Gryterett med biff og gresskar

gryterett med biff og gresskar

Jeg har vært på påskeferie i varme strøk og synes det er kaldt her hjemme. Det hjelper med litt sol i dag, men jeg føler at det ikke er helt riktig å gi slipp på grytrettsesongen, enda… Enkle, smakfulle gryteretter er jo noe av det beste jeg vet for de er så enkle å lage, metter og varmer.

Denne lagde jeg for familien, serverte og la resten i frysen slik at vi kunne ta den frem en dag ingen (eller la oss være ærlige her – jeg…) orket tanken på å lage middag.

Skal du fryse den er det lurt å legge den ut til tining om morgenen. Rør så lite du kan i retten under oppvarming for både kjøttet og squashen er så møre at de lett faller fra hverandre.

ingredienser
  • 1 kilo storfekjøtt, i terninger ca. 4 x 4 cm
  • olivenolje til steking
  • 2 løk, grovhakket
  • 1 ts chipotle chilipulver, alt. vanlig chilipulver
  • 1 ss spisskumin
  • 1 ss oregano, tørket
  • 3 ss hvetemel
  • 2 ss kakao
  • 2 bokser á 400g hakkede eller hele tomater
  • 500ml storfekraft eller buljong
  • ca. 500g flaskegresskar i terninger
  • 2 paprika, gjerne røde eller gule, i terninger
  • 1 boks á 400g svarte bønner
Serveres med
  • vårløk
  • rømme
  • varme tortillas
  • ris
  • hot sauce
  • avokado
fremgangsmåte

Brun kjøttet i en stor, tykkbunnet gryte (den skal kunne holde hele gryteretten) i omganger. Sett kjøttet på en tallerken etterhvert som den har fått fin farge. Stek løken i samme gryte/panne (tilsett evt. litt mer olivenolje) i noen minutter til myke (de skal ikke brunes). Tilsett chilipulver, spisskumin, hvetemel og kakao og stek noen minutter til.

Hell tomater og kraft/buljong i gryta og la det koke opp. Rør godt slik at du får med deg alle krydderene som kanskje har satt seg litt fast i gryta. Ha kjøttet i gryta. La det småkoke ett par timers tid under lokk, enten på komfyren eller i stekeovnen (temp. 150 C).

Ha i gresskar og la det koke uten lokk i 15 minutter. Tilsett paprika og kok 15 minutter til eller til gresskaren er mør. Rør inn bønnene. Smak til med salt og pepper.

Server!

IMG_9319

Kommentarer

  • Reply Maliva 10. april 2015

    Hei!
    Fantastisk inspirerende blogg jeg kom over her. Spennende å se at dine oppskrifter også er inspirert fra mitt andre hjemland Frankrike. Du er herved lagt til på min bloggliste…og gleder meg til å følge deg videre. Mvh Maliva

    • Reply Ina Johnsen 11. april 2015

      Så hyggelig at du fant frem til Mat på Bordet Maliva!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »