Grønn salatdressing

salatdressing

Neida, jeg har ikke glemt at jeg skulle skrive litt om salatdressinger. Første mann ute var ranch dressing og nå er det denne grønne salatdressingen sin tur.

Grønn er den fordi den er pakka full av urter – ja, og en avokado hjelper det og. Men, nettopp pga avokadoen er det litt kort holdbarhet på denne dressingen så planlegg måltidene deretter. Dekk den til som du ville ha gjort med guacomole, dvs plastfolie direkte på toppen for å hindre misfarging.

Dressingen passer godt på enkle grønne salater og er også utmerket som dip. Jeg tipper at den også ville smakt godt på poteter….

lager ca. 5 dl

  • en moden avokado
  • 3-4 ansjosfileter
  • 2 hvitløksfedd, skrellt
  • 2 vårløk, grov hakket
  • 50 ml hvitvinseddik
  • 1 ss sitronsaft
  • 100 ml yoghurt naturell
  • en god håndfull basilkum blader, grovahakket
  • 2 ss grovhakket persille
  • 2 ss grovhakket estragon
  • olivenolje
  • salt og pepper

 

Bland alle ingredienser unntatt olivenoljen, salt og pepper og kjør til en glatt masse med hjelp av en stavmikser. Tilsette olivenolje til du har ønsket konsistens og smak til med salt og pepper. Det kan hende at du må justere litt på syren også – tilsett da litt mer hvitvinseddik eller sitronsaft.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »