OPPSKRIFTER med jordbær

Den norske jordbærsesongen er endelig i gang! Her følger noen jordbæroppskrifter som du kan prøve deg på!

glutenfri jordbærkake

 

Om du er glutenintolerant eller ikke, denne glutenfrie jordbærkaken er bare snadder. Friske jordbær ligger på et lag syltetøy smurt på en bunn laget av en blanding mandel- og kokosmel. Snadder, som sagt.Jordbær og vaniljesaus eller -is er en herlig kombinasjon.

jordbærdessert

Når du blir lei av det, eller har lyst å servere noe litt mer spennende, men enkelt å lage kan du prøve deg på jordbær romanoff. Marinerte jordbær med en klatt fløte blandet mer rømme blant annet.

karamellisert jordbærsyltetøyHar du lyst å spare litt på sommeren er det bare å sette i gang og sylte. Karamellisert jordbærsyltetøy er en liten variasjon på ‘vanlig’ jordbærsyltetøy der du karamellisere jordbærene i ovnen sammen med sukkeret før du koker syltetøyet. En liten dæsj med balsamico gjør gir syltetøyet en litt prikk over i’en.

rustikk jordbærterteEn rustikk jordbærterte som denne kan du lage en fei! Lag paideigen, gjerne dagen før (eller opptil en måned før – deigen opåbevares da i frysen og må tines, helst i kjøleskapet, før bruk). Rull den ut, legg på jordbær og brett opp kantene for å holde alt på plass. Server gjerne litt lunken med is, créme fraîche, kesam eller vaniljesaus.

jordbærcupcakesOg hva med å lage jordbærcupcakes? Her har jeg delt de opp og legget de lagvis med glasur og jordbærsyltetøy i et glass og servert som dessert. I innlegget finner du også forslag til enklere versjoner også.

jordbærsalat


Jordbær er ikke bare til dessert – ha de opp i salaten! Spesielt godt smaker de med biff og chevre!

jordbær og rabarbra

 

Får du fortsatt tak i rabarbra kan du lage denne enkle jordbær- og rabarbrakaken! Får du ikke tak i rabarbra er det ikke noe i veien for å lage kaken med bare jordbær!

Da håper jeg at du fikk litt inspirasjon på hva du kan lage med jordbær! Neste uke kommer det enda flere jordbæroppskrifter! 🍓

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »