Forestill deg dette. En paibunn som er fylt med frangipane (en kransekakeaktig fyll) belagt med epleskiver. Høres godt ut ikke sant?
Særlig hvis du da også serverer terten halvlunken med litt is eller pisket krem til. Jada….
Forestill deg dette. En paibunn som er fylt med frangipane (en kransekakeaktig fyll) belagt med epleskiver. Høres godt ut ikke sant?
Særlig hvis du da også serverer terten halvlunken med litt is eller pisket krem til. Jada….
Ovn temp 180C, 25cm paiform
Rør smør og melis hvitt og luftig. Tilsett hvetemel og bland til du har en smulelignenede deig. Pisk egg med sitronsaft og tilsett nok til deigen kommer sammen. Hell deigen ut på benkeplaten og arbeid deigen til den er smidig. Form deigen til en ball, press ned til en sirkel og pakk godt i plastfolie. Sett kjølig minimum en time.
Ta deigen frem og rull den ut til en sirkel med minimum 31 cm diameter. Legg deigen forsiktig i formen og skjær kanten til en høyde på ca. 3.5cm. Dekk til og sett kjølig.
Lag fyllet. Bland mandelmel, melis og hvetemel. Pisk smøret hvit. Tilsett egg, ett om gangen. Rør inn melblandingen. Hell fyllet i den avkjølte paideigen og fordel eplene i fyllet. Sett i forvarmet ovn og stek i 45-50 minutter. Dekk til kaken halvveis under stekingen slik at den ikke tar til seg for mye farge.
La kaken avkjøle på rist. Server lunken eller helt avkjølt.
Bør sjekke rettskriving …
skrelt en L (skrelle,skreller,har SKRELT)
Skåret (IKKE skjært-skjære,skjærer,har SKÅRET)
Røres hvitT ( en gang riktig skrevet)
Ellers er oppskriften sikkert god
Hei Annette
Ja, dette er en litt gammel oppskrift og språket er heldigvis blitt (litt) bedre.
Sånn er det når norsk ikke er et språk man behersker 100%.
Innlegget er rettet – og ja, oppskriften er kjempegod – håper du vil prøve den.
hilsen
ina