Pizza med spinatpesto, mozzarella og tomater

pizza med spinatpesto

På disse varme sommerdagene føler jeg ikke for annet enn å spise lett og enkelt. Hvis jeg i tillegg klarer å det på grillen, ja da er lykken nesten fullkommen.

Dette er en slik oppskrift. Pizzadeigen lagde jeg dagen før og satt i kjøleskapet for kaldheving. Spinatpestoen er laget på 1,2, 3 – virkelig : 1. ha alle ingrediensene i en foodprocessor 2. sett food processoren i gang 3. smak til med salt og pepper. Oppskriften finner du forresten her. Litt mozzarella, litt parmesan, noen cherry tomater som jeg skjærte i tynne skiver og godt med pepper over og du har en deilig og lettvint middag.  Og siden det er sommer og sol og til tross for at det er mandag ble det jammen et lite glass hvitvin til det og.

Oppskrift på pizzadeig finner du her. Lag den gjerne kvelden før og la den kaldheve i kjøleskapet. Ta den ut av kjøleskapet 1-2 timer før du skal bruke den, elt den lett og la den heve igjen i romtemperatur.

Del deigen i to og rull ut til lange, avlange pizzaer. Jeg liker å lage en av gangen men det går fint å lage begge samtidig. Legg deigen på oppvarmet grill uten for sterk direkt varme under selve bunnen. Stek i ca. 5 minutter til undersiden er sprø og har begynt å få litt farge. Snu deigen. Smør godt med spinatpesto på deigen og strø mozzarella ost på toppen. Rasp litt parmesan over det igjen. Lukk lokket og la pizzaen steke til osten er smeltet og pestoen bobler. Strø finskivet tomater over den ferdigstekte pizzaen og server gjerne med litt mer nykvernet pepper. Ja, og et glass vin…

Spinatpesto kan gjerne byttes ut med basilikumspesto. Rucculapesto er også godt og grønnkålpesto kan også være et alternativ.

Mer om pizza på grillen  kan du lese om her. 

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »