy det og vel om man bare blander bær med frysepulver og sukker.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »