Hvorfor drøyde jeg egentlig så lenge med å lage kyllingpizza med BBQ saus altså? Gurimeg så godt det er !
Og det var ikke bare meg som synes denne pizzaen var god – neida – så nå blir nok denne pizzaen fast inventar i pizzarepertoaret!. Velkommen sier jeg bare.
til 4 personer (en stor eller to små pizzaer)
ingredienser
Pizzadeig
300g hvetemel
1ts salt
1ts tørrgjær
ca. 2dl lunkent vann
Topping
150 – 200 g kyllingfilet
BBQ saus – her har jeg ingen spesielle anbefalinger, bruk den du liker best
en fersk maiskolbe
en rød løk, skjært i tynne skiver
100 g revet ost, gjerne en blanding av gule oster (bruk gjerne opp rester)
100 g mozzarellaost
fremgangsmåte
Bland hvetemel med salt og tørrgjær og rør sammen. Tilsett nok lunkent vann til du har en myk deig, gjerne litt klissete. Jeg gjør dette med kjøkkenmaskin og tilsetter vann til jeg ser at deigen begynner å komme sammen. Tilsett heller for mye vann enn for lite, du kan alltid tilsette mer mel etter heving om nødvendig. La deigen hvile til den har doblet i størrelse.
Alternativt kan du lage deigen om morgenen og sette den i kjøleskapet for heving. Ta den ut av kjøleskapet når du kommer hjem fra jobb, hell deigen over på en melet flate, dekk den til og la den komme til romtemperatur.
Ovn temp. 250 C med oppvarmet pizzasten eller plate.
Pensle kyllingfileten(e) med bbq saus og grill til gjennomstekt. La kjøttet hvile 10 – 15 minutter. Skjær eller riv kjøttet i strimler.
Kjevle ut deigen til to mindre eller en stor pizza. Som nevnt i en tidligere blogginnlegg om pizza liker jeg best å lage to pizzaer – da kan vi først kose oss med den ene, og glede oss til den neste varme pizzaen.
Pensle pizzaen med BBQ saus. Strø revet ost på toppen og fordel rødløken på toppen av osten. Skjær maiskornene av kolben (dette gjør du ved å føre en kniv langs med kolben) og strø de på pizzaen. Fordel kylling og mozzarella ost på toppen av det igjen.
Sett pizzaen i forvarmet ovn på pizzastenen og stek i 5-7 minutter til pizzaen har fått fin farge og osten bobler.
Pynt med litt grønt om du vil og kvern over litt pepper før servering.
Har du laget ranch dressing (oppskrift finner du her) kan du gjerne server den med pizzaen – smaker ekstra godt!
Så får du bedømme om denne pizzaen også blir en del av ditt repertoar!
Kyllingpizza er godt, og denne oppskriften høres god ut. Anbefaler også kyllingfilet, sopp og artisjokkhjerter (evt også rødløk og oliven). Jeg pleier å steke kyllingen i så store biter som mulig (hele kyllingbryst, eller store lårkjøttbiter – det blir saftigere) og så dele det etterpå når det er litt avkjølt. Så steker jeg soppen raskt i samme panne, så får den god smak av kyllingen. Oj, nå fikk jeg lyst på pizza!
Hei Hanne
Enig – kylling er godt på pizza!
Var akkurat og spiste på lofthus samvirkelag og bestillte hvit pizza med kylling, soltørkede tomater og oliven. Nam!!
Hei. Jeg reagerer på gjær og prøvde å halvere mengden gjær. Det fungerte veldig bra. Jeg lagde deigen på morgenen og lot den stå på kjøkkenbenken til ettermiddagen.
Hei Guri
Ja, det er lurt. Du kan også lage den kvelden i forveien – bruk grunnsoppskriften på eltefritt brød for eksempel – da trenger du bare å bruke 1/4 ts tørrgjær… Og det du ikke bruker til pizzadeig kan du bake ut som rundstykker 🙂
Kyllingpizza er godt, og denne oppskriften høres god ut. Anbefaler også kyllingfilet, sopp og artisjokkhjerter (evt også rødløk og oliven). Jeg pleier å steke kyllingen i så store biter som mulig (hele kyllingbryst, eller store lårkjøttbiter – det blir saftigere) og så dele det etterpå når det er litt avkjølt. Så steker jeg soppen raskt i samme panne, så får den god smak av kyllingen. Oj, nå fikk jeg lyst på pizza!
Hei Hanne
Enig – kylling er godt på pizza!
Var akkurat og spiste på lofthus samvirkelag og bestillte hvit pizza med kylling, soltørkede tomater og oliven. Nam!!
Hei. Jeg reagerer på gjær og prøvde å halvere mengden gjær. Det fungerte veldig bra. Jeg lagde deigen på morgenen og lot den stå på kjøkkenbenken til ettermiddagen.
Hei Guri
Ja, det er lurt. Du kan også lage den kvelden i forveien – bruk grunnsoppskriften på eltefritt brød for eksempel – da trenger du bare å bruke 1/4 ts tørrgjær… Og det du ikke bruker til pizzadeig kan du bake ut som rundstykker 🙂