Jeg bakte boller forrige uke som jeg skulle skrive om – gode ble de, men nesten kullsvarte. Ovnen her på hytta har tatt seg ferie og gidder ikke å stille seg inn på temperaturen som jeg anviser. Den kjører gjerne på med litt ekstra varme, kanskje for å få ting raskere unna slik at den kan gå tilbake til feriemodus. Ikke vet jeg. Men om den ikke skjerper seg straks, så kommer det snart en ny ovn som overtar plassen. Jeg liker ikke svarte boller..
Nå har jeg fått nogenlunde kontroll på ovnen, den er fortsatt i feriemodus, så jeg holder ett godt øye med den og sjekker både temperatur og baksten med jevne mellomrom. Litt slitsomt, men må man bake, ja så må man. Særlig når det er sånn ymse sommervær.
Bakgrunnen til disse bollene er en venninne som skrøt sånn av noen havreboller med tranebær hun hadde kjøpt på en bensinstasjon. Nå skulle hun legge ut på biltur igjen og gledet seg allerede til å stoppe og kjøpe de. Da jeg hadde glemt noe hos henne sist jeg var på besøk ble vi enige om at jeg skulle treffe henne på veien slik at jeg kunne få det tilbake. Og jeg, litt forundret over at hun synes bensinstasjon-boller smakte så fortreffelig, sa at jeg skulle lage disse havrebollene til henne og så kunne hun sammenligne bensinstasjon-bakst med hjemmebakst.
Nå er ikke denne venninnen en hvilken som helst venninne. Hun er like glad i å lage mat og bake som meg, så min bensinbolle-konkurrent var nok god. Boller fikk hun i går og jeg har tilgode å høre hva hun synes – oppdatering kommer sikkert. Enn så lenge er ‘no news, good news’….
for 10 boller trenger du
Hei Ina-Janine!
Disse bollene vil jeg veldig gjerne prøve! Er det mulig å lage de eltefrie?
Jeg lagde dine eltefrie sjokoladeboller for en stund siden, og de ble veldig gode. Takk for flott oppskrift! Veldig behagelig at deigen står i kjøleskapet og kan bakes ut når det skulle passe.
Kan jeg gjøre noe lignende med denne oppskriften, kanskje med noen små endringer?
Og enda et spørsmål på tampen: smaker det noe av kokosmel? Jeg er ikke veldig begeistret for smaken av kokos, men velger gjerne dette melet hvis det er litt sunnere, og mer eller mindre smaksnøytralt.
Alt godt herfra!
Hei Emma
Har du boken min ELtefri bakst?
Der finner du sunnere varianter av eltefrie boller i tillegg til mange andre gode oppskrifter på søt gjærbakst og brød.
Alle gjærbakst kan i prinsipp gjøres om til eltefrie varianter, men det har jeg ikke gjort med denne oppskriften.
Anbefaler derfor boken som du får kjøpt i bokhandel eller direkte fra forlaget : https://www.friskforlag.no/produkt/eltefri-bakst/
hilsen
ina
Hei, kanskje dumt spørsmål, men har lyst til å prøve disse, og da må jeg være helt sikker 😉
Skal tørrgjæren blandes med vann før den tilsettes, eller skal den bare blandes rett med melet?
mvh Camilla