Jeg har vært på påskeferie i varme strøk og synes det er kaldt her hjemme. Det hjelper med litt sol i dag, men jeg føler at det ikke er helt riktig å gi slipp på grytrettsesongen, enda… Enkle, smakfulle gryteretter er jo noe av det beste jeg vet for de er så enkle å lage, metter og varmer.
Denne lagde jeg for familien, serverte og la resten i frysen slik at vi kunne ta den frem en dag ingen (eller la oss være ærlige her – jeg…) orket tanken på å lage middag.
Skal du fryse den er det lurt å legge den ut til tining om morgenen. Rør så lite du kan i retten under oppvarming for både kjøttet og squashen er så møre at de lett faller fra hverandre.
ingredienser
1 kilo storfekjøtt, i terninger ca. 4 x 4 cm
olivenolje til steking
2 løk, grovhakket
1 ts chipotle chilipulver, alt. vanlig chilipulver
1 ss spisskumin
1 ss oregano, tørket
3 ss hvetemel
2 ss kakao
2 bokser á 400g hakkede eller hele tomater
500ml storfekraft eller buljong
ca. 500g flaskegresskar i terninger
2 paprika, gjerne røde eller gule, i terninger
1 boks á 400g svarte bønner
Serveres med
vårløk
rømme
varme tortillas
ris
hot sauce
avokado
fremgangsmåte
Brun kjøttet i en stor, tykkbunnet gryte (den skal kunne holde hele gryteretten) i omganger. Sett kjøttet på en tallerken etterhvert som den har fått fin farge. Stek løken i samme gryte/panne (tilsett evt. litt mer olivenolje) i noen minutter til myke (de skal ikke brunes). Tilsett chilipulver, spisskumin, hvetemel og kakao og stek noen minutter til.
Hell tomater og kraft/buljong i gryta og la det koke opp. Rør godt slik at du får med deg alle krydderene som kanskje har satt seg litt fast i gryta. Ha kjøttet i gryta. La det småkoke ett par timers tid under lokk, enten på komfyren eller i stekeovnen (temp. 150 C).
Ha i gresskar og la det koke uten lokk i 15 minutter. Tilsett paprika og kok 15 minutter til eller til gresskaren er mør. Rør inn bønnene. Smak til med salt og pepper.
Hei!
Fantastisk inspirerende blogg jeg kom over her. Spennende å se at dine oppskrifter også er inspirert fra mitt andre hjemland Frankrike. Du er herved lagt til på min bloggliste…og gleder meg til å følge deg videre. Mvh Maliva
Hei!
Fantastisk inspirerende blogg jeg kom over her. Spennende å se at dine oppskrifter også er inspirert fra mitt andre hjemland Frankrike. Du er herved lagt til på min bloggliste…og gleder meg til å følge deg videre. Mvh Maliva
Så hyggelig at du fant frem til Mat på Bordet Maliva!